Ολυμπιακός: Έφτασε στην Ελλάδα ο Σολμπάκεν για να υπογράψει με τους ερυθρόλευκους

Η αντίστροφη μέτρηση για να φορέσει τα ερυθρόλευκα ο Όλα Σολμπάκεν άρχισε από το μεσημέρι της Παρασκευής (01/09), με τον Νορβηγό εξτρέμ της Ρόμα να πατάει το πόδι του σε ελληνικό έδαφος για να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός έψαχνε όλο αυτό το διάστημα έναν ποιοτικό παίκτη για να ενισχυθεί στα άκρα της επίθεσής του και να είναι ακόμη πιο ανταγωνιστικός σε Ελλάδα και Ευρώπη και τον βρήκε στο πρόσωπο του Όλα Σολμπάκεν.

Ο Νορβηγός εξτρέμ της Ρόμα βρέθηκε στο στόχαστρο των Κορδόν-Μαρτίνεθ και παρά το ενδιαφέρον από ομάδες και εκτός Ιταλίας να τον αποκτήσουν, τελικά ήταν οι Πειραιώτες εκείνοι που τον έπεισαν να αποδεχτεί την πρότασή τους για να συνεχίσει την καριέρα του στη χώρα μας.

Το deal μεταξύ Ολυμπιακού, Ρόμα και Σολμπάκεν έκλεισε το βράδυ της Πέμπτης και το πρωί της Παρασκευής, λίγο πριν τις 12, ο Σκανδιναβός φορ έφτασε στην Ελλάδα, με στόχο να περάσει από ιατρικές εξετάσεις για λογαριασμό των Πειραιωτών και κατόπιν να δεσμευτεί με συμβόλαιο συνεργασίας μαζί τους.

EUROKINISI

Σημειώνεται ότι η πειραϊκή ΠΑΕ μπορεί να κάνει μεταγραφές και πέρα από την 1η Σεπτεμβρίου όπου κλείνουν οι περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές, αλλά σε κάθε περίπτωση θέλει να έχει τελειώσει με την απόκτηση σέντερ φορ, εξτρέμ και κεντρικού χαφ το αργότερα ως τις 4 Σεπτεμβρίου προκειμένου να δηλώσει τους παίκτες στη λίστα της UEFA για τους ευρωπαϊκούς αγώνες στη φάση των ομίλων.

“Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και ανυπομονώ να ξεκινήσω από αύριο. Νομίζω ότι είμαι πολύ καλά και πραγματικά ανυπομονώ να αγωνιστώ στο Καραϊσκάκη μπροστά στον κόσμο της ομάδας, που δημιουργεί μια «καυτή» ατμόσφαιρα”.

Για το αν μίλησε με τον Μαντί Καμαρά που πέρσι ήταν συμπαίκτες στη Ρόμα: “Δεν μίλησα ιδιαίτερα με τον Μαντί Καμαρά, όμως θα τον δω αύριο και θα είναι καλό”.

Ο Ολυμπιακός έψαχνε εδώ και καιρό έναν παίκτη κλάσης και εμπειρίας για να γεμίσει τη γραμμή κρούσης τους κάνοντας παρέα στους Ελ Κααμπί και Ελ Αραμπί και τον βρήκε τελικά στην Serie A.

EUROKINISI

Συγκεκριμένα στην Ρόμα, με τους ερυθρόλευκους να εκμεταλλεύονται την άφιξη του Ρομέλου Λουκάκου στο “Ολίμπικο” και να πιέζουν για την απόκτηση του Όλα Σολμπάκεν, για να φτάσουν τελικά σε συμφωνία με τους Ρωμαίους για το δανεισμό του.

Το μεσημέρι της Παρασκευής (01/09) ο 26χρονος Νορβηγός φορ έφτασε στη χώρα μας για να υπογράψει, με το ρεπορτάζ να κάνει λόγο για deal μεταξύ Ρόμα – Ολυμπιακού για το μονοετή δανεισμό του και οψιόν αγοράς του από την ελληνική ομάδα το καλοκαίρι του 2024, ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ.