Ολυμπιακός – Άρης 2-2: Ιδανικός αυτόχειρας στο Φάληρο!!! (vid)

«Αυτοκτονία». Ο Ολυμπιακός μπορεί να προηγήθηκε απέναντι στον Αρη με 2-0 με τα γκολ των Χουάνγκ (36’) και Παπασταθόπουλου (52’), αλλά το τραγικό λάθος του Ρέτσου στο 70’ έδωσε την ευκαιρία στον Ιτούρμπε να μειώσει και ο Καμάτσο στο 81’ ισοφάρισε σε 2-2, που ήταν και το τελικό σκορ στο ματς της δεύτερης αγωνιστικής των πλέι οφ της Super League.

Οι ερυθρόλευκοι έκαναν… χαρακίρι και έχασαν τεράστια ευκαιρία να μειώσουν στο πόντο τη διαφορά από τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ αφού το δώρο…. από το παιχνίδι της Λεωφόρου που του έκανε ο Βόλος έμεινε ανεκμετάλλευτο, έτσι η ισοβαθμία των δύο της κορυφής με 63 βαθμούς φέρνει την ομάδα του Πειραιά ένα βήμα πίσω.

Mε την ισοπαλία στο παιχνίδι με τον Άρη ο Ολυμπιακός έφτασε στους 60 βαθμούς και ευελπιστεί στη συνέχεια των play offs να καλύψει την διαφορά από την κορυφή στις οκτώ αγωνιστικές που απομένουν για το τέλος του πρωταθλήματος. Οι Πειραιώτες καλούνται πλέον να αφήσουν πίσω τους όσα έγιναν στην αναμέτρηση με την ομάδα της Θεσσαλονίκης και να επικεντρωθούν στο ντέρμπι που ακολουθεί με τον ΠΑΟΚ (5/4, 21:00) για την 3η αγωνιστική των play offs της Super League.

Ενα παιχνίδι στο οποίο ο Μίτσελ είναι πολύ πιθανό να μην έχει τους Κανός και Μπα, οι οποίοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τους θεσσαλονικείς.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Μίτσελ ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με 4-2-3-1, έχοντας τον Πασχαλάκη μπροστά από την εστία και τους Ροντινέι, Μπα, Σωκράτη και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Οι Ίνμπομ Χουάνγκ και Κασάμι ήταν στα χαφ, με τους Μπιέλ, Φορτούνη και Κανός πίσω από τον Μπακαμπού. Ο Τόλης Τερζής από την άλλη πλευρά ξεκίνησε τον Αρη με την εξής 11άδα: Σιαμπάνης, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν, Ντουκουρέ, Νταρίντα-Πάλμα, Ματέο Γκαρσία, Πάλμα, Χριστοδουλόπουλος, Γκρέι.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός μπήκε από νωρίς φουριόζος. Μόλις στο 4ο λεπτό είχε καλή στιγμή με τον Κανός, ο οποίος ήταν υπερδραστήριος. Οι ερυθρόλευκοι πατούσαν με ευκολία την περιοχή του Άρη και στο 21ο λεπτό είχαν σπουδαία ευκαιρία για να πάρουν προβάδισμα. Ο Σιαμπάνης απέκρουσε κεφαλιά του Κασάμι και ο Μπιέλ που πήρε το ριμπάουντ δεν μπόρεσε να ευστοχήσει από κοντά.

Στο 26′ ο Φορτούνης έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στον Μπακαμπού, ο οποίος μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ, όμως ήταν άστοχος. Τρία λεπτά αργότερα ο Κανός είχε νέα καλή στιγμή, όμως το αδύναμο σουτ του μπλόκαρε ο Σιαμπάνης. Στο 36′ οι Πειραιώτες πήραν και προβάδισμα.

Τραυματίστηκε ο Κανός, αναγκαστική αλλαγή

Ο Ίνμπομ Χουάνγκ έκανε το συρτό σουτ με το δεξί εκτός περιοχής, ο Σιαμπάνης δεν αντέδρασε και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Οι ερυθρόλευκοι τελείωσαν το πρώτο μέρος έχοντας 19 τελικές.

Στο 42’ ο Μίτσελ αναγκάστηκε να προχωρήσει στην πρώτη του αλλαγή στο παιχνίδι, με τον Σέρτζι Κανός να αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στο γόνατο και να αφήνει τη θέση του στον Μασούρα. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τους ερυθρόλευκους να κλείνουν το πρώτο ημίχρονο στο Καραϊσκάκη έχοντας το προβάδισμα στο σκορ. Ένα πρώτο ημίχρονο, που ολοκληρώθηκε με την στατιστική να δείχνει 17-2 τελικές για τον Ολυμπιακό.

O Oλυμπιακός μπήκε με δυναμισμό και στο δεύτερο μέρος. Στο 52ο λεπτό είχε δοκάρι έπειτα από την άτσαλη προβολή του Μπράμπετς. Αμέσως μετά οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ. Ο Φορτούνης εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά και ο Παπασταθόπουλος με κεφαλιά μέσα στην περιοχή πέτυχε το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων.

Τραυματίστηκε και ο Μπα

Μετά το γκολ ο Μίτσελ αναγκάστηκε να προχωρήσει στην δεύτερη αλλαγή του στο ματς και μάλιστα ήταν και αυτή αναγκαστική, καθώς ο Μπα ένιωσε ενοχλήσεις και αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο, αφήνοντας τη θέση του στον Ρέτσο. Στο 65’ ο Κασάμι δοκίμασε το πόδι του από μακριά, αλλά η μπάλα κόντραρε, με τον Σιαμπάνη να μπλοκάρει εύκολα.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, κάτι που αξιοποίησε ο Άρης για να μειώσει στο σκορ. Ο Ιτούρμπε έκλεψε την μπάλα από τον Ρέτσο που έκανε λανθασμένο κοντρόλ. Ο Πασχαλάκης τον έβγαλε προς στιγμήν προς τα αριστερά, ο Αργεντινός όμως συνέχισε να έχει την κατοχή και με πλασέ βρήκε δίχτυα.

Ο Ολυμπιακός πήγε σε αλλαγές διαχείρισης, με τον Τερζή να προσπαθεί από την πλευρά του να ανεβάσει την ομάδα του επιθετικά. Στο 81ο λεπτό ο Άρης πέτυχε την ισοφάριση. Ο Πίρσμαν πήρε μπαλιά από τα δεξιά, έκανε το κοντρόλ, νίκησε τον Μπιέλ και τροφοδότησε τον Καμάτσο, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-2.

Οι ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως τα λάθη τους ήταν συχνά και το μυαλό όχι καθαρό, ενώ ο Άρης επιχειρούσε να χτυπήσει στην κόντρα.

Στο 84′ ο Μασούρας πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπιέλ, η μπάλα βρήκε και στον Παπασταθόπουλο και έφυγε άουτ.

Η μεγαλύτερη στιγμή για τον Ολυμπιακό χάθηκε στο 90+3′. Ο Σιαμπάνης απέκρουσε σουτ του Ροντρίγκες, ο Κασάμι δεν εκτέλεσε, ενώ στη συνέχεια ο κίπερ του Άρη απομάκρυνε προσπάθεια του Μασούρα. Το 2-2 έμεινε έως το φινάλε της αναμέτρησης.

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με το 2-2 να παραμένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Βερίσιμο και τον Ολυμπιακό να χάνει μεγάλη ευκαιρία…

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ Γκονζάλες): Πασχαλάκης, Μπα (55′ Ρέτσος), Παπασταθόπουλος, Ροντινέι, Ρέαμπτσουκ, Χουάνγκ, Κασάμι, Κανός (42′ Μασούρας), Μπιέλ, Φορτούνης (73′ Γκάρι Ροντρίγκες), Μπακαμπού (74′ Εμβιλά)

ΑΡΗΣ (Απόστολος Τερζής): Σιαμπάνης, Εμπακατά, Πίρσμαν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Ντουκουρέ (75′ Νταμπό), Πάλμα (75′ Καμάτσο), Μ. Γκαρσία (57′ Ιτούρμπε), Νταρίντα (57′ Ετέμπο), Χριστοδουλόπουλος, Γκρέι (90+1′ Καμαρά).

Τα highlights του παιχνιδιού:
Η βαθμολογία των playoffs