Ντνίπρο – Παναθηναϊκός 1-3: Το τριφύλλι απέκτησε τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης και επιστρέφει σε ευρωπαϊκούς ομίλους!!! (vid)

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χουάνκαρ που έδωσε δύο ασίστ και κέρδισε πέναλτι, ο Παναθηναϊκός νίκησε με 3-1 την Ντνίπρο στο Κόζιτσε και πήρε μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League όπου περιμένει ήδη η Μαρσέιγ.

Βάσεις πρόκρισης για την επόμενη φάση του Champions League, εκεί που θα αντιμετωπίσει την Μαρσέιγ, και εξασφάλισης των… Ευρωπαϊκών ομίλων, είτε του Champions League, είτε του Europa League έβαλε το βράδυ της Τρίτης ο Παναθηναϊκός επικρατώντας 3-1 της Νντίπρο εκτός έδρας έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Χουάνκαρ.

Ο Ισπανός είχε δύο ασίστ σε Σπόραρ και Τζούριτσιτς ένα κερδισμένο πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Ιωαννίδης και αριστεροπόδαρος μπακ στο 100ο του παιχνίδι με το τριφύλλι στο στήθος εξελίχτηκε σε xfactor για τους πράσινους στην αναμέτρηση με τους Ουκρανούς.

Εξαιρετικό παιχνίδι έκανε και ο Φίλιπ Τζούριτσιτς με το Σέρβο να συνδυάζει το επίσημο ντεμπούτο του με ένα υπέροχο τέρματα για το 2-0 του Παναθηναϊκού ενώ καλή απόδοση είχε στο ντεμπούτο του και ο Βιλένα. Στα θετικά και η πρώτη συμμετοχή του Γεντβάι ο οποίος μπήκε ως αλλαγή αντί του Σένκεφελντ που τραυματίστηκε και τα πήγε αρκετά καλά.

Με δύο νεοαποκτηθέντες η ενδεκάδα

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το ματς με δύο εκ τους νεοαποκτηθέντες, τους Βιλένα και Τζούριτσιτς στη μεσαία γραμμή, και στηριζόμενος κατά μεγάλο ποσοστό στους παίκτες που βρίσκονταν και πέρυσι στο ρόστερ του τριφυλλιού.

Ο Μπρινιόλι ήταν κάτω από τα γκολπόστ για τους «πράσινους», με τετράδα στην άμυνα τους Κώτσιρα, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον και Χουάνκαρ. Τριάδα στα χαφ ήταν οι Ρούμπεν, Βιλένα και Τζούριτσιτς, με τον Μπερνάρντ στο αριστερό άκρο της επίθεσης, τον Παλάσιος στο δεξί και τον Σπόραρ στην κορυφή.

Από την άλλη, οι τυπικά γηπεδούχοι Ουκρανοί ξεκίνησαν με τον Κιναρέικιν στο τέρμα και τους Μιροσινιτσένκο, Σβάτοκ, Σαράπι, Κράβετς στην άμυνα. Μπαμπένκο και Ντομίνγκο Φελίπε ήταν στον άξονα, με τους Χουτσούλιακ, Ρουμπτσίνσκι, Τρετιάτκοφ πίσω από τον προωθημένο Ντόβμπικ.

Ιδανικό ξεκίνημα και καλή διαχείριση

Με επιθετική διάθεση μπήκε από το ξεκίνημα στο ματς ο Παναθηναϊκός και αφού απείλησε με ένα φάουλ του Μάγκνουσον, πέτυχε το γκολ με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών αγώνα. Ο Χουάνκαρ έκανε τρομερή ενέργεια από τα αριστερά, πέρασε δύο παίκτες και γύρισε στη μικρή περιοχή για τον Σπόραρ που ουσιαστικά μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1, ανοίγοντας λογαριασμό για φέτος.

Από εκείνο το λεπτό κι έπειτα οι «πράσινοι» είχαν τον απόλυτο έλεγχο του ματς και απειλήθηκαν μόνο μία φορά όταν σε αντεπίθεση των Ουκρανών στο 18’ ο Ντόβμπικ έκανε πολύ κακό τελείωμα από καλή θέση.

Αναγκαστική αλλαγή ο Σένκεφελντ

Στο 18′ ο Σένκεφελντ τραυματίστηκε και λίγο αργότερα ο Γεντβάι πέρασε στη θέση του με τον Ολλανδό να αποχωρεί με θλάση δικέφαλο στο δεξί του πόδι. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να κυκλοφορεί με ευκολία τη μπάλα, να αφήνει την Ντνίπρο να κυνηγάει τους παίκτες του και να προσπαθεί να φτάσει σε δεύτερο και τρίτο γκολ αλλά δεν μπόρεσε να τελειώσει τις φάσεις παρά την εξαιρετική κυκλοφορία που είχε και την ευκολία που έμπαινε στην περιοχή του Κιναρέλκιν.

Με πιο επιθετική διάθεση μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο η Ντνίπρο και απείλησε δύο φορές στο πρώτο πεντάλεπτο. Πρώτα με ένα γυριστό του Σαράμπι που έφυγε έξω και έπειτα με ένα πολύ ωραίο πλασέ του Κουτσούλιακ που πήγε λίγο πάνω από το οριζόντιο. Στο 58’ ο Παναθηναϊκός έχασε τεράστια ευκαιρία για δεύτερο γκολ όταν ο Βιλένα έκλεψε κι έδωσε στον Σπόραρ που έφυγε στην κόντρα με εξαιρετικές προϋποθέσεις, εκείνος έσπασε ξανά στον Ολλανδό που έκανε όμως κάκιστο τελείωμα μέσα από την περιοχή.

Υπέροχο τελείωμα Τζούριτσιτς και 0-2

Στο 72′ η Ντνίπρο έχασε τεράστια ευκαιρία όταν ο Ρουτσίσκι βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ, με την μπάλα να βρίσκει στον Χουάνκαρ και να φεύγει πάνω από τα δοκάρια του Μπρινιόλι. Κι αφού τη γλίτωσε εδώ ο Παναθηναϊκός, «καθάρισε» την πρόκριση στη συνέχεια. Από νέα προσπάθεια του Χουάνκαρ στο 74′ ο Τζούρισιτς με υπερόχο τελείωμα εκτός περιοχής έκανε το 2-0 ανοίγοντας λογαριασμό με την πράσινη φανέλα και οκτώ λεπτά αργότερα, πάλι ο Ισπανός μπακ ήταν πρωταγωνιστής.

Ο Χουάνκαρ κέρδισε πέναλτι το οποίο ο Ιωαννίδης εκτέλεσε εύστοχα και έκανε το 3-0. Την καλή εικόνα των «πράσινων» μετρίασε κάπως το γκολ του Ταντσίκ μετά από κακή λειτουργεία της άμυνας σε εκτέλεση κόρνερ των Ουκρανών.

Μείωσε στο τέλος η Ντνίπρο

Το μόνο που κατάφερε η Ντνίπρο ήταν να μειώσει στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Σε ένα γέμισμα στην περιοχή του Παναθηναϊκού οι “πράσινοι” δεν μπόρεσαν να διώξουν και ο Τάντσικ από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για να μειώσει το 3-1 που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Οι συνθέσεις:

Ντνίπρο: Κιναρέικιν, Μιροσινιτσένκο, Σβάτοκ(61’ Κοχούτ), Σαράπι, Κράβετς (73’ Καπλιένκο) ,Μπαμπένκο (83’ Ταντσίκ), Μπλάνκο (83’ Γκορίν), Χουτσούλιακ, Ρουμπτσίνσκι, Τρετιάτκοφ (61’ Άνταμτσιουκ), Ντόβμπικ.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Μάγκνουσον, Σένκεφελντ (24’ Γέντβαϊ), Βιλένα (71’ Τσόκαϊ), Πέρεθ, Τζούριτσιτς (78’ Μαντσίνι), Παλάσιος, Μπερνάρ (71’ Βέρμπιτς), Σπόραρ (78’ Ιωαννίδης)

Τα highlights του παιχνιδιού: