Μαργέλης για φορολογικό νόμο: “Μας εξαπάτησαν προεκλογικά-Μας στοχοποίησαν και μας ειρωνευτήκαν, προτρέποντάς μας να γίνουμε ντελιβεράδες”

“Αυτοί που εισηγούνται τα τεκμήρια είναι κρατικοδίαιτοι-Δεν έχουν βγάλει ποτέ το ψωμί τους από την εργασία”

Λάβρος κατά των βουλευτών που ψήφισαν τον φορολογικό νόμο, “έχοντας οι ίδιοι εξασφαλίσει το αφορολόγητο για τον εαυτό τους” εμφανίστηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κώστας Μαργέλης, υποστηρίζοντας ότι “θα κριθεί αντισυνταγματικός, θα προσφύγουμε στα Δικαστήρια”, εξηγώντας ότι αν η Κυβέρνηση ήθελε να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή θα ασχολούνταν με την είσπραξη από τη λίστα Λαγκάρντ και δεν θα έκανε επίθεση στους ελεύθερους επαγγελματίες, υποστηρίζοντας ότι οι δικηγόροι έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια σοβαρή οικονομική απώλεια στο εισόδημά τους με αποτέλεσμα αρκετοί να έχουν μεταφέρει την έδρα τους στο σπίτι τους για να περιορίσουν τα έξοδα ενώ το 1/3 χρωστά στον ΕΦΚΑ. Ο πρόεδρος εκφράζοντας όλους τους δικηγόρους Καλαμάτας προειδοποίησε για προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του φορολογικού, ενώ από σήμερα μέχρι και τις 21 Δεκεμβρίου οι δικηγόροι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους, καθώς ξεκινούν 10ήμερη αποχή.

 Οι δηλώσεις του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κώστα Μαργέλη:

Την Πέμπτή ψηφίσθηκε το Φορολογικό Νομοσχέδιο αγνοώντας την κραυγή αγωνίας των επιστημόνων και ελεύθερων επαγγελματιών και των δικηγόρων.
Η κυβερνητική πλειοψηφία αγνόησε τις ενστάσεις της Επιστημονική Υπηρεσίας της Βουλής για την αντισυνταγματικότητα διατάξεων του.
Σημαντικός αριθμός δικηγόρων και ελευθέρων επαγγελματιών αντιμετωπίζει πλέον άμεσα τον κίνδυνο βίαιης εξόδου από την επαγγελματική του δραστηριότητα ή την υπαλληλοποίηση του.
Από το 2000 τουλάχιστον όλες οι κυβερνήσεις έχουν το επιχείρημα και επικαλούνται την ύπαρξη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα.
Υπάρχει σαφώς διαχρονική ανικανότητά στην αντιμετώπιση της και δίχως να έχει αναληφθεί μέχρι σήμερα από κανέναν η πολιτική ευθύνη για την ύπαρξη της φοροδιαφυγής.

“Σκόπιμα όμως αφήνουν να μην εισπράξουν σοβαρά ποσά από την λίστα Λαγκάρντ, λίστα η οποία είναι η ακτινογραφία της διαπλοκής και της διαφθοράς στην Ελλάδα και είναι δεδομένο ότι από τα φορολογικά έσοδα αυτής της λίστας θα υπερκαλύπτονταν τα 600 εκατομμύρια ευρώ που προσδόκα η Κυβέρνηση να εισπράξει από την τεκμαρτή φορολόγηση”

Ισχυρίζεται η Κυβέρνηση για να δημιουργήσει κοινωνικούς αυτοματισμούς : «Μπορεί ένας δικηγόρος να ζημιώνεται στο τέλος κάθε μήνα;»
Ασφαλώς και μπορεί.
Θυμίζω δε ότι οι Δικηγόροι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες αντιμετωπίσαμε τα έτη 2020, 2021 και 2022, λόγω του κορωνοιού και της οικονομικής κρίσης, μεγάλο περιορισμό των δραστηριοτήτων μας.
Θυμίζω ότι το 1/3 των ελευθέρων επαγγελματιών έχει οφειλές στον ΕΦΚΑ.
Θυμίζω ότι περίπου 13.000 Δικηγόροι ανά την Ελλάδα έχουν μεταφέρει την επαγγελματική έδρα στο σπίτι τους γιατί δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα έξοδα του γραφείου τους.

“Αυτοί που εισηγούνται τα τεκμήρια δεν έχουν βγάλει ποτέ το ψωμί τους από την εργασία, Είναι κρατικοδίαιτοι, Δεν έχουν βιοποριστεί ποτέ”

Ψηφίζουν μέτρα σοκ για την κοινωνία μήνα Δεκέμβρη, τα οποία θα εφαρμοστούν για όλο το τρέχον φορολογικό έτος.

“Επιτέθηκαν στους Δικηγόρους και στους ελευθέρους επαγγελματίες, αφού προηγουμένως μας εξαπάτησαν, λέγοντάς προεκλογικά ότι δεν θα επιβληθεί κανέναν νέος φόρος. Και σαν να μην έφθανε μόνο αυτό μας στοχοποίησαν και μας ειρωνευτήκαν επιπλέον, προτρέποντάς μας να γίνουμε ντελιβεράδες. Γεγονός που αποτελεί ακραία ύβρη”

Με όλο το σεβασμό στο επάγγελμα των ντελιβεράδων, δεδομένου ότι και αυτοί είναι άνθρωποι αγωνιστές, τού μόχθου και της καθημερινότητάς μας”
Δεν θα ξεχάσουμε τους 158 που το ψήφισαν, ιδίως δε τους Δικηγόρους, αυτούς που έχουν εξασφαλίσει αφορολόγητο για τους εαυτούς τους.

Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στην κοινωνία, στις ευρωεκλογές και στα Δικαστήρια όπου θα προσφύγουμε ενάντιά στο φορολογικό νόμο, και σάς διαβεβαιώ ότι σίγουρα θα κριθεί αντισυνταγματικός, όπως κρίθηκε αντισυνταγματικός και ο νόμος του Κατρούγκαλου για τις ασφαλιστικές εισφορές”.