Λαμία – ΑΕΚ 0-3: Απολαυστικός Αραούχο, εκρηκτική εκκίνηση για τον δικέφαλο (vid)

Η ΑΕΚ έκανε ποδαρικό στο νέο πρωτάθλημα με τριάρα κόντρα στη Λαμία στο Αθανάσιος Διάκος (3-0). Ο Αραούχο με δύο γκολ και ο Πινέδα διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα υπέρ της Ένωσης. Χαμένο πέναλτι και δοκάρι είχαν οι γηπεδούχοι.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε με το δεξί στη Super League, επικρατώντας της Λαμίας με 3-0 στο “Αθανάσιος Διάκος” χάρη στα γκολ που σημείωσαν ο Αραούχο (δις) και ο Πινέδα. Η Ένωση ήταν καλύτερη σχεδόν σε όλο το κομμάτι του αγώνα, έχοντας κάποιες καλές στιγμές για να πετύχει και άλλα γκολ, ενώ και η Λαμία είχε δύο δοκάρια, ένα από άστοχο χτύπημα πέναλτι του Ντε Βινσέντι στο 32′ και ένα με δυνατό σουτ του Τσούκαλου στο 84′.

Η Ένωση άνοιξε το σκορ με τον Αραούχο στο 35ο λεπτό. Οι παίκτες του Αλμέιδα πίεσαν ψηλά και εκμεταλλεύτηκαν το λάθος στην άμυνα της Λαμίας.

Ο Πινέδα συνδυάστηκε όμορφα με τον Αραούχο στην περιοχή του Γκαραβέλη και ο Αργεντινός φορ με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο ίδιος ποδοσφαιριστής διπλασίασε τα τέρματα της Ένωσης στο 65′. Έπειτα από πίεση ψηλά, τσίμπησε την μπάλα από τον Τζανετόπουλο, μπήκε στην περιοχή και με ωραίο πλασέ, νίκησε τον Γκαραβέλη. Λίγα λεπτά μετά η ΑΕΚ πέτυχε και τρίτο γκολ με τον Πινέδα στο 73′. Ο Βίντα μέσα από την περιοχή έκανε το γύρισμα προς το ημικύκλιο της περιοχής και ο Μεξικανός μέσος με ένα υπέροχο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γκαραβέλη.

Μετά το τρίτο γκολ της ΑΕΚ ο ρυθμός του αγώνα έπεσε μιας και το αποτέλεσμα είχε κριθεί, με τη Λαμία όμως να έχει την ευκαιρία με το δυνατό σουτ του Τσούκαλου να μειώσει στο σκορ, με την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι του Στάνκοβιτς.

Επίσημο ντεμπούτο για Βίντα, Πινέδα και Γιόνσον

Ο Ματίας Αλμέιδα στην πρώτη του ενδεκάδα στη Super League παρέταξε την αναμενόμενη ενδεκάδα με τριάδα στην άμυνα και τους Βίντα, Πινέδα και Γιόνσον να κάνουν επίσημο ντεμπούτο με τα κιτρινόμαυρα. με τον Κροάτη μαζί με τους Τζαβέλλα και Χατζισαφί στην αμυντική γραμμή. Στο τέρμα ήταν ο Στάνκοβιτς, τριάδα στον άξονα οι Σιμάνσκι, Γιόνσον και Πινέδα, ο Τσούμπερ στην αριστερή πλευρά, ο Άμραμπατ στη δεξιά και ο Μάνταλος πίσω από τον προωθημένο Αραούχο.

Από την άλλη πλευρά η Λαμία έπαιξε με πέντε στην άμυνα, αντιμετωπίζοντας πολλά προβλήματα λόγω κορονοϊού.

Για τη Λαμία ο Τζανλούκα Φέστα ξεκίνησε με τον Γκαραβέλη στο τέρμα, Κορνέζο, Τζανετόπουλο και Σιμόν στο κέντρο της άμυνας, τον Γκοράνοφ στα αριστερά, τον Προβυδάκη στα δεξιά, τους Μπάμπη, Σλίβκα και Νούνιες στον άξονα και στην επίθεση τους Ντε Βινσέντι και Τσιλούλη.

Ανώτερη η ΑΕΚ στο πρώτο μέρος, έχασε πέναλτι η Λαμία

Η Λαμία απείλησε πρώτη στο παιχνίδι στο 5′. Ο Τζαβέλλας δεν μπόρεσε να απομακρύνει την μπάλα με τον Ντε Βινσέντι να καθυστερεί να εκτελέσει από κοντά και τον Έλληνα στόπερ να διορθώνει το λάθος του.

Η Ένωση είχε διαρκώς την μπάλα στα πόδια της και προσπαθούσε να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα, που ήταν στημένη στο δικό της μισό και περίμενε τους παίκτες της ΑΕΚ. Τα πρώτα 30 λεπτά πέρασαν αναίμακτα, ωστόσο στο τελευταίο 15λεπτο οι δύο ομάδες είχαν τις στιγμές τους. Αρχικά η Λαμία έχασε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει στο 32′ με τον Ντε Βινσέντι.

Ο Σλίβκα κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σιμάνσκι, με τον Κουτσιαύτη να υποδεικνύει την παράβαση με παρέμβαση του VAR. Ο Αργεντινός επιθετικός εκτέλεσε το πέναλτι και η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

Η Ένωση απείλησε στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα σε αρκετές περιπτώσεις, όμως οι δύο τελικές προσπάθειες του Τσούμπερ (43′, 45+3′) και του Μάνταλου στο 45+1′, κατέληξαν λίγο άουτ.

Καθάρισε το ματς στο δεύτερο μέρος

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες μπήκαν με διάθεση να πάρουν τα ηνία του παιχνιδιού, με τη Λαμία να αναγκάζεται να βγει από το καβούκι της, ούσα πίσω στο σκορ.

Στην πρώτη τελική στο δεύτερο μέρος, η Ένωση βρήκε και το γκολ ξανά με τον Σέρχιο Αραούχο με υπέροχη κίνηση. Στα εναπομείναντα λεπτά η ΑΕΚ έχοντας και το προβάδισμα στο σκορ έπαιζε πιο άνετα στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε να βρει και τρίτο γκολ, αυτή τη φορά με τον Πινέδα.

Η Λαμία έφτασε κοντά στο να μειώσει στο σκορ στο 85ο λεπτό, όμως το δυνατό σουτ του Τσούκαλου κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Στάνκοβιτς. Αυτή ήταν η τελευταία αξιόλογη στιγμή στο παιχνίδι.

Όλα πλέον είχαν κριθεί, ο Αλμέιδα και η Λαμία είχε την ευκαιρία για το γκολ της τιμής, αλλά το ωραίο σουτ του Τσούκαλου σταμάτησε στο δοκάρι του Στάνκοβιτς. Έτσι η ΑΕΚ ξεκίνησε νικηφόρα το ματς, παίρνοντας ψυχολογία και για τη συνέχεια όπου την περιμένουν δύο ματς στην έδρα της, με Βόλο και ΠΑΣ Γιάννινα.

Λαμία (Τζανλούκα Φέστα):  Γκαραβέλης, Προβυδάκης (57′ Μανούσος), Κορνέζος, Τζανετόπουλος, Γκοράνοβ, Σλίβκα, Μπάμπης (83′ Σαραμαντάς), Νούνιες, Σιμόν, Ντε Βινσέντι (74′ Τσούκαλος), Τσιλούλης.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Βίντα (83′ Ρότα), Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Άμραμπατ (89′ Φράνσον), Πινέδα (76′ Λ. Γκαρσία), Γιόνσον, Τσούμπερ (89′ Μοχαμαντί), Μάνταλος, Αραούχο (83′ Μήτογλου).

Τα highlights του παιχνιδιού: