Κύπελλο Ελλάδας: Κλήρωση για την 5η φάση με Καλαμάτα – Παναιτωλικό, αναλυτικά όλα τα ζευγάρια (vid)

Πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Γουδή η κλήρωση της 5ης φάσης στο Κύπελλο Ελλάδας της σεζόν 2022-23, με τη συμμετοχή για πρώτη φορά και ομάδων της Super League 1. Την κλήρωση παρουσίασε η Ζέτα Θεοδωρακοπούλου με καλεσμένο τον πρώην προπονητή της Καλαμάτας τον Σάκη Τσιώλη.

Όσο αναφορά στο δικό μας ενδιαφέρον και την Μαύρη Θύελλα η οποία είχε περάσει bay στην παρούσα φάση θα βρει απέναντί της σε εντός έδρας μονό παιχνίδι τον Παναιτωλικό.

Το πιο δυνατό “ζευγάρι” που έβγαλε η κληρωτίδα ήταν αυτό ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ Αστέρας Τρίπολης και Ατρόμητος θα “μονομαχήσουν” από νωρίς σε μία διοργάνωση που έχουν αμφότερες οι ομάδες υψηλό στόχο.

Η κλήρωση στο Κύπελλο Ελλάδας έβγαλε όμως και τρίτο παιχνίδι με ομάδες της Super League 1, καθώς ο Βόλος θα αντιμετωπίσει τον Ιωνικό σε μία ακόμη μεγάλη “μάχη” νωρίς στη διοργάνωση.

Στην κληρωτίδα μπήκαν και οι ομάδες της Super League εκτός τους Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και Άρη που θα μπουν από την επόμενη φάση.

Οι αγώνες θα γίνουν 18-19-20/10 θα είναι μονοί και όταν το ζευγάρι αποτελείται από ομάδες διαφορετικών κατηγοριών τότε γηπεδούχος ορίζεται η ομάδα από την μικρότερη κατηγορία ανεξάρτητα ποια ομάδα βγήκε πρώτη από την κληρωτίδα.

Αναλυτικά τα ζευγάρια:

AEK-ΠΑΣ Γιάννινα
Καλαμάτα-Παναιτωλικός
Καλλιθέα-Βέροια
Άγιος Νικόλαος-Αλμυρός/Πανθρακικός
Πανσερραϊκός-Παναχαϊκή
Κηφισιά-ΟΦΗ
Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος
Αλμωπός Αριδαίας-Λαμία
Ιωνικός Ιωνίας-Απόλλων Παραλιμνίου
Βόλος-Ιωνικός Νικαίας
ΑΕΛ-Λεβαδειακός
Πανελευσινιακός-Απόλλων Πόντου