Κλιματιστικά και ανεμιστήρες στα σχολεία του Δήμου Καλαμάτας ενόψει καύσωνα – Σε υψηλά επίπεδα η θερμοκρασία σε όλη την Μεσσηνία

Κατόπιν αιτημάτων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας προς το Δήμο για ενίσχυση των μέσων δροσισμού των σχολικών μονάδων, ο Δήμος Καλαμάτας και οι Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ανταποκρίθηκαν στα αιτήματα σχολείων που δεν διέθεταν κλιματισμό, εξοπλίζοντας τις μονάδες αυτές με κλιματιστικά σώματα και ανεμιστήρες. Επίσης, σύμφωνα με ενημέρωση από τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ιάκωβο Περρωτή, έχουν διανεμηθεί στα σχολεία που λειτουργούν ως εξεταστικά κέντρα, εμφιαλωμένα νερά για μαθητές/τριες και τους εκπαιδευτικούς τους.

Σε υψηλά επίπεδα η θερμοκρασία και στη Μεσσηνία

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή και σήμερα στη Μεσσηνία, με τον καύσωνα να επελαύνει.

Τους 41,8°C έφτασε ο υδράργυρος στις 14.50 στην Κυπαρισσία, και είναι από τις υψηλότερες για σήμερα στη χώρα μας, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

πίνακας-χάρτης:meteo.gr

Χαρακτηριστικό είναι ότι μέσα σε λίγες ώρες ο υδράργυρος στην Κυπαρισσία εκτοξεύτηκε: Από τους 18,8 °C που ήταν τα ξημερώματα (04.00) η θερμοκρασία έφτασε το μεσημέρι στους 41,8 °C, με χαμηλά επίπεδα υγρασίας 14%.

Το ίδιο και στη Σκάλα με το θερμόμετρο να δείχνει 41,8°C στις 14.00 το μεσημέρι, εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα υγρασίας στο 6%, όταν στις 06.50 το πρωί η θερμοκρασία ήταν 17,7 °C, δηλαδή η θερμοκρασία ανέβηκε 23 βαθμούς σε μερικές ώρες! Πολλή ζέστη και στο Κοπανάκι με τους 41,2 °C στις 14.50 το μεσημέρι.

Αλαγονία 38,4 °C (ώρα 15.00)

Φιλιατρά 37,8°C (ώρα 14.30)

Πύλος 36,8 (ώρα 14.50)

Καλαμάτα-κέντρο 32,9°C

Καλαμάτα δυτική παραλία 34°C 

Καρδαμύλη 31,3°C