Κλείνει τον 20χρονο μπακ Λέιντνερ ο Ολυμπιακός με 2.000.000€ ενώ υπογράφει και ο Χουάνγκ Ιν-Μπέομ (vid)

Ο Ολυμπιακός βρήκε αριστερό μπακ. Και κινείται για να τον αποκτήσει και να τον φέρει άμεσα στην Ελλάδα. Όπως αποκαλύφθηκε νωρίτερα στο Ισραήλ, οι Ερυθρόλευκοι βρίσκονται σε προχωρημένες επαφές για την απόκτηση του 20χρονου διεθνούς μπακ της Χάποελ Τελ Αβίβ, Ντορόν Λέιντνερ. Ενός εκ των κορυφαίων νέων παικτών στη χώρα για τη χρονιά που ολοκληρώθηκε και ήδη διεθνή με την ανδρική ομάδα.

O Ολυμπιακός έκανε επίσημο το ενδιαφέρον του για τον διεθνή αμυντικό με την εθνική Ισραήλ, για τον οποίο η ομάδα του έχει βάλει ως τιμή πώλησης τα 2.000.000 €. Ποσό, που όπως αναφέρεται, οι Ερυθρόλευκοι είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν για να αποκτήσουν τον Λέιντνερ!

Ο Ολυμπιακός, ωστόσο, δεν είναι η μοναδική ομάδα που είχε δείξει ενδιαφέρον για τον νεαρό μπακ, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες υπήρξε επίσημο ενδιαφέρον από την Μπολόνια και τη Σασουόλο, αλλά και επίσημη πρόταση από την Αούστρια Βιέννης. Οι Αυστριακοί, μάλιστα, έβαλαν στο τραπέζι προσφορά ύψους 1.800.000 €, που όμως δεν ικανοποίηση τη διοίκηση της Χάποελ.

Ο Λέιντνερ αποτελεί «δημιούργημα» των ακαδημιών της Χάποελ Τελ Αβίβ. Εχει φορέσει 57 φορές τη φανέλα της, ενώ πέρυσι πραγματοποίησε συνολικά 26 εμφανίσεις (1 γκολ, 4 ασίστ), κερδίζοντας αμέσως θέση στην εθνική Ισραήλ, με τη φανέλα της οποίας έχει ήδη κάνει 3 συμμετοχές στα πρόσφατα παιχνίδια του Nations League. Μάλιστα, αγωνίστηκε σε όλα ως βασικός!

Ο Ολυμπιακός στις πρώτες επαφές με τη Χάποελ, αφού ρώτησε για τις απαιτήσεις του συλλόγου για τον Λέιντνερ, ξεκίνησε διαπραγματεύσεις για την απόκτησή του. Μάλιστα, εκείνο που σημειώνεται είναι ότι οι Ερυθρόλευκοι θα καταφέρουν να κάνουν δικό τους τον ποδοσφαιριστή με ένα ποσό κοντά στα 2.000.000 €. Καθώς η Χάποελ δεν τον αφήνει με λιγότερα.

Οι πληροφορίες είναι συγκεκριμένες και αναφέρουν ότι ο Ολυμπιακός θα κάνει δικό του τον ποδοσφαιριστή και πιθανότατα μέσα στις επόμενες 2-3 ημέρες η μεταγραφή θα ολοκληρωθεί. Προσφέροντας επιπλέον ένα ποσό κοντά στις 700.000 ευρώ με τη μορφή μπόνους, για να τελειώσει και τυπικά η υπόθεση.

Ετσι, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο Λέιντνερ θα γίνει ο παίκτης που θα κληθεί να διεκδικήσει τη θέση του αριστερού μπακ από τον Ολεγκ Ρέαμπτσιουκ. Με τη μεταγραφή του να ολοκληρώνεται μαζί με εκείνη του Ιν Μπέομ Χουάνγκ.

Ο Χουάνγκ αποχαιρέτησε τη Σεούλ και υπογράφει στον ολυμπιακό

Ο Χουάνγκ Ιν-Μπέομ, ο οποίος βρίσκεται ένα βήμα πριν από τον Ολυμπιακό, αποχαιρέτησε τη Σεούλ, όπου αγωνιζόταν δανεικός τους τελευταίους μήνες.

Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να τελειώσει την απόκτηση του Ιν-Μπέομ Χουάνγκ για τρία χρόνια τη Δευτέρα (25/7) ή την Τρίτη (26/7), προσθέτοντας έναν ποιοτικό κεντρικό χαφ στο δυναμικό του.

O 25χρονος Νοτιοκορεάτης μέσος, ο οποίος ανήκει στη Ρούμπιν Καζάν, δόθηκε τον Απρίλιο δανεικός στη Σεούλ. Με την ομάδα της χώρας του έκανε δέκα συμμετοχές. Ο Χουάνγκ Ιν Μπεόμ με μακροσκελή ανάρτησή του αποχαιρέτησε τη Σεούλ.

Ο Χουάνγκ είχε θέσει ως όρο στη νοτιοκορεάτικη ομάδα, ό,τι οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμεί, μπορεί να φύγει ως ελεύθερος για ομάδα της Ευρώπης.

Πληροφορίες από το εξωτερικό αναφέρουν πως ο Χουάνγκ έχει στα χέρια του πρόταση για τριετές συμβόλαιο  συνεργασίας με τον Ολυμπιακό, ο οποίος επιδιώκει να “κλειδώσει” τη μεταγραφή μέσα στο επόμενο 48ωρο

Για τον πρώην παίκτη της Ρουμπίν Καζάν ο Ολυμπιακός προσπάθησε πολλές εβδομάδες για να καταφέρει να τον κλείσει. Οι επαφές που είχαν οι ερυθρόλευκοι με την πλευρά του παίκτη ήταν εξαρχής καλές, αλλά πήγαιναν με αργούς ρυθμούς.

Την ίδια ώρα η ΑΕΚ έκανε τη δική της προσπάθεια για να τον αποκτήσει, όμως χωρίς αποτέλεσμα, αφού ο Χουάνγκ απέρριψε τις προτάσεις της Ένωσης παρά την πίεση που δέχθηκε από τον Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος τον ήθελε πολύ. Ο 25χρονος ήταν μαζί με τον Πινέδα οι δύο πρώτες εισηγήσεις του Αργεντινού τεχνικού της ΑΕΚ, όμως ο ίδιος ο παίκτης προτίμησε να απαντήσει αρνητικά.

Όλα δείχνουν λοιπόν ότι ο Νοτιοκορεάτης μέσος θα φορέσει τη φανέλα των Πειραιωτών, μιας και απομένουν τα τυπικά της υπόθεσης και to10.gr παρουσιάζει το 25χρονο «μηχανάκι» της Κορέας. Έναν ποδοσφαιριστή που έχει αλλάξει ήδη τρεις ηπείρους, έχει μεγαλουργήσει ήδη στην εθνική του ομάδα και έχει κερδίσει ήδη τη μείωση της στρατιωτικής του θητείας…

Ο Χουάνγκ είναι ένα κεντρικός μέσος που μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις της μεσαίας γραμμής, όμως ο ίδιος προτιμάει να αγωνίζεται σαν 8αρι. Είναι ένας σύγχρονος box to box χαφ που κάνει τα πάντα μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Όσοι τον έχουν δει στο λιμάνι θεωρούν ότι πρόκειται για τον «νέο Γκιγιέρμε», αφού έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του. Ο Χουάνγκ είναι ότι πιο κοντινό τα τελευταία χρόνια στον Βραζιλιάνο μέσο που άφησε το δικό του στίγμα όσο καιρό έμεινε στον Ολυμπιακό.

Έχει ύψος 1.77 και έχει και τα δυο πόδια, ενώ είναι ένας ποδοσφαιριστής που «καταπίνει» ασταμάτητα χιλιόμετρα σε κάθε παιχνίδι. Σε όλες τις ομάδες που έχει αγωνιστεί προσφέρει και στις δυο πλευρές του παιχνιδιού, ενώ πρόκειται για έναν ιδιαίτερα δημιουργικό μέσο που «ταϊζει» τους συμπαίκτες του.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Χουάνγκ:

“Επειδή ήμουν αυτός που δεν φανταζόμουν ποτέ να φορέσω άλλη ομάδα εκτός από τη στολή της Daejeon στην K League, κάθε στιγμή που έπαιζα με το έμβλημα της FC Seoul ήταν τόσο ξεχωριστή.

Όχι επειδή ήθελα να αποδείξω ότι η επιλογή μου ήταν σωστή, αλλά για τον σύλλογο. Παρόλο που είχα έναν τραυματισμό, ήθελε να τους ξεπληρώσω για τη μεταγραφή. Οπότε έκανα το καλύτερο κάθε στιγμή και ήθελα να βοηθήσω με κάποιο τρόπο την ομάδα.

Ωστόσο, γνωρίζω καλά ότι υπήρχαν πάρα πολλές ελλείψεις στη φυσική κατάσταση και την απόδοση, οπότε νιώθω πιο μετανιωμένος και ταυτόχρονα απολογούμενος.

Παρόλα αυτά, είμαι απείρως ευγνώμων που υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι που πάντα με στήριζαν.

Μετά από τρεις μήνες από την ημέρα υπογραφής του συμβολαίου, η Σεούλ θα μείνει στη μνήμη μου και είμαι ευγνώμων. Θα ήταν υπέροχο αν τουλάχιστον ένας ακόμη οπαδός της Σεούλ θυμόταν τους τρεις μήνες που πέρασα εδώ, όπως εγώ και είμαι τόσο ευγνώμων γι’ αυτό.

Ευχαριστώ τους υπεύθυνους και το προσωπικό του συλλόγου, τους προπονητές και τα μέλη του προπονητικού επιτελείου, τους παίκτες που δούλεψαν μαζί μου σκληρά για ένα μικρό χρονικό διάστημα.

Φυσικά και τους οπαδούς που με έκαναν να νιώθω περήφανος και τυχερός που ήμουν παίκτης της Σεούλ.

Θα κρατάω πάντα αυτή την ευγνωμοσύνη στην καρδιά μου και θα την ανταποδίδω. Ευχαριστώ!