Καλαμάτα: Σοβαρός τραυματισμός 31χρονου σε επίθεση με οπαδικά κίνητρα – Συνελήφθη ένας 22χρονος

Σοβαρό επεισόδιο με οπαδικά κίνητρα σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στην οδό Λακωνικής στην Καλαμάτα. Όλα συνέβησαν λίγο μετά τις 11, κατά τη διάρκεια των «ντέρμπι» για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Μια ομάδα από 6-7 νεαρούς, με καλυμμένα χαρακτηριστικά, οι περισσότεροι εξ’ αυτών, πλησίασαν δυο άτομα 31 και 36 ετών αντίστοιχα που βρίσκονταν έξω από καφετέρια στην οδό Λακωνικής, και τους ζήτησαν να τους δώσουν τις μπλούζες που φορούσαν.

Αφού εισάκουσαν τις προτροπές τους χωρίς να φέρουν ιδιαίτερη αντίσταση, τότε σύμφωνα με μαρτυρίες, ένας από την ομάδα των νεαρών, χτύπησε τον 31χρονο μ’ ένα γυάλινο αντικείμενο, στο κεφάλι, λίγο πάνω από το μάτι με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να χρειαστεί η διακομιδή του με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου και χρειάστηκε να κάνει 30 ράμματα.

Το θύμα της επίθεσης κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων χθες και η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας προχώρησε στη σύλληψη ενός 22χρονου για το συγκεκριμένο περιστατικό, ο οποίος σήμερα, Τρίτη, πέρασε την πόρτα του γραφείου του εισαγγελέα, ο οποίος αναβάθμισε την κατηγορία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας , ληστεία και παραβίαση του νόμου περί αθλητισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη τουλάχιστον 2 άτομα που αναζητούνται. Ο ένας εκ των οποίων αλλοδαπός νεαρός 20 ετών, φέρεται να είναι εκείνος που χτύπησε το θύμα με αιχμηρό αντικείμενο και για τον οποίο αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν και άλλες προσαγωγές χωρίς ωστόσο να προκύψουν συλλήψεις.

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για το περιστατικό αναφέρει:

Συνελήφθη, χθες (24.4.2023) το βράδυ, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, 22χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί αθλητισμού, επικίνδυνη σωματική βλάβη, απειλή και εξύβριση, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους δράστες.

Ειδικότερα, προχθές (23.4.2023) το βράδυ, ανωτέρω δράστες επιτέθηκαν σε -6- άτομα, υποστηρικτές άλλης ομάδας, τα οποία εξέρχονταν από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 31χρονου ημεδαπού. Στη συνέχεια οι δράστες τράπηκαν σε φυγή.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη 22χρονος ημεδαπός για την εμπλοκή του στο περιστατικό.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας“.

Αναβάθμιση του κατηγορητηρίου

Περνώντας σήμερα την πόρτα των Δικαστηρίων ο 22χρονος που είχε συλληφθεί και κατηγορείται για συμμετοχή στην αιματηρή επίθεση σε βάρος 31χρονου, το βράδυ της Κυριακής στο Ανατολικό Κέντρο Καλαμάτας άκουσε τον  εισαγγελέα πρωτοδικών Καλαμάτας, να αναβαθμίζει την κατηγορία σε κακούργημα, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία και παράβαση του νόμου περί αθλητισμού.

Ο ίδιος πάντως σύμφωνα με τους δικηγόρους του Γιώργο Ράλλη και Χάρη Αβραμίδη αρνείται τις βαρύτατες κατηγορίες που αντιμετωπίζει και είναι έτοιμος να στηρίξει την αθωότητα του κατά την αυριανή απολογία του.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι για την ίδια υπόθεση έχει ταυτοποιηθεί ένας 20χρονος αλλοδαπός, ο οποίος φέρεται να είναι αυτός που τραυμάτισε σοβαρά τον 32χρονο με αιχμηρό γυάλινο αντικείμενο.

Την πόρτα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας και πάντα στο πλαίσιο των ερευνών έχουν γίνει τουλάχιστον 5 προσαγωγές νεαρών που φέρονται να συμμετείχαν στο επεισόδιο και βρίσκονται μέσα στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, αφέθηκαν ωστόσο ελεύθεροι λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου αφού πρώτα ελήφθησαν οι απαραίτητες μαρτυρικές καταθέσεις.

Οι αρχές έχουν ταυτοποιήσει έναν 20χρονο από την Αλβανία, που φέρεται ως το άτομο που κατάφερε τα χτυπήματα με γυάλινο αντικείμενο στο κεφάλι του 31χρονου, που είχαν ως αποτέλεσμα να χρειαστεί να κάνει 30 ράμματα.

Σοκ προκαλούν οι φωτογραφίες του θύματος

Την ίδια στιγμή σοκάρουν οι φωτογραφίες, που είδαν το φως της δημοσιότητας από τα σοβαρά τραύματα και τα 30 ράμματα στο κεφάλι που χρειάστηκε να κάνει ο 31χρονος ύστερα από την επίθεση που δέχθηκε, όταν βρισκόταν μαζί με 36χρονο συγγενικό του πρόσωπο το βράδυ της Κυριακής μετά τη λήξη του αγώνα Ολυμπιακός – ΑΕΚ.

Σύμφωνα με το δικηγόρο του Γιώργο Σκούλικα, η επίθεση που δέχθηκαν ήταν εντελώς αναίτια και χωρίς ποτέ ο πελάτης του αλλά και ο 36χρονος να έχουν απασχολήσει τις αρχές.

Παρουσία στο αστυνομικό τμήμα όταν θα παίζει ο Παναθηναϊκός – Αυτοβούλως παρουσιάστηκε και ο συνεργός – Θα απολογηθούν ακόμα 4 άτομα

Μετά από μια πολύωρη απολογητική διαδικασία, για τον 22χρονο συλληφθέντα, η ανακρίτρια και η εισαγγελέας πρωτοδικών Καλαμάτας αποφάσισαν να αφεθεί ελεύθερος μέχρι τη δίκη με περιοριστικούς όρους.

Πιο συγκεκριμένα θα πρέπει να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα 2 ώρες πριν και 2 ώρες μετά σε κάθε αναμέτρηση του Παναθηναϊκού, η απαγόρευση εισόδους του σε αγώνες, η παρουσία του κάθε 1η του μήνα στο Αστυνομικό τμήμα καθώς και η έξοδος του από τη χώρα. Ο 22χρονος αντιμετωπίζει την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της παράβασης του νόμου περί αθλητισμού καθώς και της ληστείας.

Την ίδια στιγμή αυτοβούλως στην εισαγγελέα της Καλαμάτας, λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι παρουσιάστηκε μαζί με τον δικηγόρο του Κωνσταντίνο Μαργέλη και ο 20χρονος με καταγωγή από την Αλβανία που εμπλέκεται στο επεισόδιο. Ο νεαρός που φέρεται να είναι αυτός που τραυμάτισε τον 31χρονο με γυάλινο αιχμηρό αντικείμενο,  αντιμετωπίζει επίσης τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της ληστείας (καθώς αφαίρεσαν τις μπλούζες από τα θύματα) και της παράβασης του νόμου περί αθλητισμού. Ο 20χρονος που να σημειωθεί πως δεν κρατείται πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την επόμενη Πέμπτη 4 Μαΐου στις 11 το πρωί.

Όπως, έγινε γνωστό τουλάχιστον 3 άτομα ακόμα, που φέρονται να εμπλέκονται στο σοβαρό επεισόδιο, θα περάσουν την πόρτα της ανακρίτριας της Καλαμάτας μέσα στις επόμενες ημέρες για να ακούσουν τις κατηγορίες και να απολογηθούν.