Η Μεσσηνία ταξίδεψε στην Ελαφόνησο μέσα από τον ΣΕΜ & το MESSINIAFORUM

Με μεγάλη χαρά και διάθεση για συμμετοχή ανταποκρίθηκε ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας και η  Οργανωτική Ομάδα του MESSINIA FORUM στην πρόσκληση για την Οικολογική Εβδομάδα Ελαφονήσου από τις 10 έως τις 16 Ιουνίου. Ιδιαιτέρως για την πρόσκληση και τη φιλοξενία θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο του Οικολογικού Συλλόγου Ελαφονήσου, Enrico Toja.

 Με την παρουσία μας στη διοργάνωση θέλαμε και καταφέραμε να προωθήσουμε για ακόμα μια φορά  τη Μεσσηνία ενισχύοντας την εξωστρέφεια μέσα από δράσεις που αναδεικνύουν την τοπική παραγωγή και τη γαστρονομική μας ταυτότητα.

Φυσικά η ανταπόκριση μας στο κάλεσμα ήταν ακόμα μια αφορμή για εμάς να συζητήσουμε για τα θέματα της κλιματικής αλλαγής και της βιωσιμότητας τα οποία μας έχουν απασχολήσει και κατά τη διάρκεια των εργασιών του 1ου και 2ου MESSINIA FORUM

Την συμμετοχή μας υποστήριξαν ένθερμα οι Μεσσήνιοι Οινοποιοί οι οποίοι σε συνέχεια του 2ου MESSINIA FORUM μας βοήθησαν να φτάσουμε τους μεσσηνιακούς οίνους μέχρι την Ελαφόνησο και να προβάλλουμε την «Ανάδειξη του Μεσσηνιακού Αμπελώνα» στους εκατοντάδες συμμετέχοντες της ECO WEEK ELAFONISOS.

Παράλληλα, με δεδομένο ότι η τοπικότητα είναι βασικός άξονας βιώσιμων πολιτικών, παρουσιάσαμε τη δική μας πρόταση με τοπικό χαρακτήρα για τα συνοδευτικά των ποτών ως παράδειγμα καλής πρακτικής σε επίπεδο φιλοξενίας και ιδανικής πρότασης στις υπηρεσίες εστίασης. Μια παρουσίαση η οποία ενθουσίασε τους παρευρισκόμενους.

Κατά την παρουσίασή μας μιλήσαμε και για το θεματικό – εναλλακτικό τουρισμό και την πρώτη οργανωμένη προσπάθεια δημιουργίας online πλατφόρμας εύρεσης εναλλακτικών δραστηριοτήτων αλλά και εμπειριών γευσιγνωσίας στη Μεσσηνία στην οποία συμμετέχουν πάνω από 25 επιχειρήσεις.

Στην εκδήλωση έδωσε το παρόν ο chef Λευτέρης Λαζάρου ο οποίος μίλησε για τον έλεγχο του πληθυσμού των λεοντόψαρων μέσα από την αλιεία και την κατανάλωσή τους από τον άνθρωπο και προχώρησε στην συνταγογράφηση του.

Επίσης παρευρισκόμενος ήταν και ο πρόεδρος του Σχολείου Ελιάς και Ελαιολάδου, κ. Ν. Κουτσούκος με δράσεις γευσιγνωσίας ελαιολάδων από τη Μεσσηνία και τη Λακωνία.

Στις αποσκευές μας κρατάμε τις πολύτιμες επαφές και γνωριμίες με πολλούς προσκεκλημένους από την Ελλάδα και το εξωτερικό στο πλαίσιο της γνωριμίας και της διασύνδεσης της Μεσσηνίας με άλλες περιοχές, με πολλούς εκπροσώπους πρότυπων νησιωτικών Δήμων όπως με τους Δημάρχους

της Κέας, της Αστυπάλαιας & της Άνδρου, την ανταλλαγή ιδεών, τη διάθεση για συνεργασίες και συνέργειες και την προβολή της Μεσσηνίας σε ένα κοινό από 12 χώρες. Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας συνεχίζει να «ταξιδεύει» τη Μεσσηνία παντού και με σημαία το «MESSINIA FORUM» έχει να αναδείξει έργο και δράσεις που προσελκύουν το ενδιαφέρον. Κάτι ανάλογο συνέβη και στην Ελαφόνησο, σε αυτή τη διοργάνωση που έχει διεθνές πρόσημο και υποστηρίζεται από τον Πρίγκιπα Αλβέρτο ΙΙ του Μονακό. Απώτερος σκοπός μας δεν είναι άλλος από την συμμετοχή της Μεσσηνίας σε αντίστοιχες δράσεις και στο εξωτερικό.