Η Καλαμάτα παίρνει δανεικό τον Σαμόρα ενώ παίζει και του Φατόρε από Άρη – Ανανέωσε για δυο χρόνια ο Λαδάς

Διπλή μεταγραφική ενίσχυση από τον Άρη βρίσκεται στα σκαριά για την Καλαμάτα. Οι καλές σχέσεις του  Γιώργου Πρασσά με τον Θόδωρο Καρυπίδη παίζουν τον ρόλο τους στην μεταγραφική  ενδυνάμωση  της  Μαύρης Θύελλας που είναι κοντά στην απόκτηση του 21χρονου μεσοεπιθετικού Αλβάρο Σαμόρα, ο οποίος ανακοινώθηκε μόλος πριν δυο εβδομάδες από τους κίτρινους, ενώ το ίδιο δρομολόγιο ενδέχεται να ακολουθήσει και ο 21χρονος Ισπανοαργεντινός αμυντικός Βαλεντίνο Φατόρε.

Η περίπτωση που ξεχωρίζει βέβαια είναι του Σαμόρα. Τη σεζόν 2022-’23 ο 21χρονος διεθνής μεσοεπιθετικός πραγματοποίησε 42 συμμετοχές στην πρώτη κατηγορία της Κόστα Ρίκα (4 γκολ, 3 ασίστ).

Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις με την Ντεπορτίβο Σαπρίσα έφεραν και την κλήση του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Ο Σαμόρα μετράει τέσσερις συμμετοχές με την εθνική ανδρών της Κόστα Ρίκα και ήταν μέλος της αποστολής στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Πριν έρθει στην Ελλάδα παρέλαβε ένα σημαντικό βραβείο ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής κάτω των 21 ετών στο πρωτάθλημα της χώρας του (Apertura 2022). Δείγμα του ότι πρόκειται για έναν ανερχόμενο ποδοσφαιριστή με προοπτικές εξέλιξης.

Ο Φατόρε, που έχει περάσει από τα τμήματα υποδομής της Σεβίλλης, αγωνίστηκε με τη φανέλα της δεύτερης ομάδας της Ανδαλουσίας, φορώντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού (77 συμμετοχές και 9 γκολ συνολικά), ενώ μετράει και συμμετοχή στην πρώτη ομάδα.

Παράλληλα είναι διεθνής με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα U19 της Ισπανίας.

Ο Σαμόρα έχει πενταετές συμβόλαιο με τον Αρη, ενώ ο Φατόρε έχει διετές.

Ανανέωσε για δυο χρόνια ο Λαδάς

Την ανανέωση της συνεργασίας με τον τερματοφύλακα Γιώργο Λαδά ανακοίνωσε η ΠΑΕ Καλαμάτα. Ο 24χρονος πορτιέρε αποκτήθηκε απο τους μελανόλευκους τον Ιανουάριο του 2022. Ο Λαδάς ξεκίνησε την καριέρα του από τον Αίολο Πύργου ενώ στην συνέχεια αγωνίστηκε στον Αργοναύτη Κατάκολου, στην Κ20 της Κέρκυρας και έχει περάσει από ΠλατανιάΑστέρα ΤρίποληςΧανιά, Ολυμπιακό Βόλου και Αίαντα Γαστούνης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ΠΑΕ Καλαμάτα ανακοινώνει ότι ο τερματοφύλακας της ομάδας μας Γιώργος Λαδάς ανανέωσε το συμβόλαιο της συνεργασίας του με την Μαύρη Θύελλα για δύο ακόμα χρόνια. Του ευχόμαστε να είναι υγιής και να βοηθήσει την ομάδα μας να πετύχει τον στόχο της ανόδου στην Σούπερ Λιγκ.

Δηλώσεις Γιώργου Λαδά

Είμαι πολύ χαρούμενος που θα αγωνίζομαι με τη φανέλα της Καλαμάτας για ακόμα δύο χρόνια. Βρίσκομαι σε ένα περιβάλλον το οποίο γνωρίζω και με γνωρίζει καλά και υπόσχομαι ότι θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό ώστε να πετύχει η ομάδα το στόχο της. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τη Διοίκηση, το προπονητικό επιτελείο καθώς και τον κύριο Μαυρέα για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν.