Εράνη Φιλιατρών – Α.Ο. Λεβάντε 4-0: Διαφορά δυναμικότητας και πλέον η σκέψη στον Παναιγιάλειο…

Την πρώτη της νίκη στα μπαράζ για άνοδο στη Γ΄ Εθνική κατηγορία πέτυχε χθες η πρωταθλήτρια Μεσσηνίας Εράνη Φιλιατρών, καθώς επικράτησε με το εντυπωσιακό 4-0 του πρωταθλητή Ζακύνθου Α.Ο. Λεβάντε, σε ματς που διεξήχθη στο Δημοτικό Γήπεδο Φιλιατρών και ήταν για τη 2η αγωνιστική του 5ου Ομίλου. Η Φιλιατρινή ομάδα πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και εκτός από τα 4 γκολ έχασε αρκετές σημαντικές ευκαιρίες.

Από την άλλη πλευρά ο Α.Ο. Λεβάντε, που παρατάχθηκε με ορισμένες απουσίες, περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο γνωρίζοντας έτσι την πρώτη ήττα στα μπαράζ.

Ο αγώνας διεξήχθη σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο από την έντονη βροχόπτωση. Κάτι όμως που δεν επηρέασε τους ποδοσφαιριστές της Εράνης, οι οποίοι, όπως προαναφέραμε είχαν εξαιρετική παρουσία, πέτυχαν μια σημαντική νίκη και καταχειροκροτήθηκαν από τους φιλάθλους που βρέθηκαν στην κερκίδα.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την Εράνη Φιλιατρών ήταν ο Αλκίνοος Μιχαλόπουλος που σημείωσε δύο γκολ. Βέβαια εξαιρετική ήταν η παρουσία και των Θανάση Γεωργιόπουλου, Δημήτρη Μπάρκα που σημείωσαν από ένα γκολ, αλλά και του Αρντίτ Γκεβόρι.

ΦΑΣΕΙΣ – ΓΚΟΛ

3΄ ο Δημήτρης Μπάρκας δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, μόλις άουτ.

5΄ ο Νίκος Βασιλόπουλος δυνατό σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Καπετάνη και πέρασε κόρνερ.

7΄ ο Νίκος Κόλλιας έκανε το πλασέ από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο πορτιέρο του ΑΟ Λεβάντε, Φαραός, μπλόκαρε στη γωνία του.

11΄ ο Αλκίνοος Μιχαλόπουλος με γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Λογοθέτη και κατέληξε στα δίχτυα. Ένα γκολ που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τον πάγκο και τους ποδοσφαιριστές της Εράνης Φιλιατρών.

26΄ ο Νίκος Μπινιώρης ωραία σέντρα από αριστερά, ο Αλκίνοος Μιχαλόπουλος πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και με πλασέ πάνω στην κίνηση διαμόρφωσε το 2-0. Έτσι η πρωταθλήτρια Μεσσηνίας έβαλε γερές βάσεις για την τελική επικράτησή της.

50΄ ο Θανάσης Γεωργιόπουλος, ωραίο γύρισμα, ο Νίκος Κόλλιας έκανε το πλασέ, μόλις άουτ.

65΄ ο Δημήτρης Μπάρκας δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, ο πορτιέρο του ΑΟ Λεβάντε, Φαραός, έπεσε στην πορεία της μπάλας, αλλά δεν κατάφερε να αποσοβήσει το 3-0.

67΄ ο Σπύρος Κουρούβανης σέντρα – σουτ, μόλις άουτ.

76΄ ο Θανάσης Γεωργιόπουλος ελίχθηκε έξω από την περιοχή, επιχείρησε το δυνατό σουτ και έτσι διαμόρφωσε το τελικό 4-0.  Ένα γκολ που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους φιλάθλους, τον πάγκο και τους ποδοσφαιριστές της Εράνης Φιλιατρών.

82΄ ο Καπετάνης κοντινή κεφαλιά ο Κουρούβανης απομάκρυνε πάνω στη γραμμή.

87΄ ο Τζάναρι δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής μόλις άουτ.

Πολύ καλή ήταν η διαιτησία του Αθανάσιου Κεφίλη από την ΕΠΣ Κορίνθου, ενώ βοηθοί ήταν οι Αθανάσιος Κλεπετσάνης και Βασίλειος Θεοδωρόπουλος από την ίδια Ένωση.

Οι συνθέσεις:

ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ (Κώστας Λυμπερόπουλος): Κουμπαρούλης, Μπινιώρης, Μιχαλόπουλος (70΄ Χρονόπουλος), Μπάρκας (77΄ Νικολακόπουλος), Πέππας, Κόλλιας (73΄ Πλάκας), Τσόπελας, Γκότσης (46΄ Κουρούβανης), Γεωργιόπουλος, Βασιλόπουλος (70΄ Χάρμπας), Γκεβόρι.

Α.Ο. ΛΕΒΑΝΤΕ (Παναγιώτης Τρουπιώτης, Αλέξανδρος Αντίοχος): Φαραός, Λογοθέτης, Καπετάνης (90΄ Πανδής), Γιακουμέλος, Μαρούδας (46΄ Αγκάλιου), Τσουκαλάς (88΄ λ. τρ. Πρίφτης), Ελέζι, Κορφιάτης, Τζάναρι, Τριανταφυλλίδης (46΄ Μυλωνάς), Ροντέι (60΄ Μπέλερης).

Το ματς παρακολούθησαν 150 και πλέον φίλαθλοι, οι οποίοι παρά την έντονη βροχόπτωση παρέμειναν στην κερκίδα έως το φινάλε του ματς.

Στο Δημοτικό Γήπεδο Φιλιατρών μεταξύ άλλων διακρίναμε τον αντιδήμαρχο Τριφυλίας και παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της Εράνης Φιλιατρών  Νίκο Φρούσσο, τον πρόεδρο της ΕΠΣ Μεσσηνίας Βασίλη Σπηλιώτη, τους αντιπροέδρους Άγγελο Γεωργόπουλο, Ηλία Αλεξανδρόπουλο και το μέλος του Δ.Σ. Βασίλη Αθανασόπουλο.

Κοντά στην αποστολή του ΑΟ Λεβάντες βρέθηκε και ο Κώστας Μυλωνάς, γνώριμος στους Μεσσήνιους φιλάθλους από την προ ολίγων ετών ενασχόλησή του με τα διοικητικά του Παμίσου Μεσσήνης.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Τα αποτελέσματα των συναντήσεων της 2ης αγωνιστικής του 5ου Ομίλου των μπαράζ ανόδου στη Γ΄ Εθνική, είναι τα εξής:

Εράνη Φιλιατρών – Α.Ο. Λεβάντε 4-0

Παλληξουριακός – Αμυκλιακός 1-0

ΠΑΟ Βάρδας – Λεωνίδιο 2-0

Ρεπό: Παναιγιάλειος

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 2 αγώνες)

ΠΑΟ Βάρδας 4-2  4
Εράνη Φιλιατρών 4-1 3
– Παλληξουριακός 1-0 3
– Παναιγιάλειος 1-0   3
– Αμυκλιακός 1-1 3
Α.Ο. Λεβάντε 2-6    1
Λεωνίδιο 0-3    0

Ρεπό έχουν κάνει ο Παλληξουριακός και ο Παναιγιάλειος.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Τετάρτη 24 Μαΐου

Παναιγιάλειος – Εράνη Φιλιατρών

Α.Ο. Λεβάντε – Αμυκλιακός

Παλληξουριακός – Λεωνίδιο

Ρεπό: ΠΑΟ Βάρδας