Εποχή Κορμπεράν στον Ολυμπιακό – Υπέγραψε το συμβόλαιό του, έπιασε δουλειά στο Ρέντη

Λίγο μετά τις 18:00 ο Κορμπεράν και το επιτελείο του πέρασαν την πύλη των εγκαταστάσεων του Ρέντη. Εγκαινιάζοντας επί της ουσίας τη νέα εποχή στον πάγκο των πρωταθλητών Ελλάδος.

Ο Ολυμπιακός έχει νέο προπονητή. Ο Κάρλος Κορμπεράν πήρε το χρίσμα από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ώστε να οδηγήσει την ομάδα του Πειραιά στην επόμενη ημέρα. Ο πρόεδρος των Πειραιωτών συναντήθηκε με τον Ισπανό τεχνικό στα γραφεία της ΠΑΕ, η συμφωνία επικυρώθηκε και αμέσως ξεκίνησε η δουλειά.

Ο Κορμπεράν και οι τέσσερις συνεργάτες του (δύο βοηθοί, ένας γυμναστής και ένας αναλυτής) υπέγραψαν τα συμβόλαιά τους και αμέσως ξεκινούν την προσπάθεια να βελτιώσουν την εικόνα του Ολυμπιακού.

Λίγο μετά τις 18:00 ο Κορμπεράν και το επιτελείο του πέρασαν την πύλη των εγκαταστάσεων του Ρέντη. Εγκαινιάζοντας επί της ουσίας τη νέα εποχή στον πάγκο των πρωταθλητών Ελλάδος. Στην πρώτη αλλαγή στην τεχνική ηγεσία των Ερυθρόλευκων από το καλοκαίρι του 2018.

Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις

Ο Κάρλος Κορμπεράν ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Είδε το στρατηγείο του Ολυμπιακού. Ενημερώθηκε για όλα. Με τον νέο γενικό αρχηγό των Πειραιωτών, Αβραάμ Παπαδόπουλο και τον αθλητικό διευθυντή, Κριστιάν Καρεμπέ, να αναλαμβάνουν την παρουσίαση του νέου τεχνικού επιτελείου στους ποδοσφαιριστές, παρουσία του κ. Γιάννη Βρέντζου.

Ο Κορμπεράν και το επιτελείο του αποφάσισαν να μην χάσουν χρόνο. Πιάνουν δουλειά με σκοπό να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν ώστε ο Ολυμπιακός να αλλάξει άμεσα εικόνα. Αρχής γενομένης από τα παιχνίδια με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας. Με τον Ισπανό να είναι ο άνθρωπος που θα οδηγήσει τους Ερυθρόλευκους στην αναμέτρηση με τους Σλοβάκους.

Το καθοριστικό βήμα της πρόσληψης του Κάρλος Κορμπεράν, ο οποίος θ’ αντιακαταστήσει τον Πέδρο Μαρτίνς μετά από 1492 (μέχρι σήμερα) ημέρες! Πρόκειται για ένα τεράστιο επίτευγμα απ’ τον Πορτογάλο, ο οποίος κατάφερε να τιθασεύσει την υψηλή τάση της ηλεκτρικής καρέκλας του πάγκου του Ολυμπιακού, όμως όλα αυτά φαίνεται πως ανήκουν στο παρελθόν. Το παιχνίδι με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας για τον γ’ προκριματικό γύρο του Europa League είναι μπροστά (04/08, 22.00, MC LIVE Novasports.gr) και ο Κάρλος Κορμπεράν πιθανότατα θα οδηγήσει τον Ολυμπιακό σ’ αυτό το κρίσιμο ματς.

Μαζί με τους Ντιέγκο Σιμεόνε, Πεπ Γκουαρδιόλα, Μαουρίσιο Ποτσετίνο και Χόρχε Σαμπάολι, ο Κορμπεράν θεωρείται ιδιαιτέρως επηρεασμένος απ’ τον Μαρσέλο Μπιέλσα. Ο Κορμπεράν ανέλαβε την Λιντς Κ23 τον Ιούλιο του 2017 και όταν ο Μαρσέλο Μπιέλσα έφτασε στο Γιορκσάιρ την πρώτη ομάδα, έναν χρόνο μετά, τον κάλεσε να εργαστεί στο επιτελείο του, χωρίς ν’ αφήσει τις “ρεζέρβες” της Λιντς.

Πριν τη Λιντς είχε εμπειρία ως βοηθός προπονητή στις ακαδημίες της Βιγιαρεάλ, αλλά και στην πρώτη ομάδα, στην Αλ- Ιτιχάντ, ως προπονητής της ομάδας νέων της Αλκορκόν, βοηθός στην Αλ Νασρ, αλλά και πρώτος προπονητής σε Δόξα Κατωκοπιάς και Ερμή Αραδίππου στην Κύπρο. Δούλεψε σκληρά για δύο χρόνια με τον Αργεντινό “φιλόσοφο” του ποδοσφαίρου και έμαθε πολλά από εκείνον.

Όταν η Λιντς πανηγύρισε την άνοδο στην κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας το 2020, ο Κορμπεράν αποφάσισε πως είχε έρθει η ώρα να αφοσιωθεί στον στόχο του να γίνει πρώτος προπονητής. Εν τω μεταξύ ο Μπιέλσα τον είχε χαρακτηρίσει “ιδιαιτέρως ταλαντούχο”, ενώ είχε πει χαρακτηριστικά πως “η άποψη του Κορμπεράν, μετράει περισσότερο απ’ τη δική του”. Ο Βαλενθιάνος κόουτς αρκετά και στην ανάπτυξη παικτών της Κ23 και την είσοδο τους στην πρώτη ομάδα. Οι φίλοι της Λιντς λάτρεψαν το εργατικό προφίλ του Κορμπεράν και πολλοί ήταν εκείνοι που ήθελαν να τον δουν να οδηγεί την πρώτη ομάδα. Μάλιστα μεταξύ των οπαδών της ομάδας κυκλοφορούσε το ερώτημα “αν ο Κορμπεράν είναι ο νέος Μπιέλσα”. Δείτε το παρακάτω χαρακτηριστικό video.

Κορμπεράν όπως… Μαρτίνς

Η πρώτη σημαντική δουλειά του ως πρώτος προπονητής ήταν αυτή στη Χάντερσφιλντ, την οποία ανέλαβε στις 23 Ιουλίου του 2020. Η κατάσταση στα “τεριέ” που μόλις είχαν υποβιβαστεί, ήταν απελπιστική και πραγματικός γρίφος για τον άπειρο Κορμπεράν. Η κατάσταση θυμίζει τον Ολυμπιακό που ανέλαβε ο Πέδρο Μαρτίνς το καλοκαίρι του 2018. Η πρώτη σεζόν δεν ήταν εύκολη και η Χάντερσφιλντ τερμάτισε 20η, ενώ για τον Ισπανό τεχνικό ξεκίνησαν ν’ αμφιβάλλουν οι φίλοι της ομάδας. Ωστόσο όλα άλλαξαν τη φετινή σεζόν. Η χημεία βοήθησε το ρόστερ και άρχισε ν’ αποδίδει καλό ποδόσφαιρο. Ένας απ’ τους πιο νέους τεχνικούς στην Τσάμπιονσιπ είδε τους κόπους του ν’ αποδίδουν καρπούς. Η φιλοσοφία του ήθελε τους παίκτες να κινούνται με “ηρωισμό” στην μπάλα και να είναι υπομονετικοί στο passing game. H σχέση του με το κοινό αποκαταστάθηκε και έγινε αγαπημένος της εξέδρας.

Παράλληλα δούλεψε πολύ με κάθε παίκτη του ρόστερ και ειδικά με τους νέους σε ηλικία ποδοσφαιριστές, δημιουργώντας υπεραξίες που ενδέχεται να βοηθήσουν τη Χάντεδσφιλντ και στο μεταγραφικό παζάρι. Οδήγησε την ομάδα του στο playoff ανόδου απέναντι στη Νότιγχαμ Φόρεστ του Βαγγέλη Μαρινάκη και απέτυχε, ωστόσο έζησε ένα ονειρεμένο ταξίδι στον δύσκολο δρόμο προς την Premier League. Ο ίδιος περιγράφει γλαφυρά τη σεζόν που πέρασε στο παρακάτω αφιέρωμα του “League of 72” με τίτλο “Γι’ αυτό το ποδόσφαιρο είναι μαγικό”.

Η επιλογή του Κορμπεράν έχει στοιχεία τόσο στοιχήματος, όσο και λαχείου. Πρόκειται για έναν επαγγελματία με φιλοδοξίες που έχει θητεύσει στο υψηλότερο επίπεδο και θέλει μέσω της δυναμικής του Ολυμπιακού να δυναμώσει το προφίλ του. Ο 39χρονος Ισπανός είναι μια “ψαγμένη” επιλογή, όμως είναι δεδομένο πως ο ίδιος θα χρειαστεί πίστωση χρόνου και το κοινό υπομονή για να εμφανιστούν στο χορτάρι και στ’ αποδυτήρια οι προπονητικές του αρετές.

Ολυμπιακός: «Ευχαριστούμε, Πέδρο Μαρτίνς» 

Ο Πέδρο Μαρτίνς αποτελεί παρελθόν από τον Ολυμπιακό μετά από τέσσερα χρόνια στην τεχνική ηγεσία των ερυθρόλευκων, με τον Κάρλος Κορμπεράν αναλαμβάνει τα ηνία του συλλόγου.

Ο Πορτογάλος προπονητής συμφώνησε και έλυσε το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό σε φιλικό κλίμα, λίγες μέρες μετά τον αποκλεισμό από τη Μακάμπι Χάιφα και με απολογισμό 221 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις και 3 πρωταθλήματα αλλά και 1 κύπελλο αποχωρεί από το λιμάνι.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της πρόσληψης του Ισπανού προπονητή αποχαιρέτησε τον Μαρτίνς με ανάρτηση του και τον ευχαρίστησε για την προσφορά του στην ομάδα όλα αυτά τα χρόνια.

«Ευχαριστούμε, Πέδρο Μαρτίνς», αναφέρει το μήνυμα της ΠΑΕ Ολυμπιακός.