Στην Καλαμάτα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που οργάνωσε ο Δήμος Καλαμάτας, με τίτλο «Ημέρες Τοπικής Γαστρονομίας», όπου συμμετείχαν επιχειρήσεις των κλάδων της οινοποιίας, της ποτοποιίας, της ελαιοκομίας και της ελαιουργίας, έγινε μια αρχή για την ανάδειξη του διατροφικού πλούτου της περιοχής.
Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022, στον φιλικά διαμορφωμένο χώρο της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας, οινοποιοί και ποτοποιοί της περιοχής παρουσίασαν τα προϊόντα τους, ώστε στον ίδιο χώρο να εκτεθούν όλες οι ετικέτες ποτών και κρασιών που σήμερα παράγονται στη Μεσσηνία.
Στην έκθεση συμμετείχαν τα οινοποιεία Τσαβολάκη, Ξυγκώρου, Ψαρούλη, Πατσούρου, Γκότση, Πουλημένου και Λαφαζάνη, καθώς και τα ποτοποιία των Καλλικούνη, Κωστέα, Κων. Χριστόπουλου και Αγαθοκλή Χριστόπουλου.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με το χαιρετισμό του Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσπάθεια του Δήμου Καλαμάτας, ώστε η γαστρονομία με την αξιοποίηση των ιδιαίτερων και ποιοτικών χαρακτηριστικών των τοπικών προϊόντων να αποτελέσει την τουριστική ταυτότητα της περιοχής.
Στη συνέχεια, χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βαγγέλης Ξυγκώρος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Καλαμάτας Νίκος Μαλαπέτσας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Μεσσηνίας Γιάννης Κολοβός, ο πρόεδρος του Σχολείου Ελιάς και Ελαιόλαδου Νίκος Κουτσούκος και η εκπρόσωπος της Chef’s Brigade Greece Γεωργία Κουτσούκου.
Ακολούθησε ομιλία του επιχειρηματία, ποτοποιού, Γιώργου Καλλικούνη, με αναφορές στην εξέλιξη της ποτοποιίας στη Μεσσηνία και στη συμβολή της στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, ιδιαίτερα μετά το 1850 και συνεχίστηκε με σεμινάριο γευσιγνωσίας από την Οινολόγο κ. Σύλβια Μπουφέα, με κρασιά που προσφέρθηκαν από τους συμμετέχοντες οινοποιούς.
Οι παρευρισκόμενοι, κυρίως επαγγελματίες και εργαζόμενοι των καταστημάτων εστίασης της πόλης, αλλά και φίλοι του κρασιού, εξοικειώθηκαν με τα γευσιγνωστικά χαρακτηριστικά των ποικιλιών, του τοπικού φιλέρι, του μοσχοφίλερου, του ασύρτικου, της μαλαγουζιάς, του Merlotte και του Cabernet.
Η βραδιά έκλεισε με ξενάγηση στα περίπτερα των εκθετών οινοποιών και ποτοποιών, όπου οι επισκέπτες ενημερώθηκαν από τους ίδιους τους παραγωγούς, για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε προϊόντος, συνοδεία εδεσμάτων από τοπικά προϊόντα, που είχαν παρασκευαστεί και προσφερθεί από τα καταστήματα εστίασης της πόλης.
Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022, στον ίδιο χώρο που είχε διαμορφωθεί κατάλληλα, chefs από τα καταστήματα εστίασης της πόλης, αλλά και από την ομάδα Brigade Greece, παρασκεύασαν και διέθεσαν στους επισκέπτες εδέσματα με τοπικές γεύσεις, όπως πέτουλες και τηγανόψωμα, χρησιμοποιώντας Μεσσηνιακό Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο και Ελιές Καλαμάτας.
Παράλληλα τα μέλη του Σχολείου Ελιάς και Ελαιολάδου, εκπαίδευαν μικρούς και μεγάλους στην γευσιγνωσία λαδιού και τοπικής Ελιάς Καλαμάτας.
Στο χώρο εξέθεταν τα προϊόντα τους, Ελιές Καλαμάτας και Ελαιόλαδο, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας και η Κοιν. Σεπ ΓΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗΣ.
Το διήμερο των εκδηλώσεων στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, συμπλήρωσε και τις δράσεις των καταστημάτων εστίασης και ψυχαγωγίας, που για όλη την εβδομάδα, από 21/11 έως 27/11, προσέφεραν στους θαμώνες τους ειδικά menu με τοπικές γεύσεις και Cocktails από τοπικά ποτά και αποστάγματα.
Η εβδομαδιαία εκδήλωση, που οργανώθηκε από το τμήμα Τουρισμού του Δήμου Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, το Σύλλογο Καταστημάτων Υγειονομικού ενδιαφέροντος Καλαμάτας, το Σύλλογο Εστίασης Μεσσηνίας, το Σχολείο Ελιάς και Ελαιολάδου και μέλη της ομάδας Chef’s Brigade Greece στην Πελοπόννησο, είχε ως αρχικό σκοπό να προβάλλει τα ποιοτικά μεσσηνιακά προϊόντα και εξοικειώσει τους καταναλωτές με τα ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά τους.
Η αποδοχή των εκδηλώσεων, από τους επισκέπτες, τους εκθέτες και τους επαγγελματίες, δημιουργεί εκτός της ικανοποίησης και την ευθύνη, ώστε με τρόπο μεθοδικό η Καλαμάτα να καταστεί Γαστρονομικός προορισμός Διεθνούς εμβέλειας.
Η Victoria Kjaer Theilvig Μις Υφήλιος 2024 – Πρώτη φορά ο τίτλος στη Δανία
Τζούλια Αλεξανδράτου: Οι υπηρεσίες της ως call girl και πόσα χρεώνει ανά ώρα
Ραγδαίες εξελίξεις με τους Ράδιο Αρβύλα και τεράστια ανατροπή, λίγο πριν την πρεμιέρα τους
Τα αγροτικά θέματα στο προσκήνιο των κλιμακίων του ΠΑΣΟΚ στη Μεσσηνία
Η σκέψη που ξεκίνησε από ένα παιδικό όνειρο και είχε αντικείμενο την δημιουργία ενός ραδιοφώνου που θα είχε άποψη και θα σεβόταν τον ακροατή έγινε πράξη. Δημιουργήσαμε με πολύ κόπο, μεράκι και φαντασία έναν σταθμό καθρέφτη της προσωπικότητάς μας. Εδώ θα βρεις ειδήσεις, αθλητικά, μόδα, ψυχαγωγία και διασκέδαση. H σωστή και προσεκτική εναλλαγή και διαδοχή των μουσικών ήχων, είναι το επίκεντρο της φιλοσοφίας του Focus 99,6. Παλιές αλλά και νέες κυκλοφορίες σχηματίζουν το χαρακτήρα του, κρατώντας την νεανική του όψη και την θέληση για ραδιόφωνο επικοινωνία και ψυχαγωγία. Είναι ο σταθμός που διαβάζει τη σκέψη του ακροατή και σέβεται την προσωπικότητα του.
Copyright © 2024 Focus Radio. All rights received.
0 comments