Εξαπάτηση 90χρονης στην Καλαμάτα, της αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα με το πρόσχημα της επέμβασης στην κόρη της

Θύμα εξαπάτησης έπεσε μια 90χρονη στην Καλαμάτα, όταν άγνωστος επικοινώνησε μαζί της και  προσποιούμενος τον γιατρό ισχυρίστηκε ότι κινδυνεύει η κόρη της και έχει ανάγκη επείγουσας χειρουργικής επέμβασης. Η γυναίκα στον πανικό της πείσθηκε, και ο δήθεν γιατρός προσφέρθηκε να την εξυπηρετήσει και να παραλάβει τα χρήματα από το σπίτι της. Μάλιστα για να μην την κουράσει της ζήτησε να τα βάλει σε μια τσάντα και να τα πετάξει από το μπαλκόνι, ώστε να τα παραλάβει άμεσα. Η ηλικιωμένη έβαλε  λίγα χρήματα και μερικές λίρες που είχε σε μια τσάντα, καθώς και κάποια κοσμήματα και τα πέταξε από τον μπαλκόνι στον 22χρονο που πήγε να τα παραλάβει.

Όταν λίγο αργότερα η γυναίκα, που επικοινώνησε με την κόρη της, διαπίστωσε την απάτη, ειδοποίησε την Αστυνομία. Οι αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν άμεσα και μετά από έρευνα εντόπισαν και συνέλαβαν την επόμενη μέρα έναν 22χρονο Αιγύπτιο.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Προχθές (19.6.2024), άγνωστος δράστης προσποιούμενος τον ιατρό επικοινώνησε με ηλικιωμένη ημεδαπή και με το πρόσχημα άμεσης χειρουργικής επέμβασης συγγενικού της προσώπου, κατάφερε να την πείσει να απορρίψει από το μπαλκόνι της οικίας της, τσάντα με χρήματα και χρυσαφικά. Ύστερα από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, προέκυψε ότι αυτός που παρέλαβε την ανωτέρω τσάντα ήταν 22χρονος αλλοδαπός, ο οποίος χθες (20.6.2024) το μεσημέρι εντοπίσθηκε στην Καλαμάτα και συνελήφθη. Τέλος, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε χώρο που διέμενε βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των -390- ευρώ.