Ενισχύονται και πληθαίνουν οι δυναμικές κινητοποιήσεις των αγροτών από Μεσσήνη και Χανδρινού με συλλαλητήριο στην Καλαμάτα

Συμμετοχή στις πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις και των αγροτικών συλλόγων της Μεσσηνίας θα έχουμε την ερχόμενη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι στην Καλαμάτα.

Πιστοί στην δέσμευσή τους για κινητοποιήσεις ελέω της κυβερνητικής πολιτικής που στραγγαλίζει τους ίδιους και τις οικογένειές τους, μειώνοντας απελπιστικά το εισόδημά τους, οι αγρότες της Μεσσήνης και του Χανδρινού θα συμμετάσχουν με τα αγροτικά τους μηχανήματα στο συλλαλητήριο με τελικό προορισμό την Καλαμάτα.

Μερικά από τα αιτήματά τους για τα οποία αγωνίζονται έτσι ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στη δυσβάσταχτη καθημερινότητά τους αποτελούν το αυξημένο κόστος παραγωγής, οι υπερβολικές τιμές του πετρελαίου που αποτελεί το βασικό καύσιμο, έλλειψη ρευστότητας, δημοπρατήριο εμπορευμάτων σε επίπεδο περιφέρειας, έλεγχος στο περιθώριο κέρδους σύμφωνα με τον εθνικό κατάλογο, μεταποίηση αγροτικών προϊόντων, εξονυχιστικός έλεγχος σε κάθε εισαγωγή φορτίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους:

Συλλαλητήριο στην Καλαμάτα την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι, με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα, αποφάσισαν χθες σε σύσκεψη οι Αγροτικοί Σύλλογοι Μεσσήνης και Χανδρινού.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρεται ότι “τη Δευτέρα σε μαζική σύσκεψη των συλλόγων Μεσσήνης – Χανδρινού με την συμμετοχή δεκάδων αγροτών με θέμα «τον συντονισμό και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μας».

Μετά από συζήτηση αποφασίστηκε: Συγκέντρωση αγροτικών μηχανημάτων στο Χανδρινού από την Πέμπτη 1-2-2024. Ενίσχυση των είδη υπαρχόντων αγροτικών μηχανημάτων στην Μεσσήνη.

Συλλαλητήριο στην Καλαμάτα την Δευτέρα 5-2-2024, στις 12 το μεσημέρι με τα αγροτικά μας μηχανήματα.

Θα διεκδικήσουμε την επιβίωση μας στον δρόμο! Καμία ανοχή! Καλούμε όλους τους αγροτικούς συλλόγους του νομού, τους μικρομεσαίους αγρότες, να κατεβάσουν τρακτέρ σε όλο το νομό.

Καλούμε το εργατικό κέντρο, εργατικά σωματεία, εμπορικούς συλλόγους, συλλόγους εστίασης, φοιτητικούς συλλόγους και άλλους φορείς να σταθούν στο πλευρό μας. Όλοι μαζί μπορούμε να κερδίσουμε.

Ήρθε η ώρα να μιλήσουν τα τρακτέρ!”.