Ελλάδα- Ιρλανδία 2-1: Η εθνική έκανε το «2 στα 2» και κάνει… όνειρα για το Euro 2024

Τη νίκη με 2-1 επί της Ιρλανδίας στην “OPAP Arena” πανηγύρισε η Ελλάδα, η οποία έκανε το καθήκον της και πήρε τους τρεις βαθμούς. Οι παίκτες του Γκουστάβο Πογέτ είχαν εξαιρετική εικόνα στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς και επικράτησαν με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπακασέτα. Ο αρχηγός της Εθνικής άνοιξε το σκορ με πέναλτι στο 15′ και είχε την ασίστ στο τέρμα του Μασούρα (49′).

Από τη δική τους μεριά οι φιλοξενούμενοι πάλεψαν το παιχνίδι, όμως το μόνο που κατάφεραν ήταν να ισοφαρίσουν προσωρινά σε 1-1 με το γκολ του Κόλινς (29′), ενώ τελείωσαν και με 10 λόγω της αποβολής του Ντόχερτι στις καθυστερήσεις.

Ύστερα από το πέρας της 3ης στροφής η Γαλανόλευκη έχει το απόλυτο με έξι βαθμούς (είχε ρεπό την προηγούμενη αγωνιστική) και ακολουθεί την πρωτοπόρο Γαλλία που έχει εννιά και την οποία θα αντιμετωπίσει το βράδυ της Δευτέρας (19/06, 21:45 Novasports) στο Παρίσι.

Πίεση, ευκαιρίες και… 1-0!

Η Εθνική μπήκε λίγο “μουδιασμένα” στο πρώτο πεντάλεπτο, όμως αμέσως μετά έδειξε την ποιότητά της και το πόσο ήθελε το αποτέλεσμα! Μαυροπάνος και Μπακασέτας… προειδοποίησαν στο 5’ και το 7’ αντίστοιχα, αλλά ο Μπαζούνου έκανε εκπληκτικές αποκρούσεις και κράτησε το 0-0.

Πέντε λεπτά μετά έγινε μια “περίεργη” φάση. Αρχικά η Ελλάδα ζήτησε πέναλτι πάνω στον Μασούρα, όμως αυτό… δόθηκε για χέρι στην εξέλιξή της. Ο Μπάλντοκ έκανε τη σέντρα, η μπάλα βρήκε στο απλωμένο χέρι του Ο’ Ντάουντα και ο διαιτητής Λέχνερ καταλόγισε την παράβαση ύστερα από την χρήση του VAR. Ο Μπακασέτας ανέλαβε την ευθύνη και άνοιξε το σκορ στο 15’.

INTIME

Αμέσως μετά το τέρμα της οι παίκτες του Γκουστάβο Πογέτ “έριξαν” τον ρυθμό του αγώνα, κλείνοντας τους χώρους και για ένα 10λεπτο δεν απειλήθηκαν. Αλλά στο 26’ η Ιρλανδία έκανε την πρώτη της ευκαιρία από… ελληνικά πόδια! Στη σέντρα από τα αριστερά, ο Χατζηδιάκος έβαλε το πόδι του και η μπάλα πέρασε εκατοστά δίπλα από την εστία του Βλαχοδήμου.

Και από το κόρνερ στην εξέλιξη της φάσης οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν! Ο Κόλινς βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι και σκόραρε με προβολή. Αρχικά το γκολ του δε μέτρησε για οφσάιντ, απόφαση όμως που άλλαξε με την χρήση του VAR. Αξιοσημείωτο και το ότι αυτή ήταν η πρώτη τελική των ποδοσφαιριστών του Κένι, για το 100% ευστοχίας τους σε εκείνο το σημείο του ματς!

Ακολούθως η Εθνική άρχισε να παίρνει ξανά μέτρα στο ματς, δίχως όμως να δημιουργεί τις μεγάλες ευκαιρίες. Μπακασέτας και Μάνταλος σούταραν από μακριά στο 43’ και το 44’, χωρίς όμως ευτυχή κατάληξη. Έτσι το 1-1 ήταν το σκορ του ημιχρόνου, ένα αποτέλεσμα που αδικούσε τη Γαλανόλευκη, με τις τελικές να είναι 14-2 υπέρ της…

Με την “υπογραφή” των Μπακασέτα-Μασούρα

Η Ελλάδα του διαστήματος 5’-15’ έκανε την εμφάνιση της ξανά μετά την ανάπαυλα. Οι παίκτες του Γκουστάβο Πογέτ μπήκαν με στόχο να βάλουν δεύτερο γκολ στο παιχνίδι και το κατάφεραν άμεσα.

Στο 49’ ο Μπακασέτας πέρασε υπέροχη μπαλιά στον Μασούρα, ο οποίος με ένα φανταστικό πλασέ με τη μία έδωσε ξανά το προβάδισμα στη Γαλανόλευκη. Πρώτη τελική και γκολ στο δεύτερο μέρος…

ΕΛΛΑΔΑ (Πογέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Κουρμπέλης, Μάνταλος (90’ Σιώπης), Μπακασέτας (90+4′ Τζαβέλλας), Μασούρας, Πέλκας (71’ Φούντας), Παυλίδης (71’ Γιακουμάκης)

Στον πάγκο έμειναν οι: Πασχαλάκης, Αθανασιάδης, Ρέτσος, Παπανικολάου, Ρότα, Χατζηγιοβάνης, Λημνιός, Δουβίκας

ΙΡΛΑΝΔΙΑ (Κένι): Μπαζούνου, Κόλινς, Ίγκαν, Λένιχαν (88’ Πάροτ), Ντόχερτι, Ο’ Ντάουντα (53’ ΜακΚλίν), Κούλεν, Σμόλμποουν (53’ Νάιτ), Μολούμπι (81’ Ομπαφέμι), Ίντα (46’ Τζόνστον), Φέργκιουσον