Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Σε 12 σημεία της Μεσσηνίας κάλπες για την εκλογή προέδρου

Στις κάλπες προσέρχονται τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, για να εκλέξουν τον νέο πρόεδρο του κόμματος.

Στη Μεσσηνία θα στηθούν κάλπες σε 12 πόλεις και χωριά. Η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 8 το πρωί και θα λήξει στις 8 το βράδυ.

Ειδικότερα, στην Καλαμάτα η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στο εκλογικό τμήμα, που θα στηθεί στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου της πόλης.

Στις υπόλοιπες περιοχές της Μεσσηνίας τα σημεία ψηφοφορίας είναι:

Στη Μεσσήνη στο Δημαρχείο. Στη Θουρία στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου. Στον Μελιγαλά στο Πνευματικό Κέντρο “Μαρία Κάλλας”. Στην Κυπαρισσία στο Εργατικό Κέντρο. Στα Φιλιατρά στην αίθουσα του πρώην Δημοτικού Συμβουλίου, στο δημοτικό κατάστημα της πόλης. Στους Γαργαλιάνους στην Μπρίσκειο Δημοτική Βιβλιοθήκη. Στην Πύλο στο Δημαρχείο Πύλου – Νέστορος.

Στην Κορώνη στο πρώην Δημαρχείο. Στην Καρδαμύλη στο Δημαρχείο Δυτικής Μάνης. Στη Χώρα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χώρας. Στο Βλαχόπουλο στο πρώην Δημαρχείο Παπαφλέσσα.

Σε ανακοίνωση – κάλεσμά του ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σημειώνει: “Στις 10 Σεπτεμβρίου συμμετέχουμε στις εκλογές ανάδειξης προέδρου. Διαμορφώνουμε το αύριο που ξεκινάει από εμάς. Ο ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ξεκινάει από εσένα. Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ήταν, είναι και θα είναι ώριμο τέκνο της ανάγκης. Εκφραστής της ελπίδας. Μαζί συνομιλήσαμε με την ιστορία. Μαζί τη γράψαμε. Και τώρα, μαζί γράφουμε την επόμενη σελίδα”.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι “δικαίωμα ψήφου έχουν όλες και όλοι από την ηλικία των 15 ετών και άνω, που είτε έχουν γραφτεί μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έως τις 9 Σεπτεμβρίου είτε εγγραφούν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ακόμη και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών επιτόπου στα εκλογικά τμήματα. Και όσοι είναι ήδη μέλη και όσοι εγγραφούν την ημέρα της ψηφοφορίας μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα ανά την Ελλάδα, ακόμη κι αν βρίσκονται εκτός της εκλογικής τους περιφέρειας.

Οι ψηφοφόροι πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο υγείας ή άδεια διαμονής ή visa ή μπλε βεβαίωση. Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ορίζεται καταβολή εκλογικής συνδρομής 2 ευρώ. Οι μετανάστες και όσοι είναι κάτω των 17 οφείλουν να επιδείξουν νόμιμο έγγραφο που να προκύπτει ταυτοπροσωπία τους, καθώς και τον ΑΜΚΑ τους.

* Να υπενθυμίσουμε ότι υποψήφιοι πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι η Έφη Αχτσιόγλου, ο Νίκος Παππάς, ο Στέφανος Κασσελάκης, ο Στέφανος Τζουμάκας και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.