Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Παναγή Κουμάντο

Ο Δήμος Καλαμάτας και η οικογένεια του αειμνήστου Δημάρχου Παναγή Κουμάντου διοργάνωσαν εκδήλωση τιμής και μνήμης για την πολύτιμη προσφορά του πρώην Δημάρχου τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας, του Δημάρχου Καλαμάτας, του Δημάρχου Δυτ. Μάνης, πρώην Δημάρχων, στελεχών της Αυτοδιοίκησης και κατοίκων του Δήμου.

pgf 9 Large

Κατά την εκδήλωση προβλήθηκαν αποσπάσματα από την αυτοδιοικητική πορεία του Παναγή Κουμάντου, καθώς και φωτογραφικό υλικό από την πολιτική και κοινωνική του δράση αλλά και την οικογένειά του.

pgf 4 Large

Για την προσφορά, την προσωπικότητα και την διαδρομή του Παναγή Κουμάντου τόσο πολιτικά όσο και κοινωνικά μίλησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο Δήμαρχος Δυτικής Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας, ο Καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών (Καλαμάτα) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Θανάσης Χρήστου, ο δημοσιογράφος Ηλίας Μπιτσάνης και ο Άλκης Φρέσκας συνταξιούχος ΔΕΗ και Σύμβουλος ΕΤΕ ΔΕΗ και ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Η κόρη του Πιπίνα Κουμάντου, Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας, μίλησε με συγκινητικά λόγια για τον άνθρωπο Παναγή Κουμάντο, κάνοντας μια αναδρομή στο χρόνο και παρουσιάζοντας φωτογραφικό υλικό.

pgf 14 Large

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Φιλόλογος, Πρόεδρος της Ένωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων Αντωνία Παυλάκου, η οποία αναφέρθηκε στο συγγραφικό έργο του αείμνηστου Δημάρχου Παναγή Κουμάντου.