Εγκλεισμός 29χρονης σε αυτοσχέδια κλουβιά στον Άμμο Μεσσηνίας (vid)

Δραματική είναι η κατάσταση κάτω από την οποία προσπαθεί να επιβιώσει μια κοπέλα 29 ετών με την ανάδοχη οικογένειά της στο χωριό Άμμος λίγο έξω από την Καλαμάτα.
Το σπίτι τους έχει μετατραπεί σε ψυχιατρείο με αυτοσχέδια κλουβιά από παλέτες και συρματοπλέγματα!!!

Η πολιτεία, δυστυχώς δηλώνει απούσα παρά τις σοβαρές καταγγελίες και τους γονείς να υψώνουν κραυγή αγωνίας, διεκδικώντας το… αυτονόητο, μια ιατρική στήριξη στο σπίτι από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Μια ταλαιπωρημένη οικογένεια που υιοθέτησε σε ηλικία μόλις 22 μηνών, την Μαριάννα, από το ίδρυμα βρεφών ‘’Μητέρα’’ και η οποία πλέον στα 29 της χρόνια ζει με τους θετούς γονείς της ως δικαστικούς συμπαραστάτες.


Η μητέρα της Μαριάννας η Κα Σοφία παραδέχτηκε πώς έφτιαξε κλουβιά τόσο μέσα όσο και στην αυλή του σπιτιού τους προκειμένου η κόρη τους Μαριάννα να μένει μέσα προστατευμένη και να μην τραυματίζει τόσο τον εαυτό της αλλά και τους γύρω της.
Είναι αναγκασμένη να την κρατά κλειδωμένη καθώς το κορίτσι αντιμετωπίζει ένα σοβαρό ψυχοσωματικό νόσημα.


Η Κα Σοφία δηλώνει απογοητευμένη γιατί παρά την δημοσιοποίηση του προβλήματος στις αρμόδιες αρχές και πριν 4 χρόνια τον Αύγουστο του 2020 συνεχίζει να κουβαλάει τον σταυρό του μαρτυρίου χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι έχει μα βγει από το σπίτι της εδώ και 7 χρόνια από το 2017 και γι’ αυτό επικαλείται και τις μαρτυρίες των συγχωριανών της.


Σε απόγνωση καταγγέλλει κρατική αναλγησία και έλλειψη εμπιστοσύνης σε ιδρύματα και δομές για την φιλοξενία του παιδιού της.
Τι πραγματικά συμβαίνει με τα επιδόματα; Μπορεί μια μάνα να κλειδώνει ένα παιδί, μια γυναίκα σε κλουβιά στην Ελλάδα του 2024.