Εγκαίνια στο εκλογικό κέντρο του Θανάση Βασιλόπουλου με παλμό και πλήθος κόσμου (vid)

Παράσταση νίκης δίνει η μεγαλειώδης συγκέντρωση του κόσμου, στον Δήμαρχο και εκ νέου υποψήφιο δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο. Στο κάλεσμά του για τα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου, που περιελάμβανε παράλληλα την παρουσίαση του προγράμματος και των 270 και πλέον υποψηφίων του συνδυασμού του «Δημιουργική Πρωτοβουλία για το δήμο Καλαμάτας», η συμμετοχή του κόσμου μίλησε…

Μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις αφού αποτυπώνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τις τάσεις της κοινής γνώμης, και αποτελεί τον πιο απλό αλλά και τον πιο σύνθετο δείκτη μέτρησης της βούλησης του εκλογικού σώματος. Αυτή η εικόνα στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού, στην καρδιά της πόλης, φανερώνει τη δυναμική της «Δημιουργικής Πρωτοβουλία για το δήμο Καλαμάτας».

Ο συνδυασμός με επικεφαλής τον Θανάση Βασιλόπουλο, όπως φάνηκε και από την πολυπληθέστατη εκδήλωση, τυγχάνει της αναγνώρισης και της εμπιστοσύνης των πολιτών για τα πεπραγμένα της προηγούμενης τετραετίας και προχωρά δυναμικά με συγκεκριμένη πρόταση και σε αυτές τις εκλογές για την ανανέωση της θητείας.

Τα εγκαίνια έγιναν παρουσία του Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος ο οποίος ευχήθηκε τα καλορίζικα. «Κύριε δήμαρχε, εύχομαι καλορίζικο το νέο εκλογικό κέντρο. Εύχομαι από εδώ να βγείτε νικητής. Γεμάτος με επιτυχίες και να εκπληρώσετε τους οραματισμούς και τους οραματισμούς των δημοτών σας. Σε όλους τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους εύχομαι καλή επιτυχία, καλόν αγώνα και κάθε καλό για το καλό της πόλης και των πολιτών της».

ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ

«Να κάνετε και πάλι, επιλογή εμπιστοσύνης» κάλεσε τους δημότες της Καλαμάτας ο Θανάσης Βασιλόπουλος ανεβαίνοντας στο βήμα υπό το θερμό χειροκρότημα του κόσμου. «Σήμερα βάζουμε τις βάσεις για τη νίκη στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου και εγκαινιάζουμε την επόμενη πενταετία της Δημιουργικής Πρωτοβουλίας, στο Δήμο Καλαμάτας.» είπε και συνέχισε: «…το έργο μας είναι χειροπιαστό, το ζείτε γύρω σας καθημερινά, αλλά και γιατί κρατάτε στα χέρια σας το πρόγραμμα μας για την επόμενη πενταετία, στο οποίο παρουσιάζουμε και τον απολογισμό της πρώτης δημοτικής μας θητείας.»

133 ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ

Αναφερόμενος στα πεπραγμένα της προηγούμενης πενταετίας ο κ. Βασιλόπουλος σημείωσε πως ήδη 25 μεγάλα έργα προϋπολογισμού 12.000.000 ευρώ έχουν υλοποιηθεί ενώ αυτή την περίοδο σε διαγωνιστική διαδικασία είναι 45 έργα προϋπολογισμού 105.000.000, έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για 10 έργα με προϋπολογισμό 20.000.000€ και παράλληλα έχουν υποβληθεί ολοκληρωμένες προτάσεις για τη χρηματοδότηση 16 ακόμα έργων, προϋπολογισμού 49.000.000 ευρώ. Για τη νέα πενταετία όπως είπε τα έργα που σχεδιάζοντας αφορούν τόσο στην επίτευξη υφιστάμενων στόχων όσο και νέων που θα κάνουν ακόμη καλύτερη την εικόνα της πόλης, των κοινοτήτων και των χωριών. Συνολικά 133 έργα και πράξεις που θα δώσουν «ανάσα» στην καθημερινότητα των πολιτών και θα προσελκύσουν ακόμη περισσότερες επενδύσεις καθιστώντας την Καλαμάτα κέντρο οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας.

«Οι 133 δράσεις για την Καλαμάτα του αύριο δείχνουν την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει ο Δήμος μας, τα 5+1 εμβληματικά έργα δείχνουν το όραμα που έχουμε για την περιοχή μας.

  1. Υλοποίηση Κλιματικού Συμβολαίου
  2. Υλοποίηση Στρατηγικών Αστικών Αναπλάσεων
  3. Ανάδειξη Περιβαλλοντικού Πάρκου Νέδοντα με μεταφορά των δημοτικών συνεργείων
  4. Κατασκευή σύγχρονου αθλητικού κέντρου – Παλέ ντε Σπορ στην Αγία Τριάδα
  5. Ολοκλήρωση υποδομών ύδρευσης (αγωγός Φ800, δεξαμενές σε Πήδημα – Αη Γιάννη Καρβούνη, μεταφορά νερού από Αγ. Φλώρο σε Πήδημα)

5+1 Ανάδειξη Παραλιακού μετώπου (διάνοιξη οδού Κρήτης και καθέτων οδών, αρχιτεκτονικός διαγωνισμός, υλοποίηση μάστερ πλαν λιμανιού, αναβάθμιση Μαρίνας Καλαμάτας)».

Ακολούθως, έγινε η παρουσίαση των πάνω από 270 υποψηφίων του πολυσυλλεκτικού ψηφοδελτίου της «Δημιουργικής πρωτοβουλίας για το δήμο Καλαμάτας».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Θανάσης Βασιλόπουλος κάλεσε τους πολίτες σε μια κοινή πορεία την επόμενη πενταετία ώστε η πόλη να συνεχίσει την αναπτυξιακή της πορεία καθώς, όπως είπε, 

«Τα πεπραγμένα μας, τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια (αυτά τα δύσκολα χρόνια της Πανδημίας και της Ενεργειακής κρίσης), αποδεικνύουν ότι είμαστε αξιόπιστοι. Ότι αυτά που λέμε, γίνονται πράξη. Στηρίξαμε την κοινωνία. Εξασφαλίσαμε μεγάλες χρηματοδοτήσεις. Ολοκληρώσαμε, υλοποιούμε και προγραμματίζουμε, έργα σημαντικά.

Σας ζητώ να ανανεώσουμε τη σχέση εμπιστοσύνης που μας ενώνει. Σας ζητώ να αξιοποιήσουμε όσα πετύχαμε και να προχωρήσουμε σε όσα έχουμε δρομολογήσει και πρέπει ακόμα να γίνουν. Σας ζητώ να διασφαλίσουμε ότι η Καλαμάτα θα συνεχίσει να πηγαίνει μπροστά. Σας ζητώ, στις 8 Οκτωβρίου, να ψηφίσετε τη Δημιουργική Πρωτοβουλία, έναν πολυσυλλεκτικό αυτοδιοικητικό συνδυασμό. Να κάνετε και πάλι, επιλογή εμπιστοσύνης».