Δολοφονία 11χρονης στην Ηλεία: Δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, απόπειρα βιασμού και άλλα τρία αδικήματα στον 37χρονo δολοφόνο – Τον λιντσάρισαν έξω από τα δικαστήρια

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, απόπειρα βιασμού ανηλίκου, αρπαγή ανηλίκου, οπλοχρησία και οπλοκατοχή ασκήθηκε στον 37χρονο καθ’ ομολογία δολοφόνο της 11χρονης Βασιλικής.

Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηλείας, μετέβη νωρίτερα το μεσημέρι της Τρίτης στο μέγαρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, όπου απήγγειλε τις κατηγορίες σε βάρος του δολοφόνου και τον παρέπεμψε για κύρια ανάκριση στην Ανακρίτρια Ηλείας. Η μετάβασή του κρίθηκε αναγκαία, καθώς έξω από το δικαστικό μέγαρο σημειώθηκαν επεισόδια από οργισμένους συγγενείς.

Ο 37χρονος, χωρίς την παρουσία συνηγόρου υπεράσπισης, ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή 14 Ιουνίου ενώπιον της Ανακρίτριας Ηλείας για τις πράξεις που του έχουν αποδοθεί.

Προς ώρας παραμένει άγνωστο αν η απολογητική διαδικασία θα λάβει χώρα στο Δικαστικό Μέγαρο Πύργου ή αν η Ανακρίτρια Ηλείας μεταβεί στο κτίριο της αστυνομίας, καθώς συντρέχουν λόγοι της μη ασφαλούς διεξαγωγής της απολογίας του κατηγορούμενου. Ο τόπος της απολογίας θα αποφασιστεί κατόπιν συνεννόησης αστυνομικών και δικαστικών άρχων.

Επεισόδια έξω από τα δικαστήρια, λιντσάρισαν τον 37χρονο δολοφόνο – Σπαράζουν οι συγγενείς της Βασιλικής, κρατούν φωτογραφία της

Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Πύργου, την ώρα που το περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. προσέγγισε το σημείο για να οδηγηθεί ο καθ’ ομολογία δράστης της δολοφονίας της 11χρονης Βασιλικής στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, ώστε να του ασκηθεί ποινική δίωξη και ακολούθως να απολογηθεί στον ανακριτή.

Με την οργή να ξεχειλίζει, οι συγγενείς του κοριτσιού και φίλοι της οικογένειας περίμεναν με άγριες διαθέσεις τον 37χρονο και, μόλις πλησίασε συνοδεία αστυνομικής δύναμης, έπεσαν πάνω του, όρμησαν στο περιπολικό, για να τον λιντσάρουν, ενώ οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να τους απομακρύνουν.

Τελικά, λόγω των επεισοδίων, η μεταγωγή του 37χρονου δεν ολοκληρώθηκε, καθώς ελήφθη απόφαση να φύγει το περιπολικό για λόγους ασφαλείας. Σημειώνεται πως ακόμα και αφότου έφυγε το περιπολικό η κατάσταση στο σημείο δεν εκτονώθηκε, αφού τα επεισόδια συνεχίστηκαν.

Παράλληλα, κατά τις πληροφορίες, ο εισαγγελέας που θα χειριστεί τη φρικαλέα υπόθεση αναμένεται να μελετήσει το υλικό της δικογραφίας και να ασκήσει σε βάρος του ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και απόπειρα βιασμού του ανήλικου κοριτσιού.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση στην 11χρονη Βασιλική – Θανατηφόρο το τραύμα στον θώρακα

Ρήξη παρθενικού υμένα διαπίστωσε μεταξύ άλλων ο ιατροδικαστής Ανδρέας Γκότσης κατά τη διάρκεια της εξέτασης της σορού της 11χρονης Βασιλικής στο νεκροτομείο της Πάτρας. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο ιατροδικαστής διαπίστωσε πως το 11χρονο κορίτσι φαίνεται να είχε σεξουαλική επαφή, πράγμα όχι αφύσικο για τη φυλή των Ρομά, όπως σχολίασαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου. Ευρήματα ωστόσο που να παραπέμπουν σε βιασμό, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν εντοπίστηκαν κατά την ιατροδικαστική εξέταση, που ξεκίνησε το πρωί μετά τις 9 και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12.00.

Η ενδελεχής εξέταση της σορού της 11χρονης Βασιλικής έδειξε πως το κορίτσι έφερε δύο τραύματα στον θώρακα και την πλάτη. Το τραύμα στον θώρακα φαίνεται ότι ήταν αυτό που οδήγησε στον θάνατο το 11χρονο κορίτσι, αφού έπληξε ζωτικό όργανο.

Ο ιατροδικαστής Ανδρέας Γκότσης έλαβε δείγματα για ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις, τα οποία θα δώσουν στοιχεία για το πόση ώρα έμεινε ζωντανή στο σημείο όπου βρέθηκε η 11χρονη, εάν πέθανε ακαριαία, εάν είχε καταναλώσει αλκοόλ ή ουσίες.

Τα πρώτα αποτελέσματα της εξέτασης του ιατροδικαστή Πατρών αναμένεται να αποσταλούν την επόμενη ώρα στην Ασφάλεια Πύργου, ώστε το έγγραφο να τοποθετηθεί στη δικογραφία που έχει σχηματισθεί σε βάρος του 37χρονου καθ’ ομολογία δράστη, προς γνώση του εισαγγελέα που θα του ασκήσει δίωξη.