Δημοσκόπηση Metron Analysis: Μπροστά η ΝΔ με 15,3% – Κλείνει η ψαλίδα ΣΥΡΙΖΑ με ΠΑΣΟΚ

Με πάνω από 15 μονάδες διαφορά – 15,3% – προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την εκτίμηση ψήφου της δημοσκόπησης της Metron Analysis που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Mega. Στην τρίτη θέση παραμένει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με 12,9% το οποίο ωστόσο κερδίζει σχεδόν μία μονάδα -0,9% – από την προηγούμενη μέτρηση και πλησιάζει τον ΣΥΡΙΖΑ στις 2,8 μονάδες. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ που συγκεντρώνει 7,9% ενώ ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 7,3%. 

Στο 4,2% καταγράφεται η Πλεύση Ελευθερίας και στο 3,8% η Νίκη. Το ΜέΡΑ 25 συγκεντρώνει 3,3% ενώ στο 3% βρίσκεται η Νέα Αριστερά. Κάτω από το όριο του 3% και συγκεκριμένα στο 2,4% βλέπουμε τη Φωνή Λογικής της Αφροδίτης Λατινοπούλου και στο 2,3% οι Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου. Στο 1% καταγράφεται ο Κόσμος του Πέτρου Κόκκαλη.

ektimisi_psifou

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου εκεί βλέπουμε τη διαφορά ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ είναι στις 12,5 ποσοστιαίες μονάδες. Συγκεκριμένα βλέπουμε τη ΝΔ να καταγράφει 25,4%, τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 12,9% και το ΠΑΣΟΚ να έπεται με 10,5%. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ με 6,4% και στην πέμπτη η Ελληνική Λύση με 6%. Η Πλεύση Ελευθερίας καταγράφει 3,4%, η Νίκη 3,1%, το ΜέΡΑ 25 2,7%, η Νέα Αριστερά με 2,5%, η Φωνή Λογικής με 2% και οι Δημοκράτες με 1,8%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι 11,2%.

prothesi_psifou

Καταλληλότερος πρωθυπουργός

Στο ερώτημα για το ποιος θεωρείται ο καταλληλότερος πρωθυπουργός το 36% απαντάει ότι είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Κανένας απαντάει το 35%, ενώ το 7% απαντάει ότι είναι ο Στέφανος Κασσελάκης. Από 4% συγκεντρώνουν Κυριάκος Βελόπουλος και Νίκος Ανδρουλάκης. Στο 3% καταγράφεται ο Δημήτρης Κουτσούμπας και στο 2% η Ζωή Κωνσταντοπούλου με τον Γιάνη Βαρουφάκη. Τέλος στο 1% καταγράφεται ο Αλέξης Χαρίτσης.

katalliloteros_prothypourgos

Δημοτικότητες 

Στο σκελος των δημοτικοτήτων των πολιτικών αρχηγών στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 40% και ακολουθεί ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 37%. Στην τρίτη θέση είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 36% και ακολουθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος με 32%. Στην πέμπτη θέση είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης με 31% και στην έκτη ο Στέφανος Κασσελάκης με 27%. Στην έβδομη θέση με 24% βρίσκεται ο Γιάνης Βαρουφάκης και στην όγδοη ο Αλέξης Χαρίτσης με 23%. Στην ένατη θέση βρίσκεται ο Κυριάκος Βελόπουλος με 22% και στη δέκατη ο Πέτρος Κόκκαλης με 21%. Στην εντέκατη θέση βρίσκεται η Αφροδίτη Λατινοπούλου με 15%, στη δωδέκατη ο Δημήτρης Νατσιός με 12% και στη δέκατη τρίτη ο Βασίλης Στίγκας με 4%.

dimotikotites

Δείτε τις υπόλοιπες κάρτες της δημοσκόπησης
endiaferon_gia_ekloges
politiki_statherotita
prothesi_simmetoxis_
simantikotera_provlimata