Δημήτρης Πτωχός συνέντευξη στο Action24: “Δεν λαϊκίζουμε, ούτε μιλάμε με όρους του χθες!” (vid)

«Διεκδικούμε την ψήφο όλων των ανθρώπων που την προηγούμενη Κυριακή προτίμησαν κάποιους άλλους συνδυασμούς.  Πιστεύουμε ότι είμαστε πιο κοντά σε αυτό που θέλουν για την Πελοπόννησο και διεκδικούμε με αξιώσεις την υποστήριξή τους» δήλωσε ο Δημήτρης Πτωχός το πρωί της Τρίτης στην τηλεοπτική συχνότητα του Action 24. Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη», με τους δημοσιογράφους Γιώργο Κακούση και  Άννα Λιβαθυνού, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε στη νίκη του στον πρώτο γύρο των εκλογών με ποσοστό άνω του 42,5% και έστειλε μήνυμα νίκης και ενότητας εν όψει της δεύτερης κάλπης, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου.

Ερωτηθείς για τους λόγους που ανέδειξαν την παράταξη «Η Πελοπόννησος Μπροστά» νικήτρια στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο Δημήτρης Πτωχός απάντησε: «το ξεκάθαρο μήνυμα μας, ο ξεκάθαρος στόχος, το ξεκάθαρο όραμα που έχουμε. Το πολύ αναλυτικό και καλά μελετημένο πρόγραμμα, το σχέδιο μας το οποίο είναι εφαρμόσιμο και ρεαλιστικό». Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «δεν λαϊκίσαμε,  δεν μπήκαμε σε τοξικότητα, δεν μιλήσαμε με όρους του χθες» και διαβεβαίωσε ότι «ήρθαμε εδώ για να συνθέσουμε και αυτό θα κάνουμε. Και  νομίζω ότι αυτά είναι σημεία τα οποία έδωσαν σε εμάς αν θέλετε τον πρωταγωνιστικό ρόλο».

Ο Δημήτρης Πτωχός απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους πολίτες, τονίζοντας ότι «διεκδικούμε την ψήφο όλων των ανθρώπων που την προηγούμενη Κυριακή προτίμησαν κάποιους άλλους συνδυασμούς. Πιστεύουμε ότι είμαστε πιο κοντά σε αυτό που θέλουν για την Πελοπόννησο και διεκδικούμε με αξιώσεις, μεγάλη ζέση και πάθος την υποστήριξή τους». Επιπλέον, αναφορικά με τη σχέση του με συνυποψηφίους του που δεν πέρασαν στον δεύτερο γύρο, ο Δημήτρης Πτωχός δήλωσε απερίφραστα ότι «θα διεκδικήσουμε και τη στήριξή τους», εξηγώντας ότι «είχαμε και έχουμε εξαιρετικές σχέσεις, έκαναν έναν πάρα πολύ καλό αγώνα, πολύ μακριά από λαϊκισμό και τοξικότητα. Έχουμε μία επαφή, συζητάμε με όλους τους ανθρώπους, δεν θα μπορούσαμε άλλωστε να κάνουμε διαφορετικά».

Όσον αφορά στα κριτήρια με τα οποία οι πολίτες ψηφίζουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές, εξήγησε ότι «ο κόσμος έχει αλλάξει, θέλει κάτι διαφορετικό. Θέλει περισσότερο να συνθέσει, θέλει να συζητήσει και να συνεργαστεί. Νομίζω ότι οι πολιτικές του χθες, λαϊκισμοί, τοξικότητα άγονες αντιπαραθέσεις, χωρίς κανέναν απολύτως λόγο και χωρίς καμία αξία, νομίζω ότι πια δεν ανήκουν στο αξιακό σύστημα των πολιτών».

Ο Δημήτρης Πτωχός κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες της Κυριακής, τονίζοντας ιδιαίτερα ότι «μία κάλπη καινούργια, είναι μία κάλπη από την αρχή. Προσπαθούμε  να ξαναπάμε σε όλες τις περιφερειακές ενότητες, να δούμε πάλι τους πολίτες τους φίλους, να τους ευχαριστήσουμε, να συζητήσουμε να ξαναρχίσουμε με πολύ ψηλά το ηθικό για να πάμε σε εκλογές την επόμενη Κυριακή» και δήλωσε ότι «η αισιοδοξία μας είναι πολύ μεγάλη και νομίζω ότι το αποτέλεσμα θα είναι αυτό που πρέπει».

Αναφορικά με το στοίχημα της συμμετοχής στον δεύτερο γύρο, επισήμανε ότι «είναι το κυριότερο που πρέπει να τονίζουμε όλοι οι υποψήφιοι. Για μας οι εκλογές είναι μία γιορτή της Δημοκρατίας. Μία για μία γιορτή για όλες και για όλους, για τις πόλεις μας». Όπως εξήγησε, «καλούμαστε να αποφασίσουμε για τα επόμενα πέντε χρόνια στην περιφέρεια μας και στους δήμους μας» και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «μπορούμε να κρατήσουμε τη συμμετοχή σε πολύ υψηλό επίπεδο για την Περιφέρεια Πελοποννήσου ώστε να έχουμε ένα ποσοστό κοντά σε αυτό που είχαμε και την προηγούμενη Κυριακή».

Ο Δημήτρης Πτωχός αναφέρθηκε διεξοδικά στον πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα της παράταξής του. «Έχουμε πει πολλές φορές είμαστε μία πολυσυλλεκτική ομάδα. Είμαστε μία ομάδα που ούτως ή άλλως έχει πάρα πολλούς ανθρώπους από πάρα πολλούς πολιτικούς χώρους. Αυτό  θα συνεχίσουμε να κάνουμε: μέσα από τον δικό μας συνδυασμό, να εκφραστούν όλοι οι πολίτες οι οποίοι θέλουν κάτι διαφορετικό για την Περιφέρεια Πελοποννήσου», ανέφερε και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ότι «είμαστε πολύ ομαδικοί παίκτες, είμαστε της συνεργασίας, γενικότερα έχουμε ένα τελείως διαφορετικό τρόπο διοίκησης και προσέγγιση της περιφερειακής διοίκησης. Μιλάμε για Περιφερειακή Διοίκηση είμαστε πολύ μακριά από τοξικότητα, είμαστε πολύ μακριά από διχασμούς. Είμαστε εδώ για να συνθέσουμε και όχι για να χωρίσουμε».

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε στον κεντρικό στόχο της υποψηφιότητάς του «να κάνουμε την Πελοπόννησο μία περιφέρεια πρότυπο, μία περιφέρεια πρότυπο σε όλα» και σημείωσε ότι «για να γίνει αυτό χρειάζεται ένα καλά μελετημένο πρόγραμμα. Χρειάζεται ένα εφαρμόσιμο και υλοποιήσιμο σχέδιο, χρειάζεται μία διαφορετική προσέγγιση στη διοίκηση, χρειάζονται νέες ιδέες, σύγχρονη τεχνογνωσία. Πρέπει να είμαστε όλοι μακριά από πολιτικές του χθες, μακριά από τοξικότητα, μακριά από άγονες αντιπαραθέσεις μακριά από λαϊκισμούς». Προσέθεσε, μάλιστα, ότι «με συνεργασία και δημιουργικό κλίμα μπορούμε να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε. Και, προς αυτή την κατεύθυνση, καλώ όλες και όλους να είναι μαζί μας την επόμενη Κυριακή, για να πάμε την Πελοπόννησο μπροστά».

Μάλιστα, ο Δημήτρης Πτωχός στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη «όλα τα αποτελέσματα να είναι μετρήσιμα. Πρέπει ο πολίτης να βλέπει τα αποτελέσματα πολύ γρήγορα στη ζωή του, στην καθημερινότητά του, στο περιβάλλον γύρω του. Αυτό είναι κάτι το οποίο το έχουμε συζητήσει πολλές φορές, είναι κάτι που θέλουμε να το κάνουμε, πρέπει να μάθουμε να μετράμε και πρέπει να βρούμε τον τρόπο να αξιοποιούμε όλα τα ευρήματα από αυτή τη διαδικασία και αυτό θα κάνουμε».

Κλείνοντας, ο Δημήτρης Πτωχός επανέλαβε τη μεγάλη ανταπόκριση που δείχνουν οι πολίτες στο πρόγραμμα της παράταξής του. Όπως τόνισε, «είναι πάρα πολύ σημαντικό να ακούς όλους αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι δεν έχουν μόνο να πουν παράπονα ή ανάγκες ή απαιτήσεις,  πολλές φορές έχουν να προτείνουν λύσεις, οι οποίες είναι πραγματικά πολύ καινοτόμες και πολύ ευρηματικές». Αφού εξήγησε ότι «είναι πάρα πολύ καλό να ακούμε τους ανθρώπους», διαβεβαίωσε ότι «εμείς στην διοικητική προσέγγιση που θα έχουμε, θέλουμε να συνεχίσουμε να τους ακούμε, αν γίνεται σε μία καθημερινή βάση, προκειμένου να αφουγκραζόμαστε καλύτερα τα προβλήματα της Πελοποννήσου».