Δημήτρης Πτωχός: “Έχουμε ένα ξεκάθαρο όραμα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου να την κάνουμε μία περιφέρεια πρότυπο σε όλα” (vid)

«Έχουμε ένα ξεκάθαρο όραμα, ένα ξεκάθαρο στόχο για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Θέλουμε να την κάνουμε μία περιφέρεια πρότυπο σε όλα» δήλωσε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο Δημήτρης Πτωχός. Ο επικεφαλής της παράταξης «Η Πελοπόννησος Μπροστά» έδωσε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού και στον Νίκο Χατζηνικολάου, καλώντας τους πολίτες να συμμετάσχουν στον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών και προσθέτοντας ότι «έχουμε ως άξονα τη διαφάνεια και τη λογοδοσία».

Ο νικητής της πρώτης Κυριακής στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις προκλήσεις που έχει μπροστά της η Πελοπόννησος, εστιάζοντας στον πρωτογενή τομέα, τον οποίο χαρακτήρισε ως «βασικό άξονα για την αναπτυξιακή πολιτική της περιφέρειας Πελοποννήσου, τόσο με τα αγροτικά προϊόντα όσο και με τα κτηνοτροφικά». Διαβεβαίωσε, μάλιστα, ότι «έχουμε εργαλεία να βοηθήσουμε τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους με προγράμματα, με καλές πρακτικές από άλλες χώρες, με οτιδήποτε μπορεί να συνεισφέρει στο να αυξήσουμε την παραγωγικότητα τους».

Όπως εξήγησε, «πρώτα από όλα πρέπει να λύσουμε τα βασικά προβλήματα τα οποία υπάρχουν και θα μου επιτρέψετε εδώ να δώσω έμφαση σε ένα που είναι η διαχείριση των υδάτινων πόρων. Είναι πάρα πολύ βασικό πρόβλημα για όλους τους αγρότες σε κάθε περιφερειακή ενότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου». Διευκρίνισε ότι «πρέπει και μπορούμε να διοχετεύσουμε περισσότερο νερό και να επιλύσουμε προβλήματα υφαλμύρωσης που έχουν κάποιες περιοχές και ποσότητας που έχουν κάποιες άλλες».

Για την πολιτική και επαγγελματική του διαδρομή σημείωσε ότι «έχω εμπειρία διοίκησης πολιτική εμπειρία και επαγγελματική εμπειρία για πάρα πολλά χρόνια» και κάλεσε τους πολίτες να επιλέξουν την παράταξή του «γιατί έχουμε ένα ξεκάθαρο όραμα, ένα ξεκάθαρο στόχο για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Θέλουμε να την κάνουμε μία περιφέρεια πρότυπο σε όλα». Όπως εξήγησε, «έχουμε ένα καλά μελετημένο πρόγραμμα, έχουμε ένα υλοποιήσιμο σχέδιο, έχουμε νέες ιδέες, έχουμε σύγχρονη τεχνογνωσία, μακριά από πολιτικές του χθες μακριά από το τοξικότητα, μακριά από διαξιφισμούς. Έχουμε μία διαφορετική προσέγγιση στη διοίκηση η οποία είναι πολύ συμμετοχική, είναι διαδραστική. Έχουμε σαν άξονα τη διαφάνεια και τη λογοδοσία και νομίζω ότι αυτά είναι πράγματα τα οποία μπορούν να πείσουν τους συμπολίτες μας».

Ο Δημήτρης Πτωχός στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι «η Πελοπόννησος είναι μία περιφέρεια που έχει τη μεγαλύτερη πυκνότητα ανθρώπων που ασχολούνται με τη γη, ενώ αντίστοιχα ο πλούτος που παράγεται από τη γη δεν είναι ο μεγαλύτερος» και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ότι «νομίζω τα περιθώρια για να βελτιώσουμε τα πράγματα προς αυτή την κατεύθυνση είναι πάρα πολύ σημαντικά».

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε στο πολύ σημαντικό πρόβλημα του δημογραφικού. Τόνισε ότι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου «μεγαλώνουμε σε ηλικία, μικραίνουμε σε πληθυσμό». Με βασικό άξονα την ανάπτυξη, ανάφερε ότι η αναστροφή αυτού του φαινομένου μπορεί να γίνει «προσελκύοντας νέες επενδύσεις και ενισχύοντας πολύ τις υφιστάμενες. Πρέπει να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, για να μπορέσουν κάποιοι να επιχειρήσουν και να επιστρέψουν», συμπληρώνοντας ότι «θέλουμε να ξανακάνουμε την Περιφέρεια έναν τόπο που μπορεί κάποιος να επενδύσει τα όνειρά».

Όσον αφορά στο ζήτημα της διαχείρισης των σκουπιδιών, τόνισε ότι «είναι ένα πρόβλημα το οποίο έχει δρομολογηθεί εδώ και πολύ καιρό, τώρα βρισκόμαστε στην τελευταία φάση ολοκλήρωσης» και διαβεβαίωσε ότι «θα προβούμε σε βελτιστοποίηση σε όλες τις δομές που έχουν ήδη γίνει».

Ο Δημήτρης Πτωχός στάθηκε ιδιαίτερα στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, λέγοντας ότι «είναι ένας τομέας στον οποίο πρέπει να δώσουμε μεγάλο βάρος». Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «πρέπει να εκσυγχρονίσουμε και να επαναδιαστασιολογήσουμε πολλά έργα υποδομής. Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ, έχουν αλλάξει τα καιρικά φαινόμενα είναι και πολύ πιο έντονα».

Ήταν, μάλιστα, πολύ ξεκάθαρος αναφορικά με την καθυστέρηση σε πολλά έργα, δηλώνοντας ότι «σίγουρα φταίει και η γραφειοκρατία, σίγουρα φταίνε και οι εσωτερικές διαδικασίες που έχει τόσο η Περιφέρεια όσο και ο Α΄ βαθμός τοπικής αυτοδιοίκησης». Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, «θα είναι το πρώτο πράγμα το οποίο θα ασχοληθούμε, να απλοποιήσουμε διαδικασίες, να ψηφιοποιήσει με διαδικασίες, πάντα με άξονα την εξυπηρέτηση και το συμφέρον του πολίτη».

Για την απολιγνιτοποίηση στην Μεγαλόπολη ο Δημήτρης Πτωχός σημείωσε ότι «δυστυχώς δεν έχει προχωρήσει όσο έχει προχωρήσει στην Κοζάνη» και συμπλήρωσε ότι «είναι και ένα θέμα το οποίο πρέπει να το δούμε πολύ σοβαρά, δεδομένου ότι η Μεγαλόπολη και οι γύρω Δήμοι είναι περιοχές οι οποίες χρειάζονται ανάπτυξη, χρειάζονται νέα έργα προκειμένου να τους δοθεί ώθηση και ζωή».