Δήμος Καλαμάτας: Βράβευση των ανθρώπων που έσωσαν το βρέφος και καθιέρωση σεμιναρίου κοινωνικής προσφοράς (vid)

Με αφορμή το περιστατικό με το βρέφος που σώθηκε χάρις στη σωτήρια παρέμβαση ενός ζευγαριού πυροσβεστών και μιας νοσηλεύτριας σε καφετέρια της κεντρικής πλατείας Καλαμάτας, ο Δήμος Καλαμάτας τους τιμά και τους βραβεύει σε τελετή που θα γίνει την προσεχή Παρασκευή 28 Απριλίου στο Δημαρχείο Καλαμάτας.

Ο Πέτρος Κουμούνδρος, η Έφη Χριστοπούλου και η Γιώτα Χριστοπούλου, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για βοήθεια από την μητέρα του βρέφους που βρισκόταν δίπλα τους, η οποία ενώ το θήλαζε κατάλαβε ότι κάτι αναπάντεχο συμβαίνει, η οπτική επαφή με το παιδί της την έκανε να διαπιστώσει ότι δεν έχει τις αισθήσεις του και έχει μελανιάσει το πρόσωπό του. Αμέσως οι δύο πυροσβέστες και η νοσηλεύτρια πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες επαναφέροντάς το στη ζωή χρησιμοποιόντας την μέθοδο “ΚΑΡΠΑ”, η πρόσφατη εκπαίδευσή τους στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση ήταν καθοριστικής σημασίας για τη σωτήρια έκβαση του περιστατικού. Αυτούς τους ανθρώπους θα βραβεύσει ο Δήμος Καλαμάτας που καθιερώνει στο εξής Βραβείο Κοινωνικής Προσφοράς σε πολίτες που προσφέρουν στην τοπική κοινωνία, αποτελώντας παραδείγματα προς μίμηση για μια καλύτερη κοινωνία αλληλεγγύης, αυταπάρνησης, και προσφοράς στον συνάνθρωπο.

Η ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας:

Tην Παρασκευή 28 Απριλίου 2023 θα πραγματοποιηθεί επιμορφωτικό πιστοποιημένο σεμινάριο στην «Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή», στο ισόγειο του Νέου Δημαρχείου, Αθηνών 99, από το Δήμο Καλαμάτας, το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μεσσηνίας και το ΕΚΑΒ Καλαμάτας, για τους Δημοτικούς Υπαλλήλους, τους υπαλλήλους των Νομικών Προσώπων και των Δημοτικών Επιχειρήσεων του Δήμου.

340010068 1177372596168202 4685172488872148561 n

Βραβείο Κοινωνικής Προσφοράς:

Επίσης, ανακοινώνεται ότι από το Δήμο θεσπίζεται βραβείο κοινωνικής προσφοράς το οποίο θα δίδεται σε πολίτη – πολίτες οι οποίοι βοηθούν τον συνάνθρωπο.

Tην ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο, τελετή βράβευσης των δύο Πυροσβεστών Πέτρου Κουμούνδρου και Έφης Χριστοπούλου και της νοσηλεύτριας Γιώτας Χριστοπούλου, που τις προηγούμενες ημέρες στην Κεντρική Πλατεία της πόλης έσπευσαν για τις πρώτες βοήθειες και κατάφεραν να σώσουν ένα βρέφος που είχε χάσει τις αισθήσεις του.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί εντός του ωραρίου εργασίας και θα χορηγηθούν πιστοποιήσεις συμμετοχής.