Βασιλόπουλος απαντά στην επιστολή Κοσμόπουλου: Έωλα επιχειρήματα, ανακρίβειες και συκοφαντικές αναφορές, που υποβαθμίζουν τον πολιτικό διάλογο

Απάντηση από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης εξέδωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, σχετικά με την τοποθέτηση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, Βασίλη Κοσμόπουλου με αφορμή τη συμπλήρωση τριετίας από την έναρξη της θητείας της παρούσας Δημοτικής Αρχής.

Όπως αναφέρει ο κ. Βασιλόπουλος χαρακτηριστικά:

«Ο κ. Κοσμόπουλος, με τη σημερινή ανακοίνωσή του, επιβεβαιώνει -δυστυχώς- ότι παραμένει προσκολλημένος σε αντιλήψεις και λογικές του παρελθόντος. Προσπαθεί να μειώσει το έργο της Δημοτικής Αρχής με έωλα επιχειρήματα, ανακρίβειες και συκοφαντικές αναφορές, που υποβαθμίζουν τον πολιτικό διάλογο.

Ευτυχώς, οι δημότες γνωρίζουν καλά πόσα πολλά πέτυχε η Δημοτική Αρχή στα τρία τελευταία χρόνια. Γνωρίζουν ότι, παρά τα περιοριστικά μέτρα, λόγω της πανδημίας, με δεκάδες μικρά και μεγάλα έργα αλλάζουμε την εικόνα της πόλης και των χωριών μας. Γνωρίζουν ότι με ολοκληρωμένες προτάσεις εξασφαλίσαμε χρηματοδοτήσεις εκατομμυρίων ευρώ για έργα υποδομής που διασφαλίζουν την αναπτυξιακή πορεία της Καλαμάτας τις επόμενες δεκαετίες. Γνωρίζουν ότι διεκδικήσαμε και πετύχαμε την ένταξη της Καλαμάτας στην Ευρωπαϊκή αποστολή των 100 κλιματικά ουδέτερων και έξυπνων πόλεων της ΕΕ, δημιουργώντας ισχυρή προοπτική για το μέλλον μας. Γνωρίζουν ότι είμαστε πάντα δίπλα τους και λειτουργούμε αποτελεσματικά για τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας της ζωής μας.

Κατανοούμε την ανησυχία του κ. Κοσμόπουλου, μπροστά στην ολοένα μεγαλύτερη στήριξη της Δημοτικής Αρχής από την τοπική κοινωνία. Κατανοούμε την αγωνία του για τις επόμενες δημοτικές εκλογές. Τίποτα από αυτά, όμως, δεν δικαιολογεί την στείρα άρνηση, την απουσία ουσιαστικών προτάσεων, το λαϊκισμό.Εμείς, συνεχίζουμε να πορευόμαστε υπηρετώντας τη νομιμότητα και το δημόσιο συμφέρον, υπηρετώντας τις ανάγκες του Δήμου και των δημοτών. Στην στείρα άρνηση, αντιτάσσουμε έργο χειροπιαστό. Στην απουσία ουσιαστικών προτάσεων, αντιτάσσουμε ολοκληρωμένα σχεδιασμό. Στο λαϊκισμό, αντιτάσσουμε ειλικρίνεια και υπευθυνότητα.

Με αυτά τα εφόδια και με τη στήριξη των δημοτών, προχωράμε την υλοποίηση του σχεδιασμού μας, την αναβάθμιση του Δήμου μας, τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας, την αξιοποίηση της ένταξης της Καλαμάτας στις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις, τη διασφάλιση αναπτυξιακής προοπτικής για την πόλη και τα χωριά μας, για όλες και όλους μας».