Καλαμάτα – Απόλλων Σμύρνης 0-0: Κακό θέαμα και δίκαιη μοιρασιά με σοβαρό τραυματισμό του Μαρκόφσκι (vid)

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση ανάμεσα στην Καλαμάτα και τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Καλαμάτα και Απόλλων Σμύρνης αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς σκορ (0-0) στο δημοτικό στάδιο της Παραλίας, για την 22η αγωνιστική του β’ ομίλου της Super League 2. Η «Μαύρη Θύελλα» έφτασε τους 34 βαθμούς και έπεσε στην έκτη θέση, ενώ η «Ελαφρά Ταξιαρχία» παρέμεινε στην 3η θέση με 45 βαθμούς. Οι δύο ομάδες είχαν τις ευκαιρίες τους για να σκοράρουν όμως δεν κατάφεραν να τις αξιοποιήσουν.

Αποχώρησε με σοβαρό τραυματισμό ο Μαρκόφσκι στο 61‘, ενώ η «Μαύρη Θύελλα» «φωνάζει» για πέναλτι στη φάση του 66′ σε τράβηγμα του Βασιλόγιαννη από τον Τσελεπίδη.

Ο Απόλλωνας μπήκε καλύτερα στο ματς και στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο απείλησε σε δυο φάσεις που προήλθαν από λάθη των γηπεδούχων. Στο 15’μετά από φάση διαρκείας στα καρέ της Μαύρης Θύελλας, η μπάλα έφτασε στον Φατιόν που σούταρε άουτ ενώ στο 18’ ο Χαλίμι βρέθηκε σε ευνοϊκή θέση αλλά δεν κατάφερε να πλασάρει.

Η πρώτη φάση για τη Μεσσηνιακή ομάδα ήρθε στο 17’ με τον Πασά να πιάνει κεφαλιά άουτ έπειτα από σέντρα του Βασιλόγιαννη και πρώτη επαφή του Λουπάνο. Στο 56’ ο Ίλτσο Γκεοργκιόσκι έκανε την πρώτη κίνηση από τον πάγκο ρίχνοντας στο παιχνίδι τους Τάτο, Μαρκόφσκι αντί των Πασά και Ρόβα και των Άλβες , Αρναρέλη, για να αγωνίζεται στο τέλος με τους… Μπουλάρι σέντερ φορ και τους Κωνσταντινόπουλο και Μοζέρ ως εξτρέμ, προκαλώντας δυστυχώς την δυσαρέσκεια στην Παραλία και στους 400 (!) μόνο φιλάθλους που βρέθηκαν σήμερα να δουν την αγαπημένη τους ομάδα…

Κινήσεις έκανε εκεί περίπου και ο Αλέκος Βοσνιάδης ρίχνοντας στο ματς τον πρώτο σκόρερ της κατηγορία Παναγιώτη Μωραίτη και τον Μουστακόπουλο αντί του Περέιρα και του πρώην μελανόλευκου Νίκου Αναστασόπουλου, χωρίς και εδώ όμως κάποιο αποτέλεσμα.

Η Μαύρη Θύελλα απείλησε στο 77’ και για τελευταία φορά όταν ο Βασιλόγιαννης τροφοδότησε τον Ματέους που σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ένας άλλος πρώην “μελανόλευκος”, ο Τιμόθεος Τσελεπίδης έδιωξε στη γραμμή. Στο 85’ πέρασαν στο ματς Μόζερ και Κωνσταντινόπουλος στις θέσεις των εξτρέμ.

Το φιλμ του ματς

92΄Ολοκληρώνει τις αλλαγές ο Απόλλωνας, με τον Ερέρα να παίρνει τη θέση του Καρίμ.

90′ Ο Βασιλόγιαννης έφυγε στην αντεπίθεση από δεξιά και τελείωσε μόνος του τη φάση σουτάροντας όμως αδύναμα πάνω στον γκολκίπερ και ενώ είχε την επιλογή της πάσας στον Τάτο που ήταν μόνος του στο ημικύκλιο της περιοχής.

88′ Μεγάλη ευκαιρία για την Καλαμάτα, οι δύο παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο συνεργάστηκαν. Ο Ματέους σέντραρε από δεξιά και ο Κωνσταντινόπουλος με καρφωτή κεφαλιά στο β’ δοκάρι έστειλε την μπάλα δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

85′ Δύο αλλαγές και για την Καλαμάτα. Μόζερ και Κωνσταντινόπουλος πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο στις θέσεις των Καραγκούνη και Ματέους Αλβες.

82′ Δύο αλλαγές για τον Απόλλωνα. Μπήκαν οι Θεοχάρης και Παπαγεωργίου και βγήκαν οι Χαλίμι και Κουάδρα.

78′ Απειλεί ξανά η Καλαμάτα. Ο Λιποράσε σέντραρε από αριστερά, ο Βασιλόγιαννης έκανε την κεφαλιά – ψαράκι, αλλά η μπάλα πήγε στην αγκαλιά του Κίτσαρη.

74′ Ευκαιρία για την Καλαμάτα. Ο Βασιλόγιαννης με κάθετη πάσα έβγαλε σε θέση βολής από δεξιά τον Ματέους Αλβες που μέσα από την περιοχή έκανε σέντρα – σουτ, με τον Τσελεπίδη να διώχνει στη γραμμή.

67′ Δύο αλλαγές για τον Απόλλωνα. Βγήκαν οι Περέιρα και Αναστασόπουλος και μπήκαν οι Μωραϊτης και Μουστακόπουλος.

66′ Φωνάζει για πέναλτι η Καλαμάτα. Ο Τσελεπίδης τράβηξε μέσα στην περιοχή τον Βασιλόγιαννη, αλλά ο ρέφερι Τσετσίλας άφησε το ματς να συνεχιστεί.

61” Απίστευτη ατυχία, ο Μαρκόφσκι στην πρώτη του επαφή τραυματίζεται και φεύγει με ασθενοφόρο από τον αγωνιστικό χώρο. Ο επιθετικός της Καλαμάτας ίσως υπέστη κάταγμα ρινικού οστού. Περνά στη θέση του ο Μπουλάρρι.

56′ Δύο αλλαγές για την Καλαμάτα. Ο Τάτος στη θέση του Πασά και ο Μαρκόφσκι στη θέση του Ρόβα.

47′ Σέντρα – σουτ Αρναρέλλη από δεξιά, δεν μπόρεσε ο Πασάς να βρει την μπάλα με το κεφάλι να της δώσει κατεύθυνση προς την εστία και πέρασε άουτ.

37′ Μεγάλη ευκαιρία για την Καλαμάτα. Ο Βασιλόγιαννης εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Λιποράσε σηκώθηκε μόνος του και πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνά δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

34′ Από κόρνερ του Βασιλόγιαννη και απομάκρυνση των αμυντικών, η μπάλα στρώθηκε στον Λιποράσε που δοκίμασε το σουτ εκτός περιοχής και η μπάλα πέρασε άουτ από το κάθετο δοκάρι.

30′ Πρώτη κίτρινη κάρτα στο ματς, τη βλέπει ο πρώην παίκτης της Καλαμάτας Νίκος Αναστασόπουλος.

18′ Πολλά λάθη στο ξεκίνημα για την Καλαμάτα, ειδικά στην άμυνα.

17′ Πρώτη φορά που η Καλαμάτα πατά στην περιοχή του Απόλλωνα. Ο Βασιλόγιαννης σέντραρε από αριστερά, ο Λουπάνο πήρε την κεφαλιά στο β’ δοκάρι και ο Πασάς με νέα κοντινή κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ.

12′ Ευκαιρία για τον Απόλλωνα, σε φάση διαρκείας ο Φατιόν σούταρε εκτός περιοχής με την μπάλα να περνά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Οι συνθέσεις:

Καλαμάτα (Γκεορκιόσκι): Μέντες, Καραγκούνης (85′ Μόζερ), Λουπάνο, Μπαξεβάνος, Λιποράσε, Ματέους (85′ Κωνσταντινόπουλος), Παπατόλιος, Πασάς (56′ Τάτος), Βασιλόγιαννης, Αρναρέλλης, Ρόβας (56′ Μαρκόφσκι (61′ λ.τ Μπουλάρρι).

Απόλλων Σμύρνης (Βοσνιάδης): Κότσαρης, Τσελεπίδης, Ντομίνγκες, Πατάπης, Κοροβέσης, Φατιόν, Αναστασόπουλος (67′ Μουστακόπουλος), Χαλίμι (82′ Θεοχάρης), Κουάδρα (82′ Παπαγεωργίου), Περέιρα (67′ Μωραΐτης), Καρίμ (90+2′ Ερέρα).

Τα highlights του παιχνιδιού: