Απόπειρα δολοφονίας κατά Τραμπ: 20 ετών ο δράστης, τον σκότωσαν ακαριαία οι πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών

Σοκ έχει προκαλέσει η απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ σε ομιλία του.

Ο δράστης των πυροβολισμών από τους οποίους τραυματίστηκε ελαφρά ο Τραμπ, σκοτώθηκε ένας πολίτης και τραυματίστηκαν σοβαρά δύο ακόμη έπεσε νεκρός από τα πυρά των πρακτόρων.

Η New York Post αναφέρει ότι ονομάζεται Thomas Matthew Crooks και ότι πυροβόλησε κατά του υποψηφίου προέδρου από μεγάλη απόσταση, από τη στέγη κάποιου σπιτιού.

Το FBI αν και γνωρίζει την ταυτότητα του υπόπτου, δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα το όνομά του.

Τον ένοπλο πυροβόλησαν και σκότωσαν οι Μυστικές Υπηρεσίες αφού έριξε τουλάχιστον οκτώ πυροβολισμούς στη συγκέντρωση στο Μπάτλερ της Πενσυλβανίας.

O δράστης που προσπάθησε να δολοφονήσει τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είναι ο Τόμας Μάθιους Κρουκς, όπως μετέδωσε πρώτη η New York Post και επιβεβαίωσε το FBI.

O 20χρονος δράστης από το Μπέθελ Παρκ της Πενσυλβάνια πυροβόλησε τουλάχιστον οκτώ σφαίρες κατά του Τραμπ από την οροφή κτιρίου σε απόσταση περίπου 120 μέτρων από τη σκηνή της προεκλογικής ομιλίας του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου στο Μπάτλερ της Πενσυλβάνια.

Χρησιμοποιώντας ένα ημιαυτόματο τουφέκι τύπου AR-15 για να πραγματοποιήσει την επίθεση, όπως ανέφερε αξιωματούχος σύμφωνα με τη Washington Post, o Κρουκς σκότωσε ένα άτομο, τραυμάτισε σοβαρά άλλα δύο, ενώ μία σφαίρα του διαπέρασε το δεξί αυτί του Τραμπ προτού πέσει νεκρός από τα πυρά της Μυστικής Υπηρεσίας.

Το FBI επιβεβαίωσε την ταυτότητα του δράστη, ενώ εξετάζει τα κίνητρά του. Το περιστατικό ερευνάται ως απόπειρα δολοφονίας, ανακοίνωσε το FBI στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

AP Photo / Gene J. Puskar

Βίντεο δείχνει τον ένοπλο να σέρνεται στην ταράτσα

Βίντεο δείχνει τον ένοπλο να σέρνεται στην ταράτσα, ενώ πολλοί άνθρωποι ειδοποιούν την αστυνομία
Την ίδια ώρα, βίντεο δείχνει τον επίδοξο δολοφόνο Τόμας Μάθιου Κρουκς να σέρνεται στην οροφή από όπου πυροβόλησε τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ενώ θεατές τον δείχνουν στους αστυνομικούς που βρίσκονται κοντά.

Το βίντεο, που ανέβηκε στο X, κατέγραψε ανήσυχους παρευρισκόμενους στη συγκέντρωση να παρατηρούν τον Κρουκς να σέρνεται στην οροφή και να απογοητεύονται όλο και περισσότερο καθώς οι αστυνομικοί αγνοούν τις προειδοποιήσεις τους καθ’ όλη τη διάρκεια του κλιπ των 52 δευτερολέπτων.

«Κοιτάξτε, όλοι δείχνουν», λέει ο άνδρας πίσω από την κάμερα του βίντεο, ενώ ο κόσμος δείχνει και κοιτάζει κατευθείαν τον Κρουκς, ο οποίος φαίνεται καθαρά στην οροφή.

Ο δράστης αγόρασε 50 σφαίρες λίγες ώρες πριν από τους πυροβολισμούς

Ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας του Σαββάτου κατά του Ντόναλντ Τραμπ αγόρασε 50 σφαίρες σε τοπικό οπλοπωλείο λίγες ώρες πριν πραγματοποιήσει την επίθεσή του, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο των υπηρεσιών επιβολής του νόμου, όπως μεταδίδει το CNN.

Την ίδια ώρα, νέες πληροφορίες δείχνουν ότι ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας χρησιμοποίησε τρία διαφορετικά όπλα, σύμφωνα με την ηχητική ανάλυση που επικαλείται το CNN και διενεργήθηκε από τον διευθυντή του Εθνικού Κέντρου Μέσων Ενημέρωσης στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο.

Η ανάλυση αποκάλυψε τα εξής:

Οι τρεις πρώτες βολές προήλθαν από όπλο Α, το οποίο αναγνωρίστηκε ως AR-15.
Οι επόμενες πέντε βολές αντιστοιχούν σε όπλο Β.
Η τελευταία «ακουστική ώθηση» προήλθε από όπλο Γ.
Η ανάλυση επιβεβαίωσε ότι ο ένοπλος βρισκόταν περίπου 120 μέτρα μακριά από τον Ντόναλντ Τραμπ. Οι σφαίρες που χρησιμοποιήθηκαν κινήθηκαν με μέση ταχύτητα 800 έως 1.000 μέτρα ανά δευτερόλεπτο.

Πηγή: iefimerida.gr