Ανατροπή βυτιοφόρου στην Αθηνών – Κορίνθου – Κλειστή η Εθνική και στα δύο ρεύματα (vid)

Ανατροπή βυτιοφόρου, που μετέφερε βενζίνη, σημειώθηκε την Παρασκευή (7/6) στην Αθηνών-Κορίνθου, στο 75,5ο χλμ, στο σημείο της γέφυρας του Ισθμού.

Αποτέλεσμα της ανατροπής ήταν να δημιουργηθεί μια κόλαση φωτιάς με διαδοχικές εκρήξεις, ενώ κατέρρευσε μέρος της μεταλλικής γέφυρας στην παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, κοντά στον Iσθμό, λόγω των εκρήξεων και της φωτιάς που προκλήθηκαν μετά την ανατροπή του βυτιοφόρου λίγο μετά τις 21:00 της Παρασκευής.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, οι οποίες απέκλεισαν την περιοχή και σταμάτησαν την κυκλοφορία στην Εθνική Οδό. Λίγο πριν τις 23:30 εστάλη μήνυμα από το 112 που ενημέρωνε τους πολίτες ότι υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στο τμήμα όπου σημειώθηκε το ατύχημα. Λίγο νωρίτερα, αφότου οι πυροσβεστικές δυνάμεις είχαν σβήσει τη φωτιά, είχε αρχίσει να δίνεται στην κυκλοφορία το εθνικό οδικό δίκτυο.

gr-alert-0

Πυκνοί καπνοί έχουν υψωθεί πάνω από το σημείο όπου σημειώθηκε το τροχαίο, με τις φλόγες να μαίνονται. Έχουν κινητοποιηθεί 25 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, τη στιγμή που στο σημείο σημειώνονται εκρήξεις, καθώς στα διαμερίσματα του βυτιοφόρου υπήρχε και βενζίνη και πετρέλαιο. Οι πυροσβέστες περιμένουν να εκτονωθεί η πυρκαγιά για να προσεγγίσουν το σημείο. Δεν μπορεί να περάσει κανείς σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, ο οδηγός του βυτίου τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο χωρίς όμως να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

Η Πυροσβεστική ανέφερε επίσης ότι στο ατύχημα δεν ενεπλάκη άλλο όχημα, ενώ λίγη ώρα πριν τις 11.00 το βράδυ οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούσαν στο σημείο πραγματοποίησαν διαβροχή και έριξαν ειδικό κατασβεστικό υγρό.

Διακοπές της κυκλοφορίας – Σε ισχύ εκτροπή οχημάτων

Η κυκλοφορία στο σημείο διακόπηκε και στα δύο ρεύματα. Ειδικότερα, σύμφωνα με ενημέρωση της τροχαίας, διακοπές της κυκλοφορίας οχημάτων είναι σε ισχύ στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου και στην παλαιά Εθνική στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων.

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση στην Εθνική οδό Αθηνών Κορίνθου, καθώς η Αστυνομία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας στο ύψος της διοδίων Ελευσίνας με αποτέλεσμα να έχουν σχηματιστεί ουρές χιλιομέτρων με ακινητοποιημένα οχήματα.

Μέχρι νεοτέρας, η κίνηση των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο θα διεξάγεται ως εξής: εξέρχονται στον κόμβο Λουτρακίου και εισέρχονται στον κόμβο Επιδαύρου. Ως τώρα έχουν αρθεί οι εκτροπές στα διόδια Καλαμακίου και στους Αγίους Θεοδώρους.

Εν τω μεταξύ, σε ισχύ είναι διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στον κόμβο Κινέτας στο ρεύμα προς Κόρινθο. Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν 28 πυροσβέστες με εννέα οχήματα. Το έργο της κατάσβεσης ωστόσο είναι δύσκολο καθώς η βενζίνη έχει χυθεί στο οδόστρωμα. 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε ισχύ

Από την ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιήθηκαν εκτροπές της κυκλοφορίας των οχημάτων:

1) Στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, στον κόμβο Επιδαύρου.
2) Στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο, στη γέφυρα κόμβου Λουτρακίου.

Λίγο αργότερα η ΕΛ.ΑΣ. προέβη σε νέα ενημέρωση για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στην οποία ανέφερε: «Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου καθώς και στην Παλαιά Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου στο ύψος των διοδίων Ελευσίνας. Τα οχήματα εκτρέπονται προς Αθήνα».

Στο σημείο σχηματίστηκαν ουρές χιλιομέτρων από οχήματα

Η φωτιά είχε επεκταθεί και στο πρανές του αυτοκινητόδρομου. 

Πυκνοί καπνοί υψώνονταν πάνω από το σημείο όπου σημειώθηκε το τροχαίο, με τις φλόγες να μαίνονται.