Ανάρτηση Γιαννακόπουλου: Τι είπε για τη διαιτησία, τον Παναθηναϊκό, τον Ράντονιτς και τον Λάσο…

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τα… είπε έξω από τα δόντια για τη Euroleague και τη διαιτησία, αναφέρθηκε στον Παναθηναϊκό, τον Ράντονιτς, το πράσινο πλάνο, αλλά και τον Λάσο.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ήταν έξαλλος με τη διαιτησία της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με την Παρτιζάν, όπου οι πράσινοι ηττήθηκαν στο φινάλε με 91-89 από την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Ο ιδιοκτήτης του τριφυλλιού «ξέσπασε» με αφορμή τα λάθη των ρέφερι, αλλά και τη γενικότερη μεταχείριση που έχει ο Παναθηναϊκός στο Instagram, όμως «ξαναχτύπησε» μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό με μια ιδιαίτερη τοποθέτηση, όπου αναφέρεται για όλους και για όλα.

Συγκεκριμένα, ο Γιαννακόπουλος τα είπε έξω από τα δόντια, παίρνοντας θέση για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους πράσινους, αρχής γενομένης από τη διαιτησία και τη Euroleague, μέχρι τον Ντέγιαν Ράντονιτς, τον Πάμπλο Λάσο, αλλά και τη βελτίωση του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram:

«Προφανώς και δεν παίξαμε καλά. Προφανώς και δεν θα έπρεπε να κυνηγάμε 20π. από το 1ο δεκάλεπτο. Προφανώς δεν έχουν βρεθεί οι αυτοματισμοί και θα έπρεπε να παίζουμε καλύτερα ήδη. Αυτό όμως δηλαδή τι κάνει; Κάνει τα πράγματα να είναι ότι δεν πρέπει να κερδίζουμε εμείς αν δεν παίξουμε στο 100%; Δεν πρέπει ο Παναθηναϊκός να μπορεί να προχωράει αν δεν έχει 40 και 50 εκατομμύρια μπάτζετ; Δεν πρέπει ο Παναθηναϊκός να προχωράει αν δεν έχει τον καλύτερο προπονητή και το καλύτερο ρόστερ του κόσμου; Δεν το καταλαβαίνω αυτό.

Στο μηδέν φτάσαμε πέρυσι και πρόπερσι, προσπαθούμε να ξαναχτίσουμε. Μια ομάδα πώς χτίζεται; Χτίζεται μέσα από υπομονή και μέσα από νίκες. Αν, λοιπόν, σε κλέβουν και δεν μπορείς να έχεις τη ψυχολογία μιας νίκης, παίζοντας ακόμα και άσχημα ή χτίζοντας, τότε τι; Να κοιτάμε τα δικά μας… Προφανώς και η ομάδα θέλει βελτίωση, προφανώς και θέλει χτίσιμο. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο.

Και κάτι ακόμα. Ο προπονητής μας δηλαδή ήταν καλός για να πάρει το πρωτάθλημα Γιουγκοσλαβίας πέρυσι. Τώρα δεν κάνει… Γιατί μέσα σε 1,5 μήνα χωρίς προετοιμασία δεν έχει καταφέρει να φτιάξει ομάδα που να κερδίζει τα πάντα. Επίσης, Λάσο… Μα προφανώς και είναι τεράστιος προπονητής. Αλλά να ρωτήσω κάτι; Έχει δοκιμαστεί ποτέ σε μπάτζετ κάτω των 30-40-50 εκατομμυρίων που έχει η Ρεάλ; Δεν ξέρω… Πώς βγάζετε τα συμπεράσματα ότι είναι η καλύτερη επιλογή για τον Παναθηναϊκό; Για εμένα δεν είναι η καλύτερη επιλογή για τον Παναθηναϊκό. Για εμένα είναι ο Ράντονιτς η καλύτερη επιλογή».

Νωρίτερα ο Γιαννακόπουλος είχε κάνει και μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό τονίζοντας πως, όπως έφερε στο φως τα κακώς κείμενα της οικονομικής κακοδιαχείρισης, έτσι θα ξεσκεπάσει και το διαιτητικό σύστημα, το οποίο έχει ρίζες στις πρώην γιουγκοσλαβικές χώρες.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου:

«Για δεκαετίες, η οικογένεια μου και εγώ έχουμε ξοδέψει προσωπικό χρόνο, ενέργεια και έχουμε πετάξει εκατομμύρια δολάρια στον… κάδο σκουπιδιών που ονομάζεται Euroleague.

Επίσης, για δεκαετίες ο Μπερτομέου και το σύστημα του, συμπεριφέρεται στον Παναθηναϊκό άδικα και χωρίς σεβασμό σε όλους τους τομείς, εντός και εκτός παρκέ. Τα διαιτητικά στάνταρ είναι φριχτά και στημένα.

Μετά από τότες διαμαρτυρίες και επίσημες καταγγελίες, όχι μόνο δεν έχει γίνει τίποτα για να λυθεί το θέμα, αλλά τα πράγματα γίνονται χειρότερα κάθε εβδομάδα.

Υπόσχομαι πως με τον ίδιο τρόπο που φέραμε στο φως όλα τα κακώς κείμενα της οικονομικής κακοδιαχείρισης, θα κάνουμε το ίδιος και με το «διαιτητικό» σύστημα με ρίζες στις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας».