Ακόμα “πετάει”. Παγκόσμιος πρωταθλητής στη Γλασκώβη ο Μίλτος Τεντόγλου με άλμα στα 8,22 μέτρα (vid)

Στο ψηλότερο βάθρο μιας μεγάλης διοργάνωσης βρέθηκε ακόμη μια φορά ο Μίλτος Τεντόγλου. Όλοι οι Έλληνες υποκλινόμαστε και ευχαριστούμε αυτόν τον εκπληκτικό αθλητή. Ο ”συνήθης ύποπτος” αυτής της μεγάλης επιτυχίας κατέκτησε την πρώτη θέση στον σημερινό (2/3) τελικό του μήκους με άλμα στα 8,22 μέτρα και δύο χρόνια μετά τη διοργάνωση του Βελιγραδίου υπερασπίστηκε τον τίτλο του καλύτερου, του πρώτου.

Ο «χρυσός» Έλληνας Ολυμπιονίκης το ξανάκανε… κατάκτησε για δεύτερη συνεχή φορά (μετά το 2022 στο Βελιγράδι) την κορυφή του κόσμου, αναδειχθείς σε παγκόσμιο πρωταθλητή κλειστού στίβου, στη Γλασκόβη.

Ο Τεντόγλου έφτασε στο χρυσό μετάλλιο μόλις από το πρώτο άλμα του, όταν προσγειώθηκε στα 8,22 μέτρα χαρίζοντας στα εθνικά χρώματα το πρώτο μετάλλιο στη Σκωτία.

Δεύτερος ο Ιταλός Ματία Φουρλάνι με την ίδια επίδοση 8,22 μέτρα, αλλά ο Τεντόγλου είχε καλύτερο δεύτερο άλμα (8,19 μέτρα έναντι 8,10 μέτρα).

Τρίτος ο Τζαμαϊκανός Κάρεϊ Μακ Λάουντ με 8,21 μέτρα, επίδοση που αποτελεί φετινό ρεκόρ.

To story των αλμάτων για τους διεκδικητές των μεταλλίων

Ο Έλληνας πρωταθλητής, ο οποίος στις 18 Μαρτίου θα συμπληρώσει 26 χρόνια ζωής, φρόντισε να «κόψει τα φτερά» των αντιπάλων του από την πρώτη μόλις προσπάθεια, όταν έφτασε με την πρώτη προσπάθεια στα 8,22 μέτρα.

Λίγο αργότερα την ίδια επίδοση σημείωσε ο Ιταλός Ματία Φουρλάνι. Η δεύτερη προσπάθεια του Έλληνα πρωταθλητή ήταν στα 7,94μ., η τρίτη άκυρη και στο τέταρτο άλμα ο Ιταλός έφτασε στα 8,10 μέτρα και τέθηκε επικεφαλής, με δεύτερο καλύτερο άλμα από τον Τεντόγλου.

Βλέποντας το συναγωνισμό, ο αθλητής του Γυμναστικού Συλλόγου Κηφισιάς σήκωσε αμέσως το γάντι που πέταξε ο Φουρλάνι, έφτασε στα 8,15 μέτρα και ξαναπήρε την πρώτη θέση.

Στην πέμπτη προσπάθεια ο Τζαμαϊκανός Κάρεϊ ΜακΛάουντ έδωσε νέο ενδιαφέρον στον αγώνα πηδώντας 8,21 μέτρα, ενώ ο Φουρλάνι έκανε άλμα στα 8,04 μέτρα και ο Τεντόγλου 8,11μ.

Στην έκτη προσπάθειά ο Μακ Λάουντ έκανε 8,03 κι έμεινε τρίτος. Ο Ιταλός άλτης ρίσκαρε για το μεγάλο άλμα της πρωτιάς αλλά βγήκε άκυρος, με τον Τεντόγλου να «κλειδώνει» την πρώτη θέση και να έχει ακόμα μια προσπάθεια πάνω από τα 8 μέτρα, ολοκληρώντας τον αγώνα με 8,19 μέτρα στο τελευταίο άλμα.