Ακρωτηρίασαν το ένα πόδι του αστυνομικού που τραυματίστηκε από τη φωτοβολίδα – Δίνει μάχη για τη ζωή του

Στον ακρωτηριασμό του ενός ποδιού του 31χρονου αστυνομικού ο οποίος τραυματίστηκε από τη ναυτική φωτοβολίδα των χούλιγκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στου Ρέντη, προχώρησαν οι γιατροί.

Ο άτυχος αστυνομικός ο οποίος δέχθηκε ευθεία βολή από όπλο με ναυτική φωτοβολίδα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας αμέσως μετά τον τραυματισμό του την περασμένη Πέμπτη, όπου παραμένει διασωληνωμένος σε μηχανική υποστήριξη.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι εδώ και δύο 24ωρα ο αστυνομικός δεν είχε χρειαστεί να λάβει επιπλέον αίμα. Η αγωνία των γιατρών πριν τον ακρωτηριασμό ήταν να μην υπάρξει κάποια ενδονοσοκομειακή λοίμωξη, κάποια επιπλοκή στο τραύμα καθώς επρόκειτο για τραύμα βαθύ και δύσκολο με μεγάλο έγκαυμα. Τις τελευταίες μέρες μάλιστα οι γιατροί μείωναν σταθερά τις δόσεις των κατασταλτικών περιμένοντας να δουν πώς θα αντιδράσει σταδιακά ο οργανισμός

Το ιατρικό ανακοινωθέν του Νοσοκομείου:

«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής υπεβλήθη σήμερα σε ακρωτηριασμό αριστερού κάτω άκρου λόγω μη αναστρέψιμων ισχαιμικών βλαβών και εκτεταμένων μυϊκών νεκρώσεων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και προς αποφυγή τοπικών σηπτικών και συστηματικών επιπλοκών και σοβαρής επιδείνωσης της κατάστασης του ασθενούς. Παραμένει νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση, σε καταστολή και μηχανικό αερισμό. Υποστηρίζεται αιμοδυναμικά με αγγειοσυσπαστικά φάρμακα και εξωνεφρική αιμοκάθαρση».

Η ναυτική φωτοβολίδα που αφαιρέθηκε από το πόδι του αστυνομικού την επομένη της επίθεσης:

Στη φωτογραφία απεικονίζεται το μέρος της ναυτικής φωτοβολίδας που εκτόξευσαν σε ευθεία βολή οι χούλιγκαν τραυματίζοντας τον 31χρονο αστυνομικό. 

Νωρίτερα σήμερα είχε γίνει γνωστό πως οι γιατροί είχαν καταφέρει να ελέγξουν την αιμορραγία.

Τις προηγούμενες ημέρες ο αστυνομικός υπεβλήθη και και σε άλλα χειρουργεία που ήταν απαραίτητα για να καθαριστεί το τραύμα.

Από την αρχή, επισημαινόταν πως το τραύμα του 31χρονου ήταν ιδιαίτερα σοβαρό καθώς η φωτοβολίδα συνέχιζε να καίει στο πόδι του για ώρα, προκαλώντας του ακατάσχετη αιμορραγία.

Ο 31χρονος επισημαίνεται πως δίνει μάχη για τη ζωή του, με τα επόμενα 24ώρα να είναι ιδιαίτερα κρίσιμα.

Σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς, “η φωτοβολίδα έσκασε μέσα στο πόδι του και καιγόταν συνεχώς για ένα 5λεπτο επειδή περιέχει φώσφορο”.

Οι γιατροί έκαναν λόγο για “καταστροφή της μηριαίας αρτηρίας” μετά το χτύπημα που δέχτηκε ο αστυνομικός.

«Στόχευσε τους μπάτσους»

Όπως είπε ο ίδιος στους αστυνομικούς, είχε μεταβεί στο γήπεδο μαζί με τον αδερφό του και δύο φίλους του. Όταν ξεκίνησαν κάποιοι από τους οπαδούς να βγαίνουν έξω από το γήπεδο και να κινούνται προς το μέρος των αστυνομικών, ο 18χρονος τους ακολούθησε.

Συγκεκριμένα, όπως είπε, ένας από αυτούς, ο οποίος είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, απευθυνόμενος προς τους υπόλοιπους οπαδούς, είπε χαρακτηριστικά «πάμε έξω στους μπάτσους».

Αφού εξήλθαν του γηπέδου, ο ίδιος άνδρας του έδωσε μία ναυτική φωτοβολίδα, προτρέποντάς τον να την ρίξει προς το μέρος των αστυνομικών, λέγοντάς του χαρακτηριστικά: «Πάρτη αυτή εδώ, βγάλε το καπάκι που έχει από πίσω, τράβα το σχοινί και στόχευσε τους μπάτσους».

Αφού πλησίασαν τις αστυνομικές δυνάμεις, βλέποντας τους υπόλοιπους οπαδούς που ήταν δίπλα του να ρίχνουν διάφορα αντικείμενα στους αστυνομικούς, ο 18χρονος είπε ότι θέλησε να ρίξει τη φωτοβολίδα που κρατούσε στον αέρα, πλην όμως, αφού την εκτόξευσε, εκείνη χτύπησε στο έδαφος και στη συνέχεια τραυμάτισε κάποιον αστυνομικό στο πόδι του.

Φοβούμενος για ό,τι συνέβη, επέστρεψε στο εσωτερικό του γηπέδου, αναφέροντας στον αδερφό του και στους φίλους του το περιστατικό.

Παράλληλα σημείωσε ότι την επόμενη ημέρα το πρωί, φοβούμενος για τις συνέπειες τις πράξης του, άλλαξε τον αριθμό της τηλεφωνικής σύνδεσης και της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιούσε μέχρι πρότινος, ενώ παράλληλα διέγραψε τις φωτογραφίες που είχε αναρτήσει στο προφίλ του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Όσον αφορά στα άτομα στα οποία εκμυστηρεύτηκε, ότι τραυμάτισε με τη ναυτική φωτοβολίδα τον αστυνομικό, ο κατηγορούμενος δήλωσε πως για το συμβάν, πέραν των ατόμων με τα οποία βρισκόταν στο γήπεδο, ενημέρωσε τη σύντροφό του και τον άλλον αδερφό του, οι οποίοι και εξετάστηκαν από τις Αρχές επιβεβαιώνοντας τους ισχυρισμούς του.

Πηγή: Πρώτο Θέμα