ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 4-0: Καταιγιστική η Ένωση στο “καμίνι” της OPAP Arena διέσυρε τον δικέφαλο και ετοιμάζεται για Λεωφόρο σε ματς τίτλου

Η ΑΕΚ σκόρπισε τον ΠΑΟΚ στην OPAP Arena με τεσσάρα σε μια καυτή OPAP Arena (4-0). Η Ένωση πέτυχε την πέμπτη διαδοχική νίκη της στα playoffs και πηγαίνει ισόβαθμη με τον Παναθηναϊκό στους 75 βαθμούς στον τελικό των τελικών στη Λεωφόρο. Τσούμπερ, Μουκουντί, Γκαρσία και Φερνάντες οι σκόρερ της Ένωσης, δύο ασίστ μοίρασε ο Γιόνσον, ενώ οι Θεσσαλονικείς έπαιζαν με δέκα παίκτες από το 10′ λόγω της αποβολής του Κάργα.

Η ΑΕΚ νίκησε τον ΠΑΟΚ 4-0 στην OPAP Arena καθαρίζοντας εύκολα και από νωρίς και πηγαίνει στον τελικό τίτλου με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, με τον οποίο ισοβαθμεί στη βαθμολογία μετά την ολοκλήρωση της έκτης αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan Super League με 75 βαθμούς.

Με δύο αλλαγές σε σχέση με το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό παρατάχθηκε η ΑΕΚ αφού Ελίασον και Σιμάνσκι έμειναν στον πάγκο, με τους Άμραμπατ και Γιόνσον να ξεκινούν βασικοί. Ο Αθανασιάδης ήταν στο τέρμα, με τους Ρότα, Βίντα, Μουκουντί και Χατζισαφί τετράδα στην άμυνα και τους Γιόνσον, Πινέδα στον άξονα. Ο Άμραμπατ ήταν δεξιά, ο Γκατσίνοβιτς αριστερά και ο Τσούμπερ πίσω από τον Γκαρσία.

Με αλλαγές, λόγω των πολλών του απουσιών παρατάχθηκε και ο ΠΑΟΚ που είχε τον Κοτάρσκι στο τέρμα. Ράφα Σοάρες, Κάργας, Ίνγκασον και Κεντζιόρα ήταν στην άμυνα, με τους Σβαμπ, Ντάντας στον άξονα, τους Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλια στα άκρα, τον Ελ Καντουρί σε ρόλο «10» και τον Τόμας στην επίθεση.

Τα γκολ της Ένωσης πέτυχαν οι Στίβεν Τσούμπερ, Αρόλντ Μουκουντί, Λιβάι Γκαρσία και Πάολο Φερνάντες, με τον Γιόνσον να μοιράζει τις ασίστ στα πρώτα δύο γκολ. Οι Θεσσαλονικείς έπαιζαν με δέκα παίκτες από το 10ο λεπτό λόγω της αποβολής του Κάργα με απευθείας κόκκινη για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Γιόνσον.

Το παιχνίδι ουσιαστικά τελείωσε πριν καν αρχίσει στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μόλις στο 8ο λεπτό ο Κάργας πήγε με τις τάπες στον Γιόνσον και είδε αρχικά κίτρινη κάρτα από τον Στίλερ ωστόσο το VAR κάλεσε τον Γερμανό να δει τη φάση κι εκείνος άλλαξε απόφαση δίνοντας κόκκινη στον αμυντικό του ΠΑΟΚ.

Όπως είναι λογικό, με παίκτη παραπάνω η ΑΕΚ κυριάρχησε στη συνέχεια κάνοντας ό,τι θέλει τους «ασπρόμαυρους». Στο 16’ από λάθος του Κοτάρσκι με τα πόδια, ο Γιόνσον αστόχησε σε κενό τέρμα με πλασέ εκτός περιοχής και πέντε λεπτά αργότερα το λάθος του Κροάτη τερματοφύλακα ήταν μοιραίο. Ο Κοτάρσκι επιχείρησε και πάλι να παίξει με πάσα μέσα στην περιοχή για τον Σβαμπ, ο Γιόνσον έκλεψε κι έδωσε στον Τσούμπερ που σαν σε προπόνηση έκανε το 1-0. Ένα γκολ καρμπόν με εκείνο του Γκαρσία στο ματς της κανονικής περιόδου στο ίδιο γήπεδο.

Πριν καν συνέλθει ο ΠΑΟΚ, δέχθηκε και δεύτερο γκολ. Ο Χατζισαφί εκτέλεσε κόρνερ, ο Γιόνσον πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και ο Μουκουντί με προβολή έκανε το 2-0. Στο 31’ ο πολύ δραστήριος Άμραμπατ έδωσε έτοιμο γκολ στον Γκατσίνοβιτς που πλάσαρε πάνω στον Κοτάρσκι από τη μικρή περιοχή ενώ ένα άστοχο σουτ του Κωνσταντέλια από την περιοχή προς το τέλος του ημιχρόνου ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει ο ΠΑΟΚ στο πρώτο 45λεπτο.

Στο δεύτερο μέρος οι κιτρινόμαυροι ανέβασαν τον δείκτη του σκορ σε 3-0 με ένα υπέροχο γκολ του Λιβάι Γκαρσία. Η μπάλα του στρώθηκε μέσα στην περιοχή έπειτα από λάθος διώξιμο των παικτών του ΠΑΟΚ. Ο 25χρονος φορ άφησε άγαλμα τον Κοτάρσκι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με υπέροχο τελείωμα.

Το τέταρτο γκολ της Ένωσης πέτυχε ο Πάολο Φερνάντες στο 86ο λεπτό. Ο Ελίασον έκανε το σουτ εκτός περιοχής, αλλά σταμάτησε σε αμυνόμενο του ΠΑΟΚ. Ο Ισπανός με υπέροχο κοντρόλ και σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Κοτάρσκι.

Η Ένωση τώρα πηγαίνει στη Λεωφόρο την Κυριακή για ένα do-or-die ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για τον τίτλο, ενώ ο ΠΑΟΚ που έμεινε στους 60 φιλοξενεί τον Άρη στο Βικελίδης για τη μάχη της τρίτης θέσης.

EUROKINISSI
Το ματς

Η Ένωση μπήκε από το πρώτο λεπτό θέλοντας να επιβάλει τον ρυθμό της απέναντι στον ΠΑΟΚ. Από τα πρώτα λεπτά πήρε την μπάλα στα πόδια της αλλά δυσκολευόταν να απειλήσει τα καρέ του Κοτάρσκι μέχρι και το 10ο λεπτό, όταν ο Γιάννης Κάργας αποβλήθηκε.

Η πρώτη καλή στιγμή των κιτρινόμαυρων ήταν στο 16ο λεπτό. Ο Κοτάρσκι έκανε λάθος στην επαναφορά της μπάλας και ο Γιόνσον έγινε αποδέκτης. Ο Δανός εξαπέλυσε το σουτ μέσα από την περιοχή με τον αντίπαλο τερματοφύλακα εξουδετερωμένο, όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Δύο λεπτά μετά η κεφαλιά του Γκαρσία έπειτα από σέντρα του Πινέδα πέρασε άουτ.

Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα βρήκαν δύο γκολ σε τέσσερα λεπτά με Τσούμπερ και Μουκουντί και πήρε ισχυρό προβάδισμα στο σκορ. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει και να ξαναμπεί στη διεκδίκηση του παιχνιδιού στο πρώτο μέρος, όμως το αριθμητικό πλεονέκτημα τον δυσκόλευε. Ο Κωνσταντέλιας πήρε την μπάλα από τα αριστερά και μπήκε ωραία στην περιοχή, ωστόσο το σουτ που εξαπέλυσε έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Αθανασιάδη.

Η Ένωση είχε δύο τελικές με τον Γκαρσία στο 45′ και τον Γκατσίνοβιτς στο 45+2′, όμως αμφότερες κατέληξαν εκτός στόχου.

Στο δεύτερο μέρος η Ένωση μπήκε και πάλι έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο ήταν απελευθερωμένη από την πίεση του σκορ, λόγω του προβαδίσματος δύο τερμάτων. Οι κιτρινόμαυροι απείλησαν με τον Χατζισαφί στο 52ο λεπτό, ο οποίος απείλησε με σουτ εκτός περιοχής, όμως ο Κοτάρσκι ήλεγχε την πορεία της μπάλας.

Τρία λεπτά μετά οι κιτρινόμαυροι απείλησαν με υπέροχη ανάπτυξη της μπάλας. Άμραμπατ – Πινέδα – Τσούμπερ έκαναν υπέροχο τριγωνάκι μέσα στην περιοχή, ο Ελβετός έκανε το σουτ με πλασέ μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ.

Ο ρυθμός του αγώνα στο δεύτερο μέρος ήταν πιο αργός σε σχέση με εκείνον του πρώτου. Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα εξακολουθούσαν να έχουν την μπάλα στα πόδια τους στο μεγαλύτερο κομμάτι του 45λεπτου και να προσπαθούν να απειλήσουν τα καρέ του Κοτάρσκι.

Λίγο πριν από το γκολ του Λιβάι Γκαρσία στο 77ο λεπτό, ο Πάολο Φερνάντες έκανε ωραία ενέργεια και σουτ μέσα από την περιοχή, ωστόσο σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κοτάρσκι. Το 3-0 δεν σταμάτησε την ορμή των κιτρινόμαυρων, οι οποίοι έψαξαν κι άλλο γκολ.

Ο Μάνταλος έφτασε και εκείνος κοντά στο να προσθέσει και εκείνος το όνομά του στη λίστα των σκόρερ. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός με κοντινή προβολή μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα προς την εστία, αλλά ο Κοτάρσκι τον σταμάτησε. Ωστόσο στο 86ο λεπτό ο Φερνάντες τον νίκησε με το εκπληκτικό σουτ που έπιασε εκτός περιοχής. Αυτή ήταν η τελευταία αξιόλογη στιγμή στο ματς.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Γιόνσον, Πινέδα (59′ Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (70′ Φερνάντες), Άμραμπατ (70′ Ελίασον), Τσούμπερ (79′ Γαλανόπουλος), Γκαρσία (79′ Φαν Βέερτ).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Ίνγκασον (67′ Σάστρε), Κάργας, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ, Ντάντας (75′ Φιλίπε Σοάρες), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (75′ Μπίσεσβαρ), Καντουρί (75′ Ολιβέιρα), Τόμας (21′ Νάσμπεργκ).

Τα highlights του παιχνιδιού:
Η βαθμολογία των playoffs μετά τη νίκη της ΑΕΚ επί του ΠΑΟΚ

Ολοκληρώθηκε και η έκτη αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League. Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο χρονικά ματς επιβλήθηκε 2-0 του Βόλου.

Ο Άρης επικράτησε 2-1 του Ολυμπιακού, ενώ η ΑΕΚ στο ματς που έκλεισε την αγωνιστική πήρε τη νίκη με 4-0 κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Η βαθμολογία μετά τη νίκη της ΑΕΚ επί του ΠΑΟΚ με 4-0

Τα κριτήρια κατάταξης

  • Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).
  • Τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).
  • Τη θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην Κανονική Περίοδο του Πρωταθλήματος.
Η πρώτη αγωνιστική
  • Βόλος – Ολυμπιακός 0-3
  • Άρης – ΠΑΟΚ 1-2
  • ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 0-0
Η δεύτερη αγωνιστική
  • Παναθηναϊκός – Βόλος 0-0
  • ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 0-1
  • Ολυμπιακός – Άρης 2-2
Η τρίτη αγωνιστική
  • Βόλος – ΑΕΚ 0-1
  • Άρης – Παναθηναϊκός 0-1
  • Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 3-1
Η τέταρτη αγωνιστική
  • ΑΕΚ – Άρης 3-1
  • ΠΑΟΚ – Βόλος 4-2
  • Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 2-0
Η πέμπτη αγωνιστική
  • Βόλος – Άρης 0-3
  • ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 1-2
  • Ολυμπιακός – ΑΕΚ 1-3
Η έκτη αγωνιστική
  • Βόλος – Παναθηναϊκός 0-2
  • Άρης – Ολυμπιακός 2-1
  • ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 4-0
Η έβδομη αγωνιστική
  • Ολυμπιακός – Βόλος
  • ΠΑΟΚ – Άρης
  • Παναθηναϊκός – ΑΕΚ
Η όγδοη αγωνιστική
  • ΑΕΚ – Ολυμπιακός
  • Άρης – Βόλος
  • Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ
Η ένατη αγωνιστική
  • Άρης – ΑΕΚ
  • Βόλος – ΠΑΟΚ
  • Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός
Η δέκατη αγωνιστική
  • ΑΕΚ – Βόλος
  • ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός
  • Παναθηναϊκός – Άρης