Αγκαλιάστηκε από εκατοντάδες κόσμου το «Kalamata Pamisos River Action» στον Άρι

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το “Kalamata Pamisos River Action” που πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή, για πρώτη φορά, στον Αρι, στο ειδικά διαμορφωμένο πάρκο στις όχθες του Παμίσου, κοντά στο φράγμα.

Γονείς από διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας πήγαν με τα παιδιά τους – αλλά και μεγαλύτεροι έδωσαν το παρών – στον ξεχωριστό αυτό τόπο φυσικής ομορφιάς και συμμετείχαν σε δράσεις που δεν είχαν ξαναζήσει.

Μέχρι τις 12.30 το μεσημέρι, σε 3 περίπου ώρες είχαν περάσει από το χώρο των δράσεων 450 – 500 άτομα.

Τα παιδιά έκαναν ιππασία με άλογα από τον Ιππικό Ομιλο Καλαμάτας. Εκαναν βόλτες με σκάφη και μικρά ιστιοπλοϊκά του Αίολου στο ποτάμι. Επαιξαν βόλεϊ σε γήπεδο με άμμο. Ψάρεψαν στο ποτάμι με τη βοήθεια μελών του Συλλόγου Ερασιτεχνών Καλαμάτας “Νηρέας”. Εσβησαν (υποτιθέμενη) φωτιά με τη συνδρομή μελών της ΟΑΚ Μεσσηνίας 4Χ4. Εκαναν τοξοβολία σε δύο στόχους, που είχαν στήσει οι Τοξότες Καλαμάτας. Είδαν αεροπλάνα κι ελικόπτερα – δημιουργίες της Μοντελιστικής Ενωσης Μεσσηνίας και παρακούθησαν ελικόπτερα – μοντέλα να πετάνε. Ενημερώθηκαν για τη διάσωση στο νερό από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και είδαν τα δύο σκυλιά της Ομάδας, που έχουν εκπαιδευτεί στην έρευνα και τη διάσωση ανθρώπων. Κάποιοι πιο μεγάλοι, έκαναν βουτιές και μπάνιο στο ποτάμι.

Μεταξύ των συλλόγων που συμμετείχαν ήταν και ο Αργης Καλαμάτας.

“Δεν περιμέναμε τόσο κόσμο”, μας είπε φανερά ικανοποιημένος ο πρόεδρος της Κοινότητας Αριος Γρηγόρης Κωστόπουλος και σημείωσε: “Εχει μεγάλη επιτυχία. Ηρθαν άνθρωποι από τα Φιλιατρά, την Κυπαρισσία, τη Μεθώνη. Αγκάλιασαν την προσπάθεια όλοι οι σύλλογοι που συμμετείχαν. Εβαλαν τα δυνατά τους για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Στόχος της προσπάθειάς μας είναι να αναδειχθεί ο Αρις ως προορισμός, με ναυαρχίδα αυτό το υπέροχο σημείο, το πάρκο. Είναι ένα ελκυστικό σημείο για δράση, τουρισμό, επισκεψιμότητα. Θέλουμε να αναδειχθεί αυτό το κομμάτι του Παμίσου ως υπέροχος προορισμός του Δήμου Καλαμάτας”.

Οι δράσεις διοργανώθηκαν από το δήμο και την Κοινότητα Αριος και ήταν υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.