Έγκριση νέας γραμμής του Αστικού ΚΤΕΛ Καλαμάτας

Εγκρίθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Καλαμάτας, το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με το Αστικό ΚΤΕΛ Καλαμάτας, για την επιδότηση της νέας αστικής γραμμής, η οποία θα συνδέει περιοχές της ανατολικής γειτονιάς με το κέντρο.

Η γραμμή ονομάζεται “8 – Μαρία Κάλλας-ΟΣΕ”, ενώ το ύψος της επιδότησης που θα καταβληθεί σε βάθος τριετίας από το Δήμο στο Αστικό ΚΤΕΛ ανέρχεται αθροιστικά σε περίπου 90.000 ευρώ. Ειδικότερα, την πρώτη χρονιά η επιδότηση θα ανέλθει στα 41.000 ευρώ περίπου, τη δεύτερη στα 29.500 ευρώ περίπου και την τρίτη χρονιά στα 19.000 ευρώ περίπου.

Η διαδρομή που θα ακολουθεί η νέα γραμμή είναι: Αφετηρία από την οδό Φραντζή, απέναντι από το σιδηροδρομικό σταθμό, αριστερά στη Νέδοντος, αριστερά σε Παλαμά, Ύδρας, αριστερά στην Ξενοφώντος, Βασ. Όλγας, δεξιά στην Ακρίτα, αριστερά στην Κρήτης, αριστερά στην Ηρώων, δεξιά στη Λακωνικής, αριστερά στη Σφακιανάκη, δεξιά στην Καλλιπατείρας, αριστερά στη Μαρίας Κάλλας, δεξιά στη Ρέας, αριστερά στη Σειρήνων, αριστερά στην Περιβολακίων και επιστροφή μέσω Μαρίας Κάλλας, Καλλιπατείρας, Σφακιανάκη, Λακωνικής, Ηρώων, Κρήτης, Ακρίτα, Βασ. Γεωργίου και τέρμα στη Φραντζή.

Μετά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης το μόνο που μένει για να ξεκινήσει η νέα γραμμή είναι η υπογραφή της σχετικής σύμβασης.