Άξιος πρωταθλητής ο τεράστιος ΠΑΟΚ το σήκωσε στον ουρανό της Τούμπας μπροστά σε 40.000 οπαδούς του!!! (vid)

Ο ΠΑΟΚ μόχθησε, αγχώθηκε, ταλαιπωρήθηκε αλλά κατέκτησε τελικά το πρωτάθλημα Ελλάδας για την αγωνιστική σαιζόν 2023-24 μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» !!! Η τρομερή ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου επικράτησε 2-1 του ψυχωμένου Άρη και τερμάτισε πρώτος με 80 βαθμούς, αφήνοντας στο -2 την ΑΕΚ.

Έπειτα από πέντε χρόνια, ο Δικέφαλος του Βορρά επέστρεψε στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος, εξασφαλίζοντας μάλιστα τον τέταρτο τίτλο της ιστορίας του, μέσα στην έδρα του αιωνίου αντιπάλου του γράφοντας έτσι ένα ευφάνταστο χιτσκοκικό φινάλε στο πρωτάθλημα της φετινής Stoiximan Super League, την ώρα που η Τούμπα καιγόταν από τους οπαδούς των ασπρόμαυρων.

Ο Μπράντον έβαλε στη θέση του οδηγού τον Δικέφαλο του Βορρά στο πρώτο μέρος, με ένα ασύλληπτο βολέ του Μορόν στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους να φέρνει το ματς στα ίσα. Ωστόσο, ένα γκολ… PlayStation από τον Τάισον στο 62’ έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ, που δεν το έχασε ξανά παρότι αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο στο τέλος ελέω αποβολής του Μιχαηλίδη.

Γύρω στους 40.000 τρελαμένους οπαδούς του Δικεφάλου του Βορρά κατέκλυσαν το γήπεδο της ομάδας τους και περίμεναν καρτερικά το τρόπαιο να φτάσει εκεί για να παραδοθεί στα χέρια του Αντελίνο Βιεϊρίνια. Εν μέσω καπνογόνων και βεγγαλικών, οι παίκτες του Λουτσέσκου ανέβηκαν στην εξέδρα που είχε στηθεί στον αγωνιστικό χώρο προκειμένου να γίνει η φιέστα και η μεγάλη ώρα έφτασε λίγο πριν τη μία τα ξημερώματα.

Ο Πορτογάλος θρύλος πήρε θέση και την κούπα στα χέρια του και τη σήκωσε στον φλεγόμενο ουρανό της Τούμπας. Ο ΠΑΟΚ στέφθηκε πρωταθλητής για τέταρτη φορά στην ιστορία του, αφήνοντας πίσω του ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Μόλις η φωνή του Φρέντι Μέρκιουρι σίγησε (προφανώς έπαιξε το We are the Champions) οι οδηγίες από τα μεγάφωνα έδωσαν την οδηγία για το πάρτι που θα συνεχιστεί στον Λευκό Πύργο.

Ο Λουτσέσκου χόρευε στη θέα του τροπαίου, ενώ όταν τελείωσαν τα πυροτεχνήματα έγινε γνωστό ότι η ομάδα θα συνεχίσει τα πανηγύρια της μέχρι πρωίας στο κέντρο της πόλης.

Θέση στα προκριματικά του Champions League έκλεισαν οι «ασπρόμαυροι», με τον Άρη να επικεντρώνεται πλέον στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson με τον Παναθηναϊκό.

Πάρτι τίτλου και στον Λευκό Πύργο

Μπορεί η φιέστα να έγινε στο γήπεδο της Τούμπας, όμως αρκετός κόσμος του ΠΑΟΚ βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και γιορτάζει μπροστά από το ιστορικότερο μνημείο της Θεσσαλονίκης, τον Λευκό Πύργο, το τέταρτο πρωτάθλημα στην ιστορία του.

Χιλιάδες οπαδοί του δικεφάλου έχουν κατακλίσει την παραλιακή της συμπρωτεύουσας και πανηγυρίζουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος, περιμένοντας τους παίκτες του Λουτσέσκου να φτάσουν εκεί μαζί με το τρόπαιο για να τους αποθεώσουν.

Η τελική βαθμολογία του συγκλονιστικότερου πρωταθλήματος της ιστορίας!

Ο ΠΑΟΚ πέρασε από το «Κλεάνθης Βικελίδης» επικρατώντας 2-1 του Άρη και με ένα εκπληκτικό φινάλε όπου έκανε το 4/4 στα ντέρμπι, κατάφερε να κατακτήσει το 4ο πρωτάθλημα της ιστορίας του.

Έτσι, η ομάδα του Λουτσέσκου άφησε 2η την ΑΕΚ, ενώ η ισοπαλία στο ντέρμπι των αιωνίων (2-2) βρήκε «νικητή» τον Ολυμπιακό που τερμάτισε 3ος και «χαμένο» τον Παναθηναϊκό που έμεινε 4ος.

Stoiximan Super League: Η τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος
Αναλυτικά τα ευρωπαϊκά εισιτήρια:
  1. ΠΑΟΚ
    Διοργάνωση: 2ος προκριματικός γύρος του νέου Champions League

    Πρώτο παιχνίδι: 23-24 Ιουλίου
  2. ΑΕΚ
    Διοργάνωση: 2ος προκριματικός γύρος του νέου Conference League

    Πρώτο παιχνίδι: 25 Ιουλίου
  3. Ολυμπιακός
    Αν κατακτήσει το Conference League θα μετάσχει απευθείας στον όμιλο 36 ομάδων του νέου Europa League.
    Αν δεν κατακτήσει το Conference League, πάει απευθείας στον 2ο προκριματικό του νέου Conference League.
  4. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ή ΑΡΗΣΌποια ομάδα κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας, θα αγωνιστεί στο Europa League!

Αν πάρει το φετινό Champions League το κατακτήσει η Ντόρτμουντ, τότε ο Κυπελλούχος Ελλάδας θα περάσει έναν γύρο (rebalancing) και θα ξεκινήσει από τον 2ο προκριματικό.
Αν πάρει το φετινό Champions League η Ρεάλ Μαδρίτης και παράλληλα κατακτήσει το Europa League η Λεβερκούζεν, τότε ο Κυπελλούχος Ελλάδας θα περάσει έναν γύρο (rebalancing) και θα ξεκινήσει από τον 2ο προκριματικό.
Αν δεν συμβεί τίποτα από τα παραπάνω, ο Κυπελλούχος Ελλάδας θα ξεκινήσει από τον 1ο προκριματικό.

Η Ελλάδα θα έχει οριστικά 4 ομάδες στα Κύπελλα Ευρώπης. Πέντε θα είχε μόνο στην περίπτωση που ο Ολυμπιακός τερμάτιζε 4ος, έπαιρνε το Conference League και ο Άρης έπαιρνε το Κύπελλο Ελλάδας.

ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ή Άρης θα μάθουν τους αντιπάλους τους στις 18 και 19 Ιουνίου στη Νιόν.
Και οι τέσσερις θα αγωνιστούν 23-25 Ιουλίου στην Ευρώπη.

ΠΑΟΚ: Live Streaming η απονομή του πρωταθλήματος στην Τούμπα
ΠΑΟΚ: Live Streaming η απονομή του πρωταθλήματος στην Τούμπα
ΠΑΟΚ: Live Streaming η απονομή του πρωταθλήματος στην Τούμπα
ΠΑΟΚ: Live Streaming η απονομή του πρωταθλήματος στην Τούμπα
0
ΠΑΟΚ: Live Streaming η απονομή του πρωταθλήματος στην Τούμπα