“Χριστός Ανέστη!”: Με λαμπρότητα και σε κλίμα κατάνυξης “η εορτή των εορτών” στον Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού

Με λαμπρότητα και σε κλίμα πνευματικής χαράς, τελέσθηκε στην πόλη της Καλαμάτας η Ακολουθία της Αναστάσεως, καμπάνες και πυροτεχνήματα έστειλαν το μήνυμα τα μεσάνυχτα, με τις εκδηλώσεις να είναι ιδιαίτερα λαμπρές σε όλη τη Μεσσηνία.
O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, χοροστάτησε της Ακολουθίας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού.

pasxa-ypapantipgf-1

Χριστός Ανέστη! Έψαλλαν οι πιστοί που συνέρρευσαν στους Ιερούς Ναούς για το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης Του Θεανθρώπου.

Στιγμές κατάνυξης και ευλαβικές σε κάθε γωνιά όπου με λαμπρότητα τελέστη η Αναστάσιμη Ακολουθία.

TSE-3195
TSE-3204

Τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου προς Κυριακή του Πάσχα έσβησαν τα φώτα και ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος προβάλει στην Ωραία Πύλη, κρατώντας σε κάθε χέρι από μία δεσμίδα τριάντα τριών κεριών με το Άγιο Φως, και ψάλλοντας το «Δεύτε λάβετε Φως…».

TSE-3224
TSE-3237

Ο Μητροπολίτης μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου και υπό τους ήχους χαρμοσύνων κωδωνοκρουσιών, ανήγγειλε το «Χριστός Ανέστη». Απευθυνόμενος στους πιστούς ανέφερε ότι η Ανάσταση του Χριστού αποτελεί την έσχατη προσδοκία του ανθρώπου και τον τελικό του προορισμό, καθώς και την πρόγευση της αιώνιας βασιλείας του. Συνάμα ευχήθηκε υγεία και χρόνια πολλά προς όλους.

TSE-3242

Αφού μετέδωσε το Άγιο Φως, προέστη της τελετής της Αναστάσεως στον αύλειο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού, παρουσία εκπροσώπων Αρχών και Φορέων και πλήθους πιστών.
Ο Μητροπολίτης μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου και υπό τους ήχους χαρμοσύνων κωδωνοκρουσιών, ανήγγειλε το «Χριστός Ανέστη».

TSE-3255

Απευθυνόμενος στους πιστούς ανέφερε ότι η Ανάσταση του Χριστού αποτελεί την έσχατη προσδοκία του ανθρώπου και τον τελικό του προορισμό, καθώς και την πρόγευση της αιώνιας βασιλείας του. Συνάμα ευχήθηκε υγεία και χρόνια πολλά προς όλους.
Στη συνέχεια, τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Αναστάσεως.

TSE-3256

Παρέστησαν ο τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος, ο Βουλευτής Μεσσηνίας Π. Μαντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Α. Τσουκαλάς, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Αθ. Βασιλόπουλος, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλων τοπικών φορέων.

pasxa-ypapantipgf-4
pasxa-ypapantipgf-21

Το Focus Radio σας εύχεται ολόψυχα υγεία, ευτυχία, δημιουργία και αισιοδοξία!!!

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!