Ταξίδι στη Βοστώνη και στην Καλαμάτα στην εκπομπή «Πρόσκληση σε γεύμα»

Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα Ελλάδας 16:00-17:00, η Φωνή της Ελλάδας και η εκπομπή «Πρόσκληση σε γεύμα» ταξιδεύουν στη Βοστώνη και στην Καλαμάτα.

Ο Δήμος Καλαμάτας και το Λόουελ Μασαχουσέτης προχώρησαν σε αδερφοποίηση. Στην εκπομπή και την Ελένη Καραλή μίλησε ο Δήμαρχος της Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, παραθέτοντας τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση αδελφοποίησης.

Ο πρώην Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Βοστώνη,  Στράτος Ευθυμίου, ο οποίος συνέβαλε για την επαναφορά της απευθείας πτήσης Αθήνα – Βοστώνη, μιλάει την προοπτική επενδύσεων και τις δυνατότητες συνεργασιών που ανοίγει η αδερφοποίηση Καλαμάτας – Λόουελ.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας, Βασίλειος Καυκάς, ένας από τους «ηθικούς αυτουργούς» της αδελφοποίησης μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, τις ομοιότητες των δύο πόλεων και κυρίως τις ευκαιρίες που ανοίγονται μέσα από την κοινή βούληση συνεργασίας, αδελφοσύνης και αλληλεγγύης.

Τέλος, στην εκπομπή μίλησε ο κοσμήτορας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, καθηγητής Νίκος Ζαχαρίας, ο οποίος εκτίμησε ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια συνεργασίας στον τομέα της Εκπαίδευσης καθώς τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου βρίσκονται στη Βοστώνη και όπως χαρακτηριστικά είπε «έστω και ένα παιδί να επωφεληθεί σπουδάζοντας σε Πανεπιστήμιο των ΗΠΑ είναι πολύ σημαντικό».https://88cf1dd3a8ce8291a064d3867e1f41b7.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Αναμένεται το Σεπτέμβριο επίσκεψη αντιπροσωπείας της πόλης του Λόουελ στην Καλαμάτα ώστε να ολοκληρωθεί η β’ φάση της αδελφοποίησης και να επισφραγιστεί η εν λόγω συνεργασία ενίσχυσης της εξωστρέφειας.

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Ελένη Καραλή.

ΜετάδοσηΣάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022, 16.00-17.00 ώρα Ελλάδας
και Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022, 03.00-04.00 ώρα Ελλάδας σε επανάληψη

Οι ακροατές της Φωνής της Ελλάδας ακούν, πλέον, την αγαπημένη τους συνήθεια:

 • Διαδικτυακά από το ertecho.gr (τη μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα των ραδιοφώνων της ΕΡΑ)
 • Στην Ελλάδα, από τις τηλεοράσεις, στα ραδιοφωνικά κανάλια που αποθηκεύονται αυτόματα στη λίστα των σταθμών, με την ένδειξη «Voice of Greece».
 • Την ίδια, ακριβώς, δυνατότητα έχουν και οι ακροατές στην Κύπρο, μέσα από τις ψηφιακές συχνότητες των τηλεοράσεων τους.
 • Σε όλες τις smart τηλεοράσεις, τα smartphones, τα τάμπλετ και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε όλο τον Κόσμο, μέσω της εφαρμογής ERTflix.
 • Στα ψηφιακά ραδιόφωνα με την τεχνολογία DAB+, στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα.
 • Δορυφορικά, στην Ευρώπη από τους δορυφόρους Hotbird,13° E και HellasSat4,39 ° E και στην Αφρική από το δορυφόρο Hellas Sat 3, 39 °E.
 • Σε πλατφόρμες διαδικτυακού ραδιοφώνου όπως  TuneIn (Global), MyTuner (Global), Radioline (France/Global), RadioSure (Global), Phonostar (Germany), Radio Garden (Global).
 • Deezer : Η «Φωνή της Ελλάδας» συμπεριλαμβάνεται στις χώρες που η Deezer έχει LiveRadio: Αμερική, Βραζιλία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ, Νότια Αφρική. Σε αυτές τις χώρες ακούγεται η «Φωνή της Ελλάδας» και στα αυτοκίνητα μέσω Deezer σε Android Auto και Apple CarPlay.
 • Στη Γερμανία μέσω της πλατφόρμας MagentaTv στις τηλεοράσεις.
 • Στην Ελβετία μέσω της πλατφόρμας Swisscom στις τηλεοράσεις.
 • Στην εφαρμογή της Φωνής της Ελλάδας για κινητά Android και στο play store της google και για iphone στο apple store
 • Live Streaming: radiostreaming.ert.gr/ert-voiceofgreece

Στοιχεία επικοινωνίας της Φωνής της Ελλάδας

 • Τηλέφωνα: 210 6066815 – 210 6066816 – 210 6066238 · e-mail: thevoiceofgreece@ert.gr · Facebook: Η Φωνή Της Ελλάδας-voiceofgreece-ΕΡΤ

πηγη ert.gr