Σύσκεψη υπό τον αν. ΥΠ.ΕΣ Στέλιο Πέτσα για την τοπική αυτοδιοίκηση παρουσία του Δημάρχου Καλαμάτας στην Τρίπολη

Στο Παλαιό Δημαρχείο της Τρίπολης πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί σήμερα, Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022, προπαρασκευαστική συνάντηση με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού. Στη συνάντηση, υπό τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, συμμετείχαν ο γ.γ. του ΥΠΕΣ Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο γ.γ. Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος και Δήμαρχοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ανάμεσά τους και ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος. Επί τάπητος τέθηκε σχεδόν το σύνολο των ζητημάτων που αφορούν τους Δήμους συνολικά και απασχολούν και την Πελοπόννησο ειδικά.

Σε παρέμβασή του ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος εστίασε στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί λόγω της ενεργειακής κρίσης και της αύξησης των υλικών, αναφέρθηκε στην ανάγκη παρέμβασης για τις ΔΕΥΑ και τους Συνδέσμους Ύδρευσης, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι παραμένουν επίκαιρα όλα όσα ειπώθηκαν κατά το τελευταίο συνέδριο της ΚΕΔΕ.

Ανάμεσα στα άλλα που ειπώθηκαν, έγινε γνωστό από τον κ. Πέτσα ότι εντός του επόμενου διαστήματος έρχεται νομοθετική ρύθμιση που σχετίζεται με την απευθείας χρηματοδότηση των ΔΕΥΑ, προκειμένου να δοθεί λύση ως προς την εκτίναξη του ενεργειακού κόστους. Υπήρξε, επίσης, ενημέρωση για ζητήματα χρηματοδοτήσεων αλλά και για πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για αλλαγές σε θεσμικό επίπεδο προκειμένου να ικανοποιηθούν προβλήματα που καταγράφονται στην καθημερινή λειτουργία των Δήμων και άπτονται των αρμοδιοτήτων των ΟΤΑ α’ βαθμού.