Συνδρομή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στον Δήμο Μεσσήνης για την αναβάθμιση του παραδοσιακού πανηγυριού της πόλης

Την διάθεση της Περιφέρειας Πελοποννήσου να συνδράμει τον Δήμο Μεσσήνης για την αναβάθμιση του παραδοσιακού πανηγυριού γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας σε δηλώσεις του, το μεσημέρι σήμερα Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου, στο περίπτερο της Περιφέρειας, στην κεντρική πλατεία της πόλης, μετά την υποδοχή της εικόνας της Παναγίας Βουλκανιώτισσας -η οποία σηματοδοτεί την έναρξη του 9ήμερου προσκυνήματος, όπως και του πανηγυριού.

“Με οικονομική στήριξη της Περιφέρειας ξεκινήσαμε μια προσπάθεια, μετά από συνεννόηση με τον Δήμο Μεσσήνης, για την αναβάθμιση του πανηγυριού. Ασφαλώς ο δήμαρχος έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο, όπως κάθε δήμαρχος σε κάθε πόλη” δήλωσε ο Π. Νίκας, σε κοινή δήλωσή του με τον δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο, προσθέτοντας:

Η Περιφέρεια συνδράμει…

“Η Περιφέρεια έχει διάθεση να βοηθήσει το πανηγύρι και τον Δήμο της Μεσσήνης συνδράμοντας οικονομικά στην εκπόνηση μελέτης ώστε το δρώμενο αυτό να λάβει παμπελοποννησιακό χαρακτήρα, εμπλουτιζόμενο με παράλληλες δράσεις αθλητικού, πολιτιστικού, οικολογικού, ζωοφιλικού και όποιου άλλου χαρακτήρα εκτιμά ο δήμος ώστε η πλατεία να γεμίζει από παράλληλες δραστηριότητες και παράλληλα να προβάλλεται το έργο του δήμου και της Περιφέρειας” σημείωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, τονίζοντας ότι υπάρχει πολύ καλή συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου Μεσσήνης.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Μεσσήνης τόνισε ότι “σήμερα μπαίνει το θεμέλιο για κάτι πολύ μεγάλο, κάτι που θα συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όχι μόνο της Πελοποννήσου, αλλά και ευρύτερα” υπογραμμίζοντας ότι “η Περιφέρεια στέκεται αρωγός στην προσπάθειά μας αναβάθμισης του πανηγυριού, το παραδοσιακό στοιχείο του οποίου πρέπει να συνδυαστεί με κάτι σύγχρονο, με πληθώρα δράσεων κοινωνικού, αθλητικού, πολιτιστικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα”.

Καταλήγοντας ο δήμαρχος σημείωσε ότι στο κοινό περίπτερο της Περιφέρειας και του δήμου, στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης, “δίνεται η δυνατότητα να προβάλουμε τα πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα του δήμου μας”.

Σημειώνεται ότι στη διάρκεια του φετινού πανηγυριού του Νησιού -από 21 μέχρι και 27 Σεπτεμβρίου θα φιλοξενηθεί στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στο οποίο θα προβάλλεται στους επισκέπτες της πόλης, καθ’ όλο το πιο πάνω χρονικό διάστημα, το έργο της Περιφέρειας, αλλά και του Δήμου Μεσσήνης.