Σειρά επαφών και συναντήσεων του Δημάρχου στην 86η ΔΕΘ – Σήμερα η ομιλία στην ενεργειακή εκδήλωση της ΡΑΕ

Σειρά επαφών και συναντήσεων, με εκπροσώπους της Κυβέρνησης, με στελέχη Υπουργείων, Οργανισμών και της επιχειρηματικής κοινότητας έχει ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 86ης Διεθνούς Εκθέσεως.

Ο κ. Βασιλόπουλος συμμετείχε -μεταξύ άλλων- στη συνάντηση Δημάρχων και στελεχών ΟΤΑ με τους Γενικούς Γραμματείς των αρμόδιων υπουργείων με αντικείμενο τις 100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις της Ε.Ε. έως το 2030. Υπήρξε αναλυτική συζήτηση για τη διαμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου με σκοπό την ίδρυση δικτύου των 6 πόλεων που έχουν επιλεγεί από τη χώρα μας στην ευρωπαϊκή αποστολή, ενώ τέθηκαν και ζητήματα χρηματοδοτήσεων. Τον Δήμαρχο συνοδεύει στη Θεσσαλονίκη ο Αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 19:00, ο Δήμαρχος Καλαμάτας θα συμμετέχει ως ομιλητής στην ενεργειακή εκδήλωση που διοργανώνει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ, στο Αμφιθέατρο Α/Σ.Κ. «Ν. Γερμανός», εντός των εγκαταστάσεων της Έκθεσης. Η εκδήλωση έχει τίτλο: «Πορεία προς την Κλιματική Ουδετερότητα. Οι Δήμοι της Ελλάδας και της Κύπρου που επελέγησαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εντάχθηκαν στο πρόγραμμα “100 Κλιματικά Ουδέτερες και έξυπνες πόλεις έως το 2030”».