Π.Ε. Μεσσηνίας: Ενημέρωση για την κατανάλωση ψημένου κρέατος

Οι υψηλές θερμοκρασίες εγκυμονούν κινδύνους και σε ότι αφορά στη διατροφή μας για το λόγο αυτό η ΠΕ Μεσσηνίας παρέχει ενημέρωση για την κατανάλωση ψημένου κρέατος όπως γουρνοπούλα, σουβλάκια ή και κοτόπουλα, εφιστώντας την προσοχή των καταναλωτών.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

“ Στη Μεσσηνία συνηθίζεται να διατίθενται ψημένη γουρνοπούλα, ως παραδοσιακό και εθιμικό προϊόν, σουβλάκια και κοτόπουλα από πλανόδιους πωλητές. Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, κυρίως λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας που βοηθά στη γρήγορη αλλοίωση των τροφίμων, υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης ασθενειών από τροφοδηλητηριάσεις. Τα τροφιμογενή νοσήματα προκαλούνται εξαιτίας μη τήρησης κανόνων υγιεινής και ορθών πρακτικών παραγωγής κατά τη διάθεση τροφίμων.

Λόγω των παραπάνω και για την αποφυγή κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής συνιστούν στους καταναλωτές να αποφεύγουν την κατανάλωση γουρνοπούλας και άλλων κρεάτων από πλανόδιους πωλητές. Η προμήθεια αυτών, θα πρέπει να γίνεται αποκλειστικά από αδειοδοτημένες επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, που εφαρμόζουν τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής για την ασφάλεια των τροφίμων.

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μεσσηνίας”