Παραιτήθηκαν από την κυβέρνηση Παπασταύρου και Μπρατάκος γιατί πήγαν στη δεξίωση του Βαγγέλη Μαρινάκη

Η συμμετοχή τους σε κοινωνική εκδήλωση εξέπεμψε το λάθος μήνυμα, λένε κυβερνητικές πηγές – Η ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού – Στο τραπέζι για τη θέση του Γιάννη Μπρατάκου το όνομα του γενικού γραμματέα της Βουλής, Γιώργου Μυλωνάκη

Την παραίτησή τους υπέβαλαν στον πρωθυπουργό ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου  και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κύριοι Παπασταύρου και Μπρατάκος είχαν κληθεί από τον πρωθυπουργό στο γραφείο του. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, σήμερα μετά τον πρωινό καφέ ο Κυριάκος Μητσοτάκης είδε διαδοχικά στο γραφείο του, ξεχωριστά, τον Γιάννη Μπρατάκο και τον Σταύρο Παπασταύρου.

Όπως γνωστοποίησε το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού οι παραιτήσεις έγιναν αποδεκτές με τον κ. Μητσοτάκη να τους ευχαριστεί για τη μέχρι τώρα συνεργασία τους.

Η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου:

«Ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν πριν από λίγο στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τις παραιτήσεις τους. Ο Πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις τους».

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η παραίτησή τους ήλθε μετά από συμμετοχή τους σε κοινωνική εκδήλωση, η οποία έστειλε το λάθος μήνυμα για την κυβέρνηση.

Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες, στο τραπέζι για τη θέση του Γιάννη Μπρατάκου είναι ο γενικός γραμματέας της Βουλής, Γιώργος Μυλωνάκης.

Το γλαφυρό δημοσίευμα που προκάλεσε αίσθηση

Όπως ανέφερε το ieidiseis, “την Κυριακή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Καναδά ήταν όπως ο Νικηταράς ο Τουρκοφάγος πριν από τη μάχη της Τριπολιτσάς για να εναρμονισθούμε με το πνεύμα των ημερών. Είχε προηγηθεί το δημοσίευμα του “Βήματος” περί μονταζιέρας, τού είχε καρφωθεί στο μυαλό ότι βρίσκεται εν εξελίξει “σχέδιο συνωμοσίας” για “να τον ρίξουν τα συμφέροντα” και το μόνο που δεν είχε κάνει ήταν να φορέσει τη στολή του στρατηγού Πάτον. War mood, war room και ό,τι άλλο σε “πόλεμο των άστρων” μπορείτε να σκεφτείτε.

Ξαφνικά δυο στενοί συνεργάτες του, οι υπουργοί Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος του πρότειναν να γίνουν… θυσία. Μην φαντασθείτε χαρακίρια και ανθρωποθυσίες, η πρότασή τους είχε κάτι πιο “γήινο” και προσεκτικό. Να επισκεφθούν μυστικά τον Πρόεδρο Βαγγέλη και να επιχειρήσουν έναν “κατευνασμό”, πριν τουλάχιστον αρχίσουν τα “πολυβόλα”. Ο Κυριάκος το δέχθηκε, τους ευχήθηκε “καλή τύχη” και περίμενε τα αποτελέσματα της ύστατης διπλωματικής πρωτοβουλίας των δύο “Κίσινγκερ” του Μαξίμου.

Πέρασαν λοιπόν οι δύο “διπλωμάτες” τα χαρακώματα του Παλαιού Ψυχικού με δυο λευκές σημαίες στα χέρια, μπήκαν στο σπίτι του Προέδρου Βαγγέλη, ο οποίος τους υποδέχθηκε με αστικότατη ευγένεια και ξεκίνησε το… πάρτι.

Η μεσολαβητική πρωτοβουλία των δύο εξελίχθηκε σε ολονύχτια “ρεβεράντζα” μπροστά σε φιλοθέαμον κοινό τουλάχιστον άλλων δέκα γνωστών και φίλων του Προέδρου Βαγγέλη.