Ο μαραθωνοδρόμος Κώστας Γκελαούζος βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ- «Η είδηση αυτή είναι σοκ για μένα»

Σοκαρισμένος από την είδηση ότι βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ δήλωσε ο μαραθωνοδρόμος Κώστας Γκελαούζος.

«Η είδηση αυτή είναι σοκ για μένα. Ήμουν στο χωριό μου για προετοιμασία στο βουνό και είδα πριν λίγες ώρες το email, με το οποίο με ενημέρωναν για το εύρημα».

Κατεβαίνω τώρα Αθήνα για να διαπιστώσω επ’ ακριβώς τι έχει συμβεί. Θέλω να λάμψει η αλήθεια, όχι τόσο για μένα όσο για τους δικούς μου ανθρώπους» είπε μιλώντας στο sdna.

Ο κορυφαίος Έλληνας μαραθωνοδρόμος, τέσσερις φορές πρωταθλητής Ελλάδας (2017-2021) και κάτοχος του ρεκόρ μαραθωνίου της Αθήνας, Κωνσταντίνος Γκελαούζος, βρέθηκε θετικός σε χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Ο Έλληνας μαραθωνοδρόμος τερμάτισε φέτος στη δεύτερη θέση στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας πίσω από τον Πιτσώλη.

Ο Κωνσταντινός Γκελαούζος είναι ο κορυφαίος μαραθωνοδρόμος της χώρας τα τελευταία χρόνια. Στις 6 Δεκεμβρίου 2020, στον Διεθνή Μαραθώνιο της Βαλένθια, πέτυχε τον 6ο καλύτερο χρόνο όλων των εποχών στην Ελλάδα, με χρόνο 2:14:44.

Στις 14 Νοεμβρίου 2021 και με χρόνο 2:16:49, πέτυχε την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών που έχει γίνει από Έλληνα δρομέα στην κλασική διαδρομή του Μαραθωνίου της Αθήνας. Στις 25 Σεπτεμβρίου 2022 σημείωσε εκ νέου ατομικό ρεκόρ στον Μαραθώνιο του Βερολίνου, ανεβαίνοντας στην πέμπτη θέση όλων των εποχών στην Ελλάδα.

Ο ίδιος ο αθλητής έκανε και σχετική ανάρτηση στοn λογαριασμό του στο Instagram όπου αναφέρει σε βίντεό του ότι ενημερώθηκε για τα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν και τον θέλουν να έχει βρεθεί θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ. 

«Καλησπέρα σε όλους, Φτιάχνω το βιντεάκι γιατί μου στείλαν κάτι για ένα δημοσίευμα που γράφει κάτι για εμένα. Παιδιά εγώ κάνω κανονικά την προπόνησή μου. Τώρα κατεβαίνω, σκεφτείτε, από βουνό. Είναι όλα καλά. Δεν ασχολούμαι».

Ο Κώστας Γκελαούζος ήταν ο νικητής του περσινού Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, καλύπτοντας την ιστορική διαδρομή σε 2:16:49. Ο δρομέας του Παναθηναϊκού είχε κόψει πρώτος το νήμα του τερματισμού στο Παναθηναϊκό Στάδιο σπάζοντας ρεκόρ 17 ετών.