Ολονύχτια μάχη των συνεργείων στο Πήδημα – Υδροδοτείται η Καλαμάτα μέσω εναλλακτικής λύσης

Χωρίς προβλήματα στην υδροδότηση κύλησε η νύχτα στην Καλαμάτα, με την προγραμματισμένη διακοπή νερού στις 23.30 το βράδυ της Πέμπτης  να μη γίνεται τελικά αντιληπτή από τους δημότες. Η προγραμματισμένη διακοπή έγινε προκειμένου να προστεθεί στο δίκτυο μια βάνα και να ασφαλιστεί έτσι το φρεάτιο με τη λύση που προκρίθηκε από τον Δήμο.

Η ανακοίνωση του Δήμου:

Επί τρία 24ωρα όλος ο μηχανισμός του Συνδέσμου Ύδρευσης και της ΔΕΥΑ Καλαμάτας, με την υποστήριξη μηχανικών και τεχνικών του Δήμου, επιχειρεί κάτω από δύσκολες συνθήκες και αντιμετωπίζει το σοβαρότατο πρόβλημα που προέκυψε στην υδροδότηση της Καλαμάτας, μετά την τεράστια βλάβη στη δεξαμενή του Πηδήματος.

Ήδη η Καλαμάτα υδροδοτείται μέσω εναλλακτικής λύσης που προκρίθηκε από τους υπεύθυνους τεχνικούς. Τα ξημερώματα σήμερα, Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023, από τα συνεργεία δόθηκε μάχη με χρόνο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν διαρροές στο σύστημα, χωρίς να γίνει αισθητή στους πολίτες η διακοπή του νερού.

Μεμονωμένα προβλήματα στην πόλη και τις Κοινότητες αντιμετωπίζονται από συνεργεία της ΔΕΥΑΚ.

Έκκληση προς όλους να μη γίνεται άσκοπη χρήση νερού.

Από το Δήμο Καλαμάτας γίνεται έκκληση στους δημότες να περιορίσουν την κατανάλωση του νερού, στις απολύτως απαραίτητες χρήσεις, προκειμένου να μην επιβαρύνεται το δίκτυο ύδρευσης, μετά την εναλλακτική προσωρινή λύση που δόθηκε για να αποκατασταθεί η υδροδότηση της πόλης.

Σημειώνεται ότι από τον Σύνδεσμο Ύδρευσης και τη ΔΕΥΑ Καλαμάτας έχει διαπιστωθεί αυξημένη κατανάλωση νερού, επομένως γίνεται έκκληση για λελογισμένη χρήση του νερού, ενόψει και του τριημέρου.