Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 19η Γιορτή Σύκου στον Πολύλοφο μπροστά σε πλήθος κόσμου

Παρουσία πλήθους κόσμου και φίλων του σύκου, πραγματοποιήθηκε στον Πολύλοφο η 19η Γιορτή Σύκου. Οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν πολλές νοστιμιές φτιαγμένες με σύκο, ιδίως γλυκά, τιμώντας έτσι το πατροπαράδοτο, εύγευστο φρούτο της Μεσσηνίας.

Περισσότεροι από 3.000 επισκέπτες βρέθηκαν εκεί που χτυπά η καρδιά της συκοπαραγωγής για να στηρίξουν τις προσπάθειες του Μορφωτικού Συλλόγου Πολυλόφου και των συνδιοργανωτών και να δικαιώσουν τους ανθρώπους που μοχθούν για την παραγωγή του κάτω από αντίξοες συνθήκες και με συμπιεσμένο κέρδος.

Όλοι τους, εμφανίστηκαν υποστηρικτές της προσπάθειας που γίνεται από την ΣΥΚΙΚΗ τα τελευταία τρία χρόνια ώστε να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για την πλήρη μελέτη που έχει κατατεθεί κι αφορά την αναδιάρθρωση των συκεώνων της ευρύτερης περιοχής, με παράλληλες εργασίες εξασφάλισης και της απαραίτητης άρδευσης των κτημάτων για την καλλιέργεια.

Οι χιλιάδες επισκέπτες, για άλλη μία φορά, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν γλυκά που είχαν ως βασικό συστατικό το σύκο, ενώ την διασκέδαση φέτος είχε αναλάβει το δίδυμο Γεράσιμος Ανδρεάτος και Παναγιώτης Λάλεζας.
Ο σύλλογος πλέον έχει στόχο την διοργάνωση μιας ακόμα εξαιρετικής εκδήλωσης του χρόνου, που η Γιορτή Σύκου θα συμπληρώσει 20 χρόνια!

Στη Γιορτή Σύκου παρευρέθηκαν ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης, οι βουλευτές Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος, Περικλής Μαντάς και Μίλτος Χρυσομάλλης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος ως οικοδεσπότης, ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος κι ο πρόεδρος της ΣΥΚΙΚΗΣ Παναγιώτης Παπαγεωργίου, οι οποίοι σε χαιρετισμό τους συνεχάρησαν τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πολυλόφου που έχει κάνει σημαντικό θεσμό τη μεγαλύτερη αγροτική γιορτή που γίνεται στη Μεσσηνία, τη Γιορτή Σύκου, καθώς επίσης ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του στη ΣΥΚΙΚΗ η οποία πρωταγωνιστεί στην αγορά και επεξεργασία του σύκου, διατηρώντας τη δυναμική του προϊόντος.

Όπως σημείωσε ο κ. Βασιλόπουλος «η αγροτική παραγωγή είναι η βαριά βιομηχανία της περιοχής μας και το σύκο είναι το διαμάντι της», δεσμευόμενος ότι ο Δήμος Καλαμάτας θα συνεχίσει να στηρίζει τον πρωτογενή τομέα, μέσα και από το στρατηγικό σχεδιασμό στο πλαίσιο των δράσεων της ευρωπαϊκής Αποστολής των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων της Ε.Ε. έως το 2030, διεκδικώντας ανάλογες χρηματοδοτήσεις σε συνεργασία και με το Δήμο Μεσσήνης.