Μεσσηνία: Ευχαριστήριες επιστολές από τους υποψηφίους των εκλογών προς το εκλογικό σώμα

Αν και σύντομη σε διάρκεια, η Βουλή που προέκυψε από την προχθεσινή εκλογική διαδικασία, με το θρίαμβο της Ν.Δ., δε θα διαφέρει πολύ από την επόμενη και πιο μακράς πνοής, μετά την επαναληπτική κάλπη, μάλλον στις 25 Ιουνίου, καθώς αυτή θα διεξαχθεί με λίστα και χωρίς σταυροδοσία. 

Ωστόσο, θα υπάρξουν και αλλαγές, δεδομένου ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής, που δίνει «μπόνους» έως και 40 εδρών στο πρώτο κόμμα.

Σημειώνεται ότι εκκρεμεί η απόφαση των πολιτικών αρχηγών για το ποια έδρα θα κρατήσουν, καθώς όλοι ήταν υποψήφιοι σε τρεις εκλογικές περιφέρειες.

Από την άλλη πλευρά, σε δηλώσεις προχώρησαν αρκετοί από τους προχθεσινούς πρωταγωνιστές:

ΜΙΛΤΟΣ ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗΣ (Ν.Δ.): 
« Είναι η ώρα η πατρίδα να πάει μπροστά!»

“Η ισχυρή εντολή που έλαβε η Νέα Δημοκρατία και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης φέρνει ξανά την ελπίδα και το χαμόγελο στους Έλληνες.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας, Μίλτος Χρυσομάλλης, δήλωσε: «Οι εκλογές της 21ης Μαΐου αποτέλεσαν ένα ιστορικό ορόσημο στη σύγχρονη κοινοβουλευτική μας ιστορία! Την Κυριακή έστειλε ένα ιστορικό μήνυμα η Ελλάδα της προκοπής, η Ελλάδα του μόχθου, η Ελλάδα της τόλμης και της καινοτομίας, σε όλους όσοι ευαγγελίζονταν το λαϊκισμό, το ψέμα και την καταστροφολογία. 

Η ιστορική νίκη της Νέας Δημοκρατίας δεν αφήνει περιθώρια για αμφισβήτηση, αλλά ούτε και για εφησυχασμό ή χαλάρωση. Έχουμε πλέον ακόμα μεγαλύτερη υποχρέωση να διαχειριστούμε και να αντιμετωπίσουμε τις παθογένειες του τόπου μας, να ακούσουμε τις ανάγκες και να επιλύσουμε τα προβλήματα που βασανίζουν τους συμπολίτες μας. Με συνέπεια, τόλμη και μεθοδικότητα θα συνεχίζουμε να δίνουμε λύσεις με στόχο μια καλύτερη Ελλάδα και ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα στελέχη της Ν.Δ. στη Μεσσηνία και τους συνυποψηφίους για το μεγάλο και όμορφο αγώνα που δώσαμε για τον τόπο μας. Πετύχαμε πολλά και μπροστά μας ανοίγονται νέοι μεγάλοι ορίζοντες για τον τόπο μας! Την Κυριακή πετύχαμε μια μεγάλη νίκη και η νίκη αυτή ανήκει σε όλους τους Έλληνες! Μαζί προχωράμε μπροστά!».

Είναι η ώρα η πατρίδα να πάει μπροστά!

Αντλώντας δύναμη από τους χιλιάδες συμπολίτες μου, που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη και την ψήφο τους, αλλά και με βαθύ αίσθημα σεβασμού προς όλους τους Μεσσηνίους, υπόσχομαι να εργαστώ σκληρά και να φανώ αντάξιος εκπρόσωπός τους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Είναι η ώρα για σκληρή δουλειά. Είναι η ώρα να σμιλέψουμε τις προϋποθέσεις για τη Μεσσηνία που μας αξίζει.

Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την εμπιστοσύνη σας“!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ (Ν.Δ.)

“Θα συνεχίσω, με συνέπεια και σοβαρότητα, πάθος και αφοσίωση, να υπηρετώ τον Νομό μας” 

Σε ευχαριστήρια επιστολή για τους ψηφοφόρους που τον τίμησαν στις πρόσφατες εκλογές προέβη ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ, Γιάννης Λαμπρόπουλος αναφέροντας μεταξύ άλλων στο μετεκλογικό ευχαριστήριο μήνυμά του:

“Ευχαριστώ θερμά, όλους τους Μεσσήνιους, για την αγάπη και εκτίμησή τους στο πρόσωπό μου.
Τα αισθήματα, που εισέπραξα σε αυτές τις εκλογές, ήταν πολλαπλάσια αυτών, που αποτυπώθηκαν στο αποτέλεσμα.
Ευχαριστώ ιδιαίτερα, όλες και όλους, που με τίμησαν με την ψήφο τους.
Θα συνεχίσω, με συνέπεια και σοβαρότητα, πάθος και αφοσίωση, να υπηρετώ τον Νομό μας”.

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΑΝΤΑΣ (Ν.Δ.): 
«Έχει παρέλθει οριστικά η εποχή των διχασμών»

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας, Περικλής Μαντάς, δήλωσε: «Οι κάλπες χθες μίλησαν και τα πολιτικά συμπεράσματα που προέκυψαν υπήρξαν καταλυτικά. Διότι αποδείχθηκε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η Νέα Δημοκρατία διαθέτει την έγκριση των πολιτών να συνεχίσει αυτοδύναμα στη διακυβέρνηση της χώρας. Αλλά και μπήκε οριστικό τέλος στην απόπειρα πολιτικής αποσταθεροποίησης που επιχείρησε ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω της απλής αναλογικής.

Μετά το χθεσινό αποτέλεσμα, δύο μηνύματα είναι απολύτως σαφή:

Αφενός, ένα προς τη δική μας παράταξη, η οποία οφείλει να προχωρήσει εμφατικά και προσηλωμένα στην πορεία ανάταξης της πατρίδας μας. Να συνεχίσει στο δρόμο των δυναμικών και τολμηρών μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η χώρα για να πλησιάσει ακόμα περισσότερο στα ευρωπαϊκά δεδομένα. Με περισσότερες και καλύτερες δουλειές, με αναβαθμισμένη δημόσια υγεία, με ενισχυμένη ασφάλεια, με λιγότερες ανισότητες.

Αφετέρου, ένα δεύτερο μήνυμα για το σύνολο του πολιτικού συστήματος της χώρας, το οποίο οφείλει πλέον να αντιληφθεί ότι έχει παρέλθει οριστικά η εποχή των διχασμών, των κραυγών, της τοξικότητας και της αστάθειας. Διότι ζούμε πια στην εποχή των ήπιων τόνων και της μετριοπάθειας, στην εποχή της πολιτικής διαφωνίας χωρίς τοξικά χαρακτηριστικά και στην εποχή της αυτοκριτικής και της διαρκούς βελτίωσης, πάντα προς όφελος του ελληνικού λαού.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους χιλιάδες συμπολίτες μου που με εμπιστεύθηκαν ξανά με την ψήφο τους, αλλά και όσους με εμπιστεύθηκαν για πρώτη φορά. Σας ευχαριστώ που κάναμε όλοι μαζί πράξη την εντυπωσιακή αύξηση των εκλογικών μας ποσοστών, τόσο της παράταξής μας όσο και των δικών μου προσωπικά, θέτοντας στέρεες βάσεις για την κοινή μελλοντική μας πορεία. Όπως σας υποσχέθηκα από την πρώτη στιγμή, θα είμαι πάντα παρών και πάντα στο πλευρό σας, διεκδικώντας με δυναμισμό και αυτοπεποίθηση τη Μεσσηνία που μας αξίζει. Σταθερά, τολμηρά και πάντα μπροστά».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ (ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ) 
«Συνεχίζουμε όλοι μαζί για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο με την κοινωνία»

Μετά την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος, ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας με το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΗΜΑ Αλλαγής, Παναγιώτης Αδαμόπουλος, δήλωσε: «Είναι μια ξεχωριστή μέρα για μένα, αφενός για τη δυναμική επαναφορά της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης και, αφετέρου, για  την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν οι πολίτες της Μεσσηνίας.

Με έκδηλη τη συγκίνησή μου θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους συμπολίτες μας που με εμπιστεύτηκαν και με στήριξαν με την ψήφο τους σε μία τόσο δύσκολη εκλογική αναμέτρηση.

Θέλω να ευχαριστήσω τη Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας και ιδιαίτερα όλους τους συνυποψηφίους μου για την κοινή προσπάθεια που καταβάλαμε.

Δώσαμε έναν ιστορικό και μεγάλο αγώνα με ξεκάθαρες θέσεις, με πρωτοφανή ενότητα και δυναμισμό, με αξιοπρέπεια και πολιτικό ήθος.

Συνεχίζουμε όλοι μαζί για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο με την κοινωνία, μια νέα σχέση εμπιστοσύνης, μια νέα κοινή πορεία. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ώστε στις επόμενες εκλογές να διευρύνουμε ακόμη περισσότερο τη μεγάλη μας παράταξη και να διεκδικήσουμε μαζί το παρόν και το μέλλον που αξίζει στον τόπο μας.

Ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη σας».

ΑΛΕΞΗΣ ΧΑΡΙΤΣΗΣ (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ)
“Η νέα κατάσταση που διαμορφώνεται μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου σημαδεύει τον πολιτικό μας χώρο με ένα ιδιαίτερα αρνητικό αποτέλεσμα”. 

Παράλληλα όμως συνιστά αναμφισβήτητα και ένα μεγάλο πισωγύρισμα για την κοινωνία, το κράτος δικαίου, τα εργασιακά δικαιώματα, τις κατακτήσεις της δημόσιας Υγείας και Παιδείας.

“Στην Αριστερά γνωρίζουμε από ήττες.  Γνωρίζουμε όμως καλύτερα το «Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς». Και στις επερχόμενες εκλογές, όρθιοι και με αποφασιστικότητα, θα κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλά”

Θα βρεθούμε συλλογικά στην μάχη, απέναντι στην προσπάθεια επιβολής ενός παντοδύναμου νεοφιλελευθερισμού, προς όφελος της κοινωνίας και των λαϊκών συμφερόντων.

Θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω όλους τους συμπολίτες μου, τις Μεσσήνιες και τους Μεσσήνιους, που με τίμησαν με την ψήφο τους.  

Τους συνυποψηφίους μου για τον συλλογικό μας αγώνα. 

Κυρίως όμως τις συντρόφισσες και τους συντρόφους μου, τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για τον δύσκολο αγώνα που έδωσαν σε κάθε πόλη και χωριό σε ολόκληρη την Μεσσηνία. 

Μπροστά στην νέα μεγάλη μάχη που θα δώσουμε μαζί, ας κρατήσουμε τους στίχους του Μανώλη Αναγνωστάκη: 

«Κι ήθελε ακόμη πολύ φως να ξημερώσει
όμως εγώ δεν παραδέχτηκα την ήττα,
έβλεπα τώρα πόσα κρυμμένα τιμαλφή έπρεπε να σώσω
πόσες φωλιές νερού να συντηρήσω μέσα στις φλόγες.»

ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΚΑΡΗΣ (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ) 
«Το αποτέλεσμα των εκλογών δεν είναι προς το συμφέρον της κοινωνίας»

Ο Μανώλης Μάκαρης, υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ στη Μεσσηνία, κατέλαβε τη δεύτερη θέση πίσω από τον Αλέξη Χαρίτση. Χθες, μετά τα αποτελέσματα των εκλογών, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση: «Φίλες και φίλοι, συμπολίτες της Μεσσηνίας, θέλω να σας ευχαριστήσω για την αγάπη σας και τη μεγάλη στήριξή σας στην υποψηφιότητά μου, στη δύσκολη εκλογική μάχη που δώσαμε μαζί.

Το αποτέλεσμα των εκλογών δεν είναι προς το συμφέρον της πλειοψηφίας της κοινωνίας και οφείλουμε να το αναλύσουμε άμεσα και να το αλλάξουμε στη νέα εκλογική αναμέτρηση.

Φίλες και φίλοι, δεσμεύομαι ότι θα είμαι πάντοτε δίπλα σας να υπερασπίζομαι τα δίκαια αιτήματά σας, παλεύοντας για ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας.

Σας καλώ να στηρίξετε τον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία στη νέα εκλογική μάχη. Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου!».

ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΓΥΦΤΕΑ (Ν.Δ.)
«Όλοι σαν μια γροθιά να φέρουμε Νέα Πνοή για τη Μεσσηνία μας»

Μιλώντας για το αποτέλεσμα της Κυριακής, η υποψήφια βουλευτής στη Μεσσηνία με τη Νέα Δημοκρατία, Μαριλένα Γυφτέα, σημείωσε:

«Οι εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου κατέδειξαν εμφατικά πως οι πολίτες της χώρας μας επιβραβεύουν τη συνέπεια και την αποτελεσματικότητα, επιθυμούν σταθερότητα και έχουν στραμμένο το βλέμμα προς το μέλλον. Επιβράβευσαν εμφατικά τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη τους για το ποιος θα οδηγήσει την Ελλάδα στην επόμενη μέρα, ποιος θα κάνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για να διορθωθούν χρόνιες παθογένειες και ποιος θα δημιουργήσει τις συνθήκες για να γίνει η Ελλάδα μία σύγχρονη ευρωπαϊκή οικονομία, με ασφάλεια και ευκαιρίες για τις νέες και τους νέους μας.

Νιώθω ιδιαίτερη τιμή και χαρά που, ως νέα υποψήφια, μου δόθηκε η ευκαιρία μαζί με τους συνυποψηφίους μου, αλλά και με όλους τους ανθρώπους της Ν.Δ. στη Μεσσηνία, να μεταφέρουμε στους συμπολίτες μας το πρόγραμμα και τους στόχους μας για την επόμενη μέρα. Δώσαμε έναν ωραίο και ειλικρινή αγώνα, ο οποίος όχι μόνο θα επικυρωθεί στις 25 Ιουνίου, αλλά και θα συνεχιστεί αδιάλειπτα, ώστε να αλλάξουμε όλα αυτά που μας κρατάνε πίσω.       

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλες και όλους τους Μεσσήνιους που με τίμησαν με τη ψήφο τους, τις φίλες και τους φίλους που συναντηθήκαμε, ανταλλάξαμε απόψεις, συζητήσαμε για τον τόπο μας και να δεσμευτώ πως τώρα όλα ξεκινούν. Μαζί να βελτιώσουμε αυτά που μας προβληματίζουν, μαζί να σχεδιάσουμε και να εφαρμόσουμε πολιτικές που θα αναπτύξουν την περιοχή μας, μαζί στα ζητήματα της γενιάς μας, μαζί μπροστά, όλοι σαν μια γροθιά να φέρουμε Νέα Πνοή για τη Μεσσηνία μας».