Μεγάλη συμμετοχή στην εκπαιδευτική συζήτηση με θέμα την παιδική σεξουαλική κακοποίηση

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη στην εκπαιδευτική συζήτηση που διοργάνωσε ο Δήμος Καλαμάτας με θέμα την παιδική σεξουαλική κακοποίηση, χθες Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022.

Η συζήτηση που στόχο είχε να θέσει μία σειρά από θέματα που αφορούν ένα ζήτημα που μας απασχολεί όλους, εστίασε στην πρόληψη, παρείχε συμβουλές από ειδικούς, ενώ υπήρξε ενημέρωση για το πώς να αναγνωρίζουμε τα σημάδια και ποιοι είναι οι τρόποι αντίδρασης και αντιμετώπισης σε τέτοιου είδους περιστατικά.

Η εκπαιδευτική συζήτηση, στο κατάμεστο από κόσμο, Φουαγιέ του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, έδωσε επίσης τη δυνατότητα να υπάρξουν ερωτήσεις και να δοθούν απαντήσεις σε θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα των οικογενειών, κυρίως ως προς τη χρήση των νέων τεχνολογιών από τα παιδιά.

«Τα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών αποτελούν μάστιγα για την κοινωνία μας. Είναι επιτακτική ανάγκη να συνεργαστούμε, να ακούσουμε τους ειδικούς αλλά κυρίως να ακούσουμε τα παιδιά μας», ανέφερε -μεταξύ άλλων- σε σύντομη παρέμβασή του ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος.

Εισηγήσεις πραγματοποιήθηκαν από την Αθανασία Κουτσούκου, Παιδοψυχολόγο, Ψυχοθεραπεύτρια, Σύμβουλο Γονέων, τον Νίκο Βασιλάκο, Ειδικό σε θέματα Κυβερνοασφάλειας, Tεχνικό Σύμβουλο Δίωξης Ηλ. Εγκλήματος, Πρόεδρο Internet Now και την Καλλιόπη Σπυροπούλου, Δικηγόρο, Μέλος του ΔΣ της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων, Διαμεσολαβήτρια. Το συντονισμό της συζήτησης είχε η Αντιδήμαρχος Καλαμάτας Μαρία Αγγελή.