Καλαμάτα: Εξιχνίαση απάτης 21χρονου που προσποιούνταν τον δήμαρχο επιδιώκοντας να αγοράσει χριστουγεννιάτικα δέντρα για στολισμό

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας έφεραν στο φως υπόθεση απάτης με θύμα έναν ανυποψίαστο επαγγελματία της πόλης, ο οποίος πείστηκε ότι στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ήταν πράγματι ο δήμαρχος. Αποτέλεσμα ήταν ο πρωταγωνιστής της απάτης να καταφέρει να αφαιρέσει 4.900€ από τον λογαριασμό του θύματος. 

Συγκεκριμένα, το περιστατικό συνέβη στις 29 Σεπτεμβρίου, όταν ένας 21χρονος κάτοικος Αθήνας τηλεφώνησε σε  γεωπονικό κατάστημα της Καλαμάτας και ισχυρίστηκε ότι είναι ο δήμαρχος της πόλης, Θανάσης Βασιλόπουλος  και με πρόφαση ότι ήθελε να προμηθευτεί χριστουγεννιάτικα δέντρα για τον στολισμό της πόλης, κατάφερε να αποσπάσει 4.900€ από το ανυποψίαστο θύμα του. Για την απάτη ενημερώθηκε το αστυνομικό τμήμα και εξιχνιάστηκε πρόσφατα με κατηγορούμενο ως «δήθεν» δήμαρχο τον εν λόγω 21χρονο.

Η ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, -1- περίπτωση απάτης σε βάρος ημεδαπού, που έγινε την 29η Σεπτεμβρίου 2022. Για την υπόθεση αυτή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 21χρονου ημεδαπού, για απάτη με υπολογιστή.

Πρόκειται για περιστατικό απάτης κατά το οποίο, όπως προέκυψε ο 21χρονος, χρησιμοποιώντας το όνομα και την ιδιότητα του Δημάρχου Καλαμάτας, είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά και εξαπατήσει επιχειρηματία της πόλης, προβαίνοντας σε παραγγελία, δήθεν για προμήθεια του Δήμου, αποσπώντας χρηματικό ποσό από τον τραπεζικό του λογαριασμό.